به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، عبدالامیر یاقوتی، افزود: با وجود رشد تقاضای مصرف برق خانگی، مصرف برق کشور در این بخش ۴ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش یافته است و به طور یقین تغییر تعرفه و نیز مشوقهای وزارت نیرو برای مشترکان خانگی از عوامل مهم در این کاهش مصرف بودهاند.
این مدیر صنعت برق یادآور شد: موضوع قیمت همواره یکی از عوامل مؤثر در کاهش و کنترل مصرف بوده است و با توجه به اینکه تعرفه برق در پلههای آخر ۳.۵ برابر تعرفه عادی است، طبیعی است که مشترکان برای کاهش مصرف و رساندن آن به الگوی تعیین شده انگیزه لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به مشوقهای پیشبینیشده برای صرفهجویی در بخش خانگی تأکید کرد: برنامه پاداش ۵ برابر تعرفه که به ازای هر کیلووات ساعت کاهش مصرف اجرا شد، ابتکار خوبی بود که با توجه به آمارها حدود ۴۰ درصد از مشترکان مشمول پاداش شدند که از این بین قبوض ۱۲ درصد مشترکان رایگان شده و حتی بستانکار شدند و به نظر میرسد ۹۰ درصد از مشترکان برق ظرفیت این را دارند که تا پایان دوره تابستان حداقل در یک دوره مشمول جایزه شوند.
یاقوتی در ادامه یادآور شد: کاهش مصرف برق خانگی در مناطق گرمسیری به مراتب بیشتر از مناطق عادی بوده و این نشان میدهد مشترکان این مناطق که به دلیل الگوی مصرف خاص مناطق گرمسیر (الگوی تا ۳۰۰۰ کیلووات ساعت در ماه) از ظرفیت بیشتری برای کاهش مصرف برخوردار بوده و از مشوقهای وزارت نیرو بیش از دیگر مشترکان برخوردار شدهاند، بهگونهای که میانگین پاداش مشترکان مناطق گرمسیری حدود ۶۰ هزار تومان و مشترکان عادی حدود ۲۲ هزار تومان بوده است.
وی در این رابطه میانگین کاهش مصرف برق در مناطق گرمسیر را تا ۱۰ درصد نیز عنوان کرد و افزود: آمارها نشان میدهد در شهر اهواز متوسط ماهانه مصرف برق از ۹۲۲ کیلووات ساعت در سال گذشته به ۷۰۲ کیلووات ساعت در سال جاری رسیده است. این رقم در خوزستان از ۸۶۸ کیلووات ساعت به ۸۱۱ کیلووات ساعت کاهش یافته است، در هرمزگان از ۹۰۲ کیلووات ساعت به ۸۳۹ کیلووات ساعت و در بوشهر از ۸۴۵ کیلووات ساعت به ۷۳۹ کیلووات رسیده است.
این مدیر صنعت برق کشور در ادامه به آمار مشترکان پرمصرف خانگی اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه مشترکان بسیار پرمصرف حدود ۴ درصد از مشترکان برق خانگی را تشکیل میدهند، اما حدود ۱۴ درصد مصرف برق این بخش را به خود اختصاص دادهاند.
وی با اشاره به اقدامات توانیر برای کاهش مصرف مشترکان پرمصرف خاطرنشان کرد: در زمانهای پیک بار شبکه به مشترکان هشدار افزایش هزینه قبض با توجه به افزایش تعرفه و حتی هشدار محدود کردن برق ارسال شده و در مواردی که امکان فنی قطع برق هم وجود داشته است، برق این مشترکان از راه دور قطع شده است.
یاقوتی ادامه داد: حدود ۲۵۰۰ مشترک بسیار پرمصرف در بخش خانگی شناسایی شدهاند که حتی بیش از ۱۰ برابر الگوی تعیین شده مصرف برق داشتهاند و سعی شده است با ابزارهای مختلف در زمان اوج بار شبکه، مصرف این دسته از مشترکان هم کاهش یابد.
مدیرکل دفتر امور مشترکان توانیر در ادامه عملکرد صنعت برق در سال جاری برای مدیریت شبکه در زمان پیک را بسیار بهتر از سالهای قبل توصیف کرد و افزود: با توجه به تجربه سالهای قبل سعی شده است قبل از آغاز فصل پیک و در اردیبهشتماه تمامی ظرفیتهای موجود برای تولید برق آماده شود.
یاقوتی یادآور شد: این در حالی است که تأمین برق صنایع نیز از وضعیت بهتری به نسبت سال قبل برخوردار بود و البته در این خصوص نباید همکاری خوب دستگاههای ذیربط و مشترکان بهویژه در بخشهای خانگی، صنعتی، عمومی و کشاورزی را نادیده گرفت.
وی در پایان گفت: حدود یک میلیون مشترک صنعت برق تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند که در صورت صرفهجویی و مدیریت مصرف برق تا ۵۰ درصد سقف الگو، از برق رایگان بهرهمند خواهند شد.
نظر شما