۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۰
زیان شرکتهای خودروسازی همچنان ادامه دارد
توجه ویژه صاحبان صنایع خودرو سازی به کارکنان خود

زیان شرکتهای خودروسازی همچنان ادامه دارد

شرکت خودروسازی فولکس واگن در شرایطی کار خود را از سر می گیرد که دیگر خودروسازان بزرگ دنیا همچنان در وضعیت بحرانی قرار دارند. کاهش میزان درآمد و افزایش زیان اقتصادی این شرکتها باعث شده است تا نگرانی در مورد احتمال اجرای سیاستهای تعدیل نیرو افزایش یابد ولی دو شرکت بزرگ فولکس واگن و جنرال موتورز رسما اعلام کردند که قصدی برای اخراج نیروها ندارند.

خبر گزاری بازار- شرکت خودروسازی فولکس واگن که بزرگترین خودروساز دنیا  است تا چند هفته دیگر رسما فعالیتش را در کارخانه آلمان شروع می کند. این شرکت خودروسازی در شرایطی تصمیم به بازکردن کارخانه های فعال در آلمان گرفته است که هنوز دیگر خودروسازان  دنیا به حالت عادی باز نگشته اند و بحران همه گیری ویروس کرونا باعث  کاهش تقاضا برای خودرو در جهان شده است.

 مدیر عامل شرکت  فولکس واگن در مصاحبه ای با سی ان ان به  کاهش بحران در کشور آلمان اشاره کرد و اعلام کرد:« این شرکت روش افزایش تدریجی شمار نیروهای فعال در طی سه هفته را در پیش می گیرد. کارگران این شرکت پیش از ورود به محل کار دمای بدنشان بررسی می شود و اگر دمای بدن آنها بالاتر از سطح نرمال باشد، اجازه کار ندارند. از طرف دیگر قوانین کار در این شرکت تغییر خواهد کرد و افرادی که علایم بیماری دارند موظف هستند در خانه بمانند  ولی دستمزد آنها برای دوره ای دو هفته به آنها پرداخت می شود.»

فولکس واگن روش افزایش تدریجی شمار نیروهای فعال در طی سه هفته را در پیش می گیرد. کارگران این شرکت پیش از ورود به محل کار دمای بدنشان بررسی می شود و اگر دمای بدن آنها بالاتر از سطح نرمال باشد، اجازه کار ندارند. از طرف دیگر قوانین کار در این شرکت تغییر خواهد کرد و افرادی که علایم بیماری دارند موظف هستند در خانه بمانند  ولی دستمزد آنها برای دوره ای دو هفته به آنها پرداخت می شود

فولکس واگن اعلام کرده است این شرکت هیچ یک از نیروهای خود در کارخانه های فعال در سراسر دنیا را اخراج نمی کند و و دستمزدها را هم کاهش نمی دهد. فولکس واگن در گزارش منتشر شده در هفته اول ماه آوریل نوشت:« ما متعهد به حفظ مشاغل و حمایت مالی از کارکنان خود هستیم و تلاش می کنیم تا سیاستهای مناسبی برای تحقق این هدف در پیش بگیریم.»

اما حفظ سلامت کارکنان در درجه اول اهمیت قرار دارد و به همین دلیل است که این شرکت تلاش می کند تا کارکنانش را سالم نگه دارد. در وب سایت رسمی فولکس واگن در مورد پروتکل های جدید برای آغاز به کار کارکنان آمده است: «قرار بر این است دوربین های حساس به دما در ورودی هر یک از بخشهای کارخانه فولکس واگن نصب شود تا افراد با دقت بیشتری مورد ارزیابی قرار بگیرند.» مدیر عامل فولکس واگن بر این باور است  این دوربین ها به یکی از اجزای مهم و اصلی شرکتها و دفاتر کاری و کارخانه های صنعتی در سالهای آتی تبدیل می شوند زیرا بررسی دمای بدن افراد یکی از اولین و اصلی ترین مسایل در شناسایی بیماران است.

خودروسازان امریکا همچنان در بحران هستند

در شرایطی که خودروسازان کشور آلمان یک به یک کارشان را از سر می گیرند، شرکتهای امریکایی همچنان تعطیل هستند و بحران را تجربه می کنند.افت میزان درآمد و افزایش سطح زیان اقتصادی شرکتهای امریکایی باعث شده است تا برخی در مورد تعطیلی شماری از کارخانه ها صحبت کنند. در روز گذشته جیم هکت ، مدیر عامل شرکت خودروسازی فورد در مصاحبه ای با سی ان بی سی خبر از زبان ۲ میلیارد دلاری  این شرکت تنها در فصل اول سال ۲۰۲۰ داد و هشدار داد که در فصل دوم سال جاری میزان زیان اقتصادی ناشی از این بحران بزرگتر از فصل اول خواهد بود. وی ادامه داد: «پیش بینی می شود در فصل دوم سال جاری شرکت فورد با زیان ۵ میلیارد دلاری روبرو شود. از طرف دیگر تمامی کارخانه های فورد در کشورهای مختلف دنیا عملا زیان دیده اند و تنها کارخانه های فعال در امریکای جنوبی می توانند بازدهی اندکی داشته باشند. دلیل این مساله هم کمتر بودن سطح قرنطینه در کشورهای امریکای لاتین نسبت به دیگر کشورهای جهان است.»

طبق گزارش مالی شرکت فورد در فصل اول سال ۲۰۲۰، این شرکت افت ۱۵ درصدی درآمد را تجربه کرد. میزان درآمد این شرکت در فصل اول امسال برابر با ۳۴.۳ میلیارد دلار بود ولی تعداد خودروهای فروخته شده نسبت به فصل قبل از ان ۲۱ درصد تنزل داشت.

جنرال موتورز برای حل مشکل وارد میدان شد

شرکت جنرال موتورز هم یکی دیگر از شرکتهای بزرگ امریکایی است که در این روزها با چالشهای زیادی روبرو است. تعطیلی گسترده واحدهای تولیدی و مراکز فروش خودروهای جنرال موتورز باعث شد تا زیان زیادی به این شرکت وارد شود. آمار نشان می دهد در فصل اول سال جاری این شرکت شاهد کاهش ۴۰.۸۴ درصدی میزان درآمد خود نسبت به فصل اخر سال ۲۰۱۹ بود

 این شرکت در نظر دارد با اجرای سیاستهایی مانع از اخراج نیروهای خود شود. در درجه اول در دوران تعطیلی شرکت میزان دستمزدهای افراد را به نصف کاهش داده است تا هم پرداختی به افراد داشته باشد و هم فشاری به منابع مالی شرکت وارد نشود. از طرف دیگر این شرکت بزرگ و قدیمی خودروسازی در امریکا خط اعتباری ۱۶.۵ میلیارد دلاری را برای ارایه وام های بدون بهره به کارمندانش ایجاد کرده است. همچنین قرار است دوره بازپرداخت وام های قبلی برای شش ماه به تعویق بیفتد که یکی از سیاستهای حمایتی بسیار مهم این شرکت است.

وب سایت فاینانس در مورد دیگر سیاستهای اجرا شده توسط جنرال موتورز برای حمایت از کارکنانش نوشت: «قرار بر این است تمامی وام های پرداخت شده به کارکنان که طی ۵ سال آینده مهلت بازپرداخت آنها است، بدون بهره باشد. حتی اگر این وام قبل از شیوع کرونا دریافت شده باشد ولی پایان دوره بازپرداخت ان تا انتهای سال ۲۰۲۵ باشد.»

در پایان باید در نظر داشت شرکتهای خودروسازی دنیا مانند دیگر صنایع روزهای سختی را می گذرانند و افزایش میزان زیان اقتصادی آنها می تواند آسیب های زیادی برای اقتصاد های وابسته به صنعت خودروسازی مانند اقتصاد کشور آلمان و اقتصاد امریکا ایجاد کند. این شرکتها اغلب گردش مالی زیادی دارند و فرصت های شغلی زیادی برای مردم فراهم کرده اند به همین دلیل است که حمایت دولتها از شرکت های خودروسازی در وضعیت فعلی مساله ای مهم برای گذر از این روزهای سخت کرونایی در جهان است.

کد خبر: ۱۶٬۶۶۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha