۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۹
پیشگامی در کارآفرینی و حمایت از تولید و اقتصاد دانش‌بنیان
اقتصاد مقاومتی به سبک بانک پارسیان؛

پیشگامی در کارآفرینی و حمایت از تولید و اقتصاد دانش‌بنیان

در حال حاضر نظام بانکی کشور سهم بالایی از مسئولیت سنگین کمک به توانمندسازی بخش‌های مختلف اقتصادی، تأمین منابع مالی و سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی خرد و کلان را برعهده‌گرفته است.

به گزارش بازار به نقل از بانک پارسیان، سیستم بانکی با سرمایه‌گذاری، حمایت و تأمین منابع موردنیاز واحدهای تولیدی و مولد نقش بسزایی در توانمندسازی اقتصاد، توسعه و ایجاد اشتغال دارند.

در همین راستا، در منظومه اقتصاد مقاومتی، بانک پارسیان به‌عنوان واسطه در تجهیز و تخصیص منابع به‌گونه‌ای عمل کرده است که حامی تولید و اشتغال باشد و زمینه پیوند سالم و اثرگذار بین سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی را مهیا سازد. این بانک تـلاش کـرده اسـت تا مأموریت‌های خـود را به‌عنوان یـک بانـک در عرصـه رونق اقتصـاد ملـی به‌درستی بـه انجـام رسـانده و در همیـن راسـتا دسـتاوردها و تجربه‌های ارزشـمندی را کسـب کـرده است.
همچنین این بانک با حمایت از تولید داخلی، مشـارکت و تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای و هدایت تسـهیلات به سـمت بخش حقیقی اقتصاد، به‌زعم خود سهم قابل‌توجهی در پیشبرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بر عهده داشته است.

در همین راستا، خلاصه اقدامات و فعالیت‌های انجام‌شده به پشتوانگی بانک پارسیان در راستای اقتصاد مقاومتی به شرح ذیل است:

۱. توسعه و تعمیق اشتغال در مناطق روستایی و ایجاد فرصت‌های شغلی مولد
بسترسازی و ایجاد اشتغال پایدار همواره یکی از دغدغه دولت هامحسوب می‌شود. در این میان یکی از مهم‌ترین نهادها در تأمین اعتبار و ایجاد فرصت‌های شغلی بانک‌ها هستند.
بانک پارسیان در مقام بزرگ‌ترین بانک خصوصی کشور با نقش‌آفرینی در طرح‌های بزرگ ملی و اقتصادی توانسته حضور برجسته‌ای در حوزه اشتغال‌زایی بخصوص در بخش روستایی با رویکرد ساماندهی کسب‌وکارهای خرد داشته باشد. پشتوانگی در ایجاد اشتغال پایدار در بخش روستایی و عشایری از دستاوردهای افتخارآمیز بانک پارسیان در حمایت از اقتصاد ملی است.
در همین زمینه تاکنون مبلغ ۲۵ هزار میلیارد ر یال تسهیلات قرض‌الحسنه به حدود ۶۰ هزار طرح اشتغال‌زایی در مناطق محروم در قالب انعقاد تفاهم‌نامه با بنیاد برکت تخصیص‌یافته است.
همچنین بر اساس قرارداد سه‌جانبه مابین بانک پارسیان، بنیاد برکت و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری اعتباری بالغ‌بر۱، ۵۵۳ میلیارد ر یال در جهت محرومیت‌زدایی و ایجاد اشتغال از سوی بانک اختصاص‌یافته است.

۲. محرومیت‌زدایی و کمک به ارتقای عدالت اجتماعی
محرومیت‌زدایی و تلاش برای توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع مالی یکی از شاهراه‌های تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است و این موضوعی است که در سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی بانک پارسیان هم موردتوجه قرارگرفته است. ازاین‌رو در خصوص اقدامات اثرگذار این بانک در حوزه محرومیت‌زدایی و کمک به ارتقای عدالت اجتماعی می‌توان به مشارکت در طرح‌های انتقال آب خلیج‌فارس به کویر مرکزی ایران و آب‌شیرین‌کن، طرح آب‌رسانی به شهرها و روستاها و مناطق محروم در قالب ۲۱ طرح در ۱۴ استان کشور، تأمین مالی طرح گازرسانی به مناطق روستایی، حمایت از مشاغل آسیب‌دیده از کرونا، تأمین اجاره مستاجرین و مخارج یارانه بگیران در راستای مصوبات ستاد ملی کرونا و بانک مرکزی ج. ا.ا. اشاره کرد.

۳. کمک به تأمین امنیت غذا و دارو
در پیش گرفتن اقتصاد مقاومتی از تأکیدات مهم رهبر معظم انقلاب در شرایط تحریم است. یکی از ارکان مهم در اجرای این سیاست توانمندسازی اقتصاد کشور با تکیه‌بر دانش و توان داخلی است. طی این سال‌ها یکی از اهرم‌های فشار بر مردم ایران نشانه‌گیری حوزه سلامت و تأمین دارو از طریق اعمال تحریم‌های ظالمانه از سوی دشمنان است.
یکی از حوزه‌های اقتصاد مقاومتی به‌ویژه اقتصاد دانش‌محور می‌تواند در زمینه توسعه سلامتی به کار گرفته شود. آنچه در اقتصاد مقاومتی و پیوند آن با حوزه بهداشت و درمان مشاهده می‌شود، ارج نهادن به نیروی داخلی و حمایت همه‌جانبه از تولیدات سلامتی و ارتقادهنده‌ بهداشت عمومی و همچنین زایندگی علم داخلی در این عرصه است. بانک پارسیان با توجه به این امر، اقدامات مهمی به شرح ذیل را در اولویت کاری و حمایت خود قرار داده است:
تأمین مالی و تجهیز مراکز درمانی
تسهیلات به شرکت‌های دارویی،
مشارکت در ساخت داروهای سرطانی و سلول‌های بنیادی،
مشارکت در طرح تولید واکسن کرونا و
ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری نیکوکاری لوتوس رویان با همکاری پژوهشگاه رویان و بنیاد برکت باهدف حمایت از پژوهش و تولید داروهای سرطانی، دیابت، ناباروری و ام‌اس

۴. حمایت از تولید داخلی
تأمین مالی صنایع و حمایت از تولید داخلی، رسالت مهمی است که در شرایط کنونی که اقتصاد کشور با محدودیت‌های زیادی مواجه است، باید موردتوجه بانک‌ها باشد. بر این اساس بانک پارسیان در حوزه‌هایی که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود مشارکت داشته است؛
*مشارکت سندیکایی در طرح تولید کاغذ با شرکت کاغذ سبز خوزستان به‌منظور خودکفایی در صنعت کاغذ و جلوگیری از خروج منابع ارزی
* خرید تضمینی گندم با مشارکت شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران
* انتشار اوراق گام برای شرکت‌های ایران‌خودرو و فولاد سبزوار
* مشارکت در طرح توسعه‌ای استحصال گندله از معادن سنگ‌آهن د ر منطقه محروم و مرزی سنگان با ایجاد کارخانه ۵ میلیون تنی گندله جهت کاهش وابستگی به خارج با مشارکت شرکت اپال کانی پارس
*مشارکت در طرح توسعه‌ای تولید آهن اسفنجی پارس فولاد سبزوار با ظرفیت ۸۳۰ هزار تن باهدف تقویت زیرساخت‌های ملی و تکمیل زنجیره فولاد کشور

۵. سرمایه‌گذاری و توسعه کارآفرینی
در شرایطی که کشور ازلحاظ اقتصادی دچار مشکلات فراوانی است توسعه کارآفرینی از ملزومات برون‌رفت از این شرایط است. بانک‌ها با جمع‌آوری سرمایه‌های مردمی و هدایت آن در مسیر فعالیت‌های اقتصادی موردنیاز کشور نقش مهمی بر عهده‌دارند.
بانک پارسیان در این بخش نیز گام‌های بلندی را در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور برداشته و کمک شایانی در جهت توسعه کارآفرینی و اشتغال‌زائی بخصوص در نواحی روستایی و کمتر برخوردار داشته است. ازجمله اقدام صورت گرفته از سوی بانک پارسیان در این حوزه به شرح ذیل است؛
*مشارکت در طرح‌های زیر بنایی نوسازی ناوگان حمل‌ونقل هوایی کشور
* اعطای تسهیلات به شرکت ملی نفت از طریق صندوق بازنشستگی صنعت نفت
* مشارکت در طرح کارخانه فولادسازی جهان‌آرا اروند
* مشارکت در نوسازی تاکسی‌های فرسوده
*مشارکت در طرح استحصال از معادن سنگ و کنستانتره با مشارکت شرکت گل گهر باهدف استفاده از ظرفیت‌های داخلی کشور

۶. توسعه صادرات
حمایت از بخش تولید باهدف صادرات، عامل حیاتی برای رونق اقتصادی کشور به شمار می‌آید و در این راستا توجه به این بخش از ضروریات است. در جهت حمایت از این بخش نمی‌توان از نقش مهم سیستم بانکی برای تأمین نقدینگی موردنیاز فعالان این بخش به‌راحتی گذشت. در این زمینه نیز بانک پارسیان پیشگام بوده و خدمات ارزنده‌ای را در جهت رونق و تسهیل صادرات ارائه داده است. ازجمله این خدمات می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد؛
*مشارکت سندیکایی در طرح‌های اکتشاف و استخراج نفت از میادین مشترک فازهای ۱۱ الی ۲۴ پارس جنوبی و خطوط لوله سراسر ی ۶، ۹ و ۱۱ انتقال گاز با شرکت نفت و گاز کنگان درجهت صیانت از منابع ملی
* مشارکت در طرح احداث پالایشگاه نفت در میادین مشترک با شرکت پالایش پارسیان سپهر باهدف افزایش ارزش‌افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش منابع زیرزمینی
* مشارکت در طرح اکتشاف و استخراج نفت از میادین مشترک مانند یاران شمالی در جهت صیانت از منافع ملی و منابع بین نسلی
*مشارکت در سندیکای تأمین مالی پروژه پالایشگاه گاز بید بلند خلیج‌فارس باهدف ارزآوری و توسعه ظرفیت‌های تکمیل زنجیره ارزش

۷. حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط
رونق بنگاه‌های کوچک و متوسط یکـی از اولویت‌های اساسـی در برنامه‌های توسـعه اقتصـادی اکثـر کشـورهای دنیـا اسـت، زیـرا این نـوع بنگاه‌ها در ایجـاد اشـتغال و رقابت‌پذیری کاراتر هسـتند. یکـی از مهم‌ترین تنگناهـای توسـعه بنگاه‌های کوچـک و متوسـط، محدودیـت تأمین مالی به‌صورت سـرمایه ثابـت و سـرمایه در گـردش اسـت در چنین شرایطی کارکرد نظام بانکی در حمایت از این بنگاه‌ها، تجهیز منابع خرد مردم و هدایت آن به سمت تولید و سرمایه‌گذاری است. بانک پارسیان در این زمینه از طریق اعطای تسهیلات و صدور ضمانت‌نامه برای شرکت‌های کوچک و متوسط بااعتباری بالغ‌بر ۷۵، ۶۸۸ میلیارد ر یال رسالت خود را به انجام رسانده است.

۸. توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان
با توجه به نقش کلیدی شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه کارآفرینی در تحقق اقتصاد مقاومتی، بند یک سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی صراحتاً به این مهم اختصاص‌یافته است. ازاین‌رو با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و نیز پیگیری‌های دولت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه و حمایت از این شرکت‌ها، نظام بانکی نیز تلاش می‌کند که از شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های استارت آپ‌ها پشتیبانی کند. بانک پارسیان در این حوزه مهم اقدامات اثرگذاری انجام داده است که تیتر وار به آن اشاره می‌شود.
*را ه اندازی دفتر تخصصی دانش‌بنیان در محل صندوق نوآوری و شکوفایی
*راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری توسعه کارآفرینی ستارگان
* اعطای تسهیلات و صدور ضمانت‌نامه با شرایط ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان بااعتباری بالغ‌بر ۵۱,۵۵۳ میلیارد ریال
* انعقاد تفاهم‌نامه‌های ویژه با سازمان‌های تخصصی دانش‌بنیان نظیر صندوق نوآوری و شکوفایی؛

۹. مسئولیت‌های اجتماعی
در مقایسه با سایر بنگاه‌های اقتصادی، بانک‌ها نقشی کلیدی در نهادینه‌سازی مسئولیت اجتماعی در جوامع ایفا می‌کنند. در این میان بانک پارسیان به‌عنوان یکی از فعال‌ترین بانک‌ها در حوزه‌ی مسئولیت‌های اجتماعی اقدامات مؤثری داشته و بسیار موفق عمل کرده است. این بانک علاوه بر اقدامات مالی، همیشه نگاهی جدا از یک بنگاه اقتصادی به‌جامعه و مردم عزیز کشور داشته است. پیشگامی در فعالیت‌های انسان دوستانه و نیکوکارانه و همچنین ایفای ثمربخش نقش خود در مسئولیت اجتماعی ازجمله سیاست‌های راهبردی بانک پارسیان بوده است.
این بانک باوجودی که یک بنگاه اقتصادی در گروه پولی و مالی شمرده می‌شود، همواره به‌عنوان یک‌نهاد اقتصادی که خود را موظف می‌داند به مسئولیت اجتماعی خود نگاه ویژه داشته باشد، شناخته‌شده است. در این راستا فعالیت‌های معطوف به "بنگاه‌داری اخلاقی" و به‌جا آوردن مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها در بانک پارسیان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از اهم اقدامات بانک پارسیان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛
*کمک به آزادسازی و امرارمعاش خانواده زندانیان (معین کارت)
* مشارکت در ساخت مدرسه و مراکز بهداشتی در مناطق محروم و انواع کمک نقدی و غیر نقدی به مناطق زلزله‌زده
* اهدای بسته نوشت‌افزار به دانش آموزان مناطق محروم
آنچه در نوشتار بالا بدان اشاره شد گوشه‌ای از فعالیت‌ها و اقدامات اثرگذار بانک پارسیان در حوزه تأمین مالی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، توسعه و رونق اقتصاد، ایجاد اشتغال پایدار، محرومیت‌زدایی و برقراری عدالت اجتماعی و به‌طورکلی خدمت در حد توان خود به مردم عزیز ایران‌زمین است.

کد خبر: ۱۶۵٬۴۵۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha