۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۵
اوج‌گیری مشکلات معیشتی کارگران در همدان/۹۲۰۰ متقاضی چشم انتظار بیمه بیکاری
چاله بیکاری عمیق‌تر شد؛

اوج‌گیری مشکلات معیشتی کارگران در همدان/۹۲۰۰ متقاضی چشم انتظار بیمه بیکاری

همدان - شیوع بیماری کرونا در استان همدان منجر به بیکاری شمار زیادی از کارگران بخش های مختلف شد که در این میان پرداخت بیمه بیکاری به ۹۲۰۰ نفر از این افراد مورد تایید قرارگرفت اما با گذشت بیش از ۲ ماه همچنان خبری از پرداخت بیمه بیکاری نیست و گذران ایام برای کارگران به سختی و دشواری همراه است.

خبرگزاری بازار، این روزها که ویروس منحوس کرونا همچنان در کشور جولان می دهد و قصد ترک شهرها و استان های ایران را ندارد کارگران بیش از دیگر اقشار زیر فشار مشکلات قد خم می کنند.

کارگرانی که در پی همه‌گیری ویروس کرونا در استان همدان شغل خود را از دست داده‌اند و در این میان کارگران کارگاه های تولیدی کوچک بیشتر در رنج هستند چراکه به اجبار به کارهای روزمزد رو آورده اند و به امید دریافت بیمه بیکاری روزگار می گذرانند.

گذشته از شرایط سختی که خانواده های این کارگران متحمل می شوند مشاهده کارگران فصلی و روزمزد که حتی در محل کار آنها ابتدایی ترین نکات بهداشتی برای دوری از ابتلا به کرونا لحاظ نمی شود نیز جای تامل دارد کمااینکه صحبت هایشان نیز قابل تامل است.

علی پیمانکاری است که یکی از پروژه‌های شهری همدان را در دست دارد و به‌طور میانگین روزانه ۵ کارگر برای او کار می‌کنند.

کارگران فصلی شرایط مالی خوبی ندارند

وی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه ما هم می‌دانیم کارگران فصلی شرایط مالی خوبی ندارند اما ما هم برای ساخت و تحویل این پروژه‌ها پول محدودی از کارفرما می‌گیریم ضمن اینکه دستگاه‌های دولتی معمولاً پول پیمانکاران را زودتر از اسفند هر سال پرداخت نمی‌کنند، گفت: اگر کارفرما با ما قرارداد بهتری ببندد و یا به‌موقع پول‌هایی که برای پروژه هزینه می‌کنیم را بپردازد قطعاً ما هم پول بهتری به کارگران می‌دهیم و شرایط بیمه‌ای و ایمنی بهتری برای آنها ایجاد می‌کنیم.

علی با بیان اینکه اگر ما دریافتی مناسبی داشته باشیم کفش و لباس و دستکش ایمن هم برای کارگران می‌خریم یا اینکه پرداختی بهتر و راحت‌تری به آنها خواهیم داشت، گفت: به هر حال هر پیمانکار به شرایط دریافتی خود از کارفرما توجه می‌کند و دستمزد کارگر را پرداخت می‌کند.

این پیمانکار همدانی ادامه داد: من از نزدیک شرایط زندگی کارگران روزمزد و یا حتی بنا و اوستاها را می‌بینم و سعی می‌کنم تا جایی که می‌توانم دستمزد آنها را به موقع بدهم اما واقعاً توان پرداخت‌مان بیشتر از این نیست.

کارگر روزمزدی که برای همین پیمانکار کار می‌کرد هم در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: روزی ۹۰ هزار تومان دستمزد می‌گیرم اما معلوم نیست فردا هم بخواهند که اینجا کار کنم یا خیر؛کارگرانی که مثل من روزمزد کار می‌کنند مشکل مالی زیادی دارند؛ حالا من با چند نفر اوستا و بنا کار می‌کنم که خیلی از روزها سر کار هستم و اغلب مواقع روزی ۸۰ یا ۹۰ هزار تومان می‌گیرم اما نه بیمه دارم و نه با این درآمد می‌توانم خرج مدرسه دو فرزندم را بدهم.

وی ادامه داد: من نه درآمد زیادی دارم؛ نه امنیت شغلی دارم و نه آینده مالی خوبی دارم که مطمئن باشم وقتی توان کار کردنم پایین می‌آید بیمه‌ای دارم که حقوق بازنشستگی بگیرم؛امثال من فقط به امروزشان فکر می‌کنند و هیچ امیدی ندارند که حتماً فردا هم سرکار می‌روند و پولی برای خانواده‌شان می‌برند.

کارگر یکی از شرکت‌های مواد غذایی همدان نیز در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: من ۸ سال سابقه کار و ۶ سال سابقه بیمه دارم و هر سال قرارداد یک‌ساله بسته‌ایم و خیلی مواقع حتی امیدوار نبوده‌ام که کارفرما تا پایان سال مرا نگه می‌دارد یا خیر.

یک کارگر وضع مالی خوبی ندارد که بعد از بیکاری تازه چند ماه هم منتظر بماند که دولت چه زمانی بخواهد بیمه بیکاری را پرداخت کند

وی که از ۱۵ اسفند به‌خاطر شیوع کرونا بیکار شده افزود: یک کارگر وضع مالی خوبی ندارد که بعد از بیکاری تازه چند ماه هم منتظر بماند که دولت چه زمانی بخواهد بیمه بیکاری را پرداخت کند.

وی ادامه داد: من تا عید از جیب خرج کردم و بعد از آن طلای همسرم را فروختم؛ ما که زن و بچه داریم از حقوق کارگری نمی‌توانیم پولی پس‌انداز کنیم که در این مواقع آن خرج کنیم و دولت باید شرایط کارگران را درک کند و به داد آنها برسد مگر ما چقدر حقوق می‌گرفتیم که ۳ یا ۴ ماه هم صبر کنیم تا بیمه بیکاری بگیریم؟

در همین زمینه رئیس خانه کارگر استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار بازار گفت: از ابتدای اسفندماه با شیوع بیماری کرونا نخستین بخشی که بیشترین آسیب را دید عرصه اقتصاد بود.

چنگیزاصلانی با بیان اینکه پس از اجرای قانون فاصله گذاری اجتماعی جمع‌های گروهی و کارگاه‌های تولیدی، خدماتی و صنعتی که در آنها کارگران با فاصله بسیار کم از هم قرار می‌گرفتند تعطیل شد، گفت: این مسئله باعث کاهش فعالیت‌ها و در پی آن کاهش تولید شد که واحدهای کوچک تولیدی در این زمینه بیشتر متضرر شدند.

وی با بیان اینکه متأسفانه همواره اگر رخ دادی در کشور صورت گیرد یا سیل، زلزله و حتی تحریم اتفاق بیفتد اولین آسیب‌های آن متوجه نیروی کار می‌شود چراکه در کشور ایران هنوز به آن مرحله دست نیافته ایم که در این مواقع برای تمام افراد مبلغی برای گذران زندگی واریز شود، گفت: لحاظ کردن بیمه بیکاری از زمان جنگ به تصویب رسید اما هنوز هم به صورت دقیق اجرایی نمی‌شود.

برنامه و بودجه خواب جدیدی برای کارگران دیده است

رئیس خانه کارگر استان همدان با بیان اینکه از روزی که بیماری کرونا چرخه تولید را به چالش کشاند تا این لحظه حتی یک نفر هم یک ریال بابت بیمه بیکاری دریافت نکرده است که این موضوع کشوری است، گفت: از نظر قانون باید در بیمه بیکاری ۸۰ درصد آخرین حقوق فرد در مدت بیکاری به وی پرداخت شود اما گویا شرایط در در روزهای کنونی متفاوت بوده و برنامه و بودجه خواب جدیدی برای کارگران دیده است.

وی با بیان اینکه عنوان شده سازمان برنامه و بودجه تنها ۵۵ درصد بیمه بیکاری را به دلیل آنچه متقاضی زیاد و کمبود بودجه ذکر شده پرداخت خواهد کرد، گفت: در استان همدان پس از پالایش‌های صورت گرفته از افراد متقاضی ۹ هزار و ۲۰۰ نفر مستحق دریافت بیمه‌بیکاری شدند اما تا این لحظه رقمی به آنها پرداخت نشده است.

وی با بیان این که دولت بارها تاکید کرده بیمه بیکاری پرداخت می‌شود ولی هنوز خبری نیست، گفت: هفته کارگر فرصتی است تا مشکلات صنفی کارگران به گوش مسئولان برسد و در این هفته توجه به قشر کارگر را خواستاریم.

اصلانی به دستمزد کارگران نیز اشاره کرد و با بیان اینکه دستمزد کارگران که باید قبل از پایان سال ابلاغ می‌شد در سال جدید و فروردین ماه اعلام شد، گفت: باید با توجه به مشکلات کارشناسی شده دستمزد واقعی به کارگر پرداخت شود.

اقتصاد کشور اگر لطمه خورده نباید هزینه آن را کارگران پرداخت کنند

وی با بیان اینکه کارگران با نجابت ترین اقشار هستند و در تمام میدان‌ها وارد فعالیت شده‌اند و حداقل باید به نجابت کارگران احترام گذاشت، اظهار داشت: اقتصاد کشور اگر لطمه خورده نباید هزینه آن را کارگران پرداخت کنند.

رئیس خانه کارگر استان همدان با بیان اینکه در این ایام که بیماری کرونا همه جهان را تحت تأثیر قرار داده کارگران بیشتر در فشار هستند چرا که مه دستمزد واقعی به آنها داده می‌شود و نه بیمه بیکاری به درستی برای آنها اجرا می‌شود، گفت: باید اختیار در پرداخت بیمه بیکاری به استان‌ها داده شود تا موضوع مدیریت شود و حق به حقدار برسد چرا که از راه دور نمی‌توان این جریان را کنترل کرد.

وی با اشاره به اینکه برخی کارخانه دارها می‌خواهند از این فرصت استفاده کنند که باید واقعیت گفته شود، اظهار کرد: متأسفانه از اسفند ماه تاکنون به قشر کارگر مبلغی پرداخت نشده در حالیکه این اقشار برای گذران زندگی نیازمند منابع مالی هستند.

برخی کارگران در روزهای کنونی در حال فعالیت به صورت روزمزد هستند تا خرج زندگی خود را داشته باشند و برخی دیگر نیز از پس انداز خود خرج می‌کنند اما بخشی دیگر مجبور به فروش اموال خود را برای گذران زندگی شده اند

اصلانی با بیان اینکه کارگران همچنان امیدوار هستند که هر چه زودتر پرداخت بیمه بیکاری آغاز شود، اظهار داشت: برخی کارگران در روزهای کنونی در حال فعالیت به صورت روزمزد هستند تا خرج زندگی خود را داشته باشند و برخی دیگر نیز از پس انداز خود خرج می‌کنند اما بخشی دیگر مجبور به فروش اموال خود را برای گذران زندگی شده اند.

رئیس خانه کارگر استان همدان با بیان اینکه در استان همدان ۲۴۸ هزار نفر جمعیت کارگر شاغل در بخش صنعت‌های اقتصادی، تفریحی، خدماتی و سایر بخش‌ها وجود دارد، گفت ۵۳ هزار نفر نیز در استان همدان مستمری‌بگیر و بازنشسته هستند.

ناگفته پیداست که مهمان نامیمون کرونا مشکلات بزرگی ایجاد کرده اما در این میان نباید از توجه به قشر کارگر غافل شد و باید خودمان را موظف به حمایت از جامعه کارگری بدانیم و در قبال این قشر دغدغه مند باشیم.

کد خبر: ۱۶٬۷۶۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha