۱۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۶
ورود مسئولان به جنجال قیمت زعفران در بورس کالا| دلالان از الان برای مفت خری آبان برنامه ریختند!
محمد صفایی در گفتگو با بازار مطرح کرد؛

ورود مسئولان به جنجال قیمت زعفران در بورس کالا| دلالان از الان برای مفت خری آبان برنامه ریختند!

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مدیران ارشد بورس کالا باید به مساله قیمت عرضه زعفران در بورس کالا ورود کنند تا اجحافی در حق تولیدکنندگان به وجود نیاید.

بازار؛ گروه بورس: در چند وقت اخیر موضوع مافیای زعفران چالش برانگیز شده و همین مساله باعث ورود برخی نمایندگان مجلس و دولت به شرایط قیمت گذاری این طلای قرمز در بورس شده اند، در همین رابطه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازار ضمن اشاره به اینکه مدیران ارشد بورس کالای باید به موضوع قیمت عرضه زعفران در بورس کالا ورود کنند، گفت: یکی از دلایل عرضه زعفران با قیمت پایین ممکن است کسانی باشند قیمت را در بازار می شکنند تا خودشان بخرند و به نوعی خریداران زعفران عامل این افت قیمت ها در بازار هستند.

به تازگی عرضه زعفران در بورس کالا با ۲۰ درصد کمتر از قیمت روز انجام شده که هدف آن ایجاد سیگنال منفی برای کاهش قیمت زعفران است تا دلال ها محصولات را در زمان گشت محصول که دو ماه آینده است خریداری کنند و به دلیل تقاضای خوبی که از سوی خارجی ها شکل گرفته محصول را گران به آنها بفروشند

محمد صفایی با بیان اینکه در فصل برداشت که دو ماه و نیم دیگر است معمولان زعفران برداشت شده سال گذشته، عرضه می شود، افزود: به تازگی عرضه زعفران در بورس کالا با ۲۰ درصد کمتر از قیمت روز بوده ایم که با عنوان عرضه زعفران سال های گذشته به بازار تزریق شده و به نظر می رسد که هدف آن ایجاد سیگنال منفی برای کاهش قیمت زعفران است.

او با تاکید بر اینکه مسئولان، بورس کالا باید مانع از تاثیرگذاری دلالان در بورس کالا شوند، تصریح کرد: به طور قطع کسانی از طرف تجار بزرگ زعفران در چند وقت اخیر از طریق بورس کالا وارد بازار شدند و مسئولان بورس کالا باید وارد مساله قیمت گذاری شوند تا حق تولیدکننده و کشاورز اجحافی نشود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با نگاهی به مشکلات زعفران‌کاران در ایران اظهار کرد: در حال حاضر عده ای به دنبال این هستند که در نهایت سود حاصل از زحمات کشاورزان به جیب خودشان برود. در حالی که اگر این روند ادامه داشته باشد با کاهش سطح زیر کشت زعفران در سال جاری روبرو خواهیم شد.

صفایی با بیان اینکه تولید زعفران امسال نسبت به سال های گذشته کاهش چشم گیری داشته تصریح کرد: پیش بینی کاهش تولید، باعث افزایش تقاضای مشتریان خارجی برای خرید زعفران و افزایش قیمت آن در چند ماه اخیر شده در حالی که با توجه به افزایش هزینه های تولید، طبق محاسبات دقیق انجام شده قیمت تمام شده زعفران بیش از ۴۰ میلیون تومان است و با نوسانت منفی، طبیعی است که کشاورز زیان می بیند، از این رو می تواند روی کشت این محصول استراتژیک اثر بگذارد و حتی جایگاه ایران به عنوان قطب تولید زعفران دنیا به خطر بیفتد.

شکواییه جمع کثیری از کشاورزان فعال حوزه زعفران جهت احقاق حق به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ارجاع شده تا مانند سال گذشته جلوی جولان این دلالان گرفته شود. در شرایط کنونی قیمت زعفران باید حداقل ۶۰ میلیون تومان باشد

ورود کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به بازار زعفران

همچنین علیرضا بابالو، کارشناس حوزه کشاورزی با اشاره به اینکه مافیای زعفران در ابتدای فصل قیمت زعفران را پایین می آورد تا از کشاورز ارزان خریداری کند، گفت: جو روانی که دلال ها در بازار به وجود می آورند مقطعی قیمت را کاهش می دهد و پس از اینکه محصول را در فصل برداشت خریدند با چندین برابر قیمت به مشتریان خارجی می فروشند اما حالا شکواییه جمع کثیری از کشاورزان فعال حوزه زعفران جهت احقاق حق به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ارجاع شده تا مانند سال گذشته جلوی جولان این دلالان گرفته شود. در شرایط کنونی قیمت زعفران باید حداقل ۶۰ میلیون تومان باشد تا کشت زعفران برای کشاورزان مقرون به صرفه گردد.

کد خبر: ۱۶۶٬۷۵۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha