۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰
کشاورزی کشور روی آب و مسئولان در خواب| بیم از تعهدات فرابیمه ای!
بازار گزارش می دهد؛

کشاورزی کشور روی آب و مسئولان در خواب| بیم از تعهدات فرابیمه ای!

در حالیکه خسارتهای ناشی از سیل های اخیر در بخش کشاورزی بالا عنوان می شود فعالان بخش می گویند: خسارتهای وارد شده در حد چارچوب تعهدات بیمه کشاورزی نیست و لذا دولت باید نگاه حمایتی به این امر داشته باشد.

بازار؛ گروه کشاورزی: کشاورزی جهان اصولا با ریسک و تهدید همراه است و رخ دادن اتفاقاتی مانند بلایای طبیعی می تواند تمام معادلات این بخش را به هم بریزد. به طوری که سیل های اخیر که در کشور رخ داده است خسارات بالایی به مزارع و باغات بسیاری از مناطق کشور وارد کرده و است اگرچه هنوز آمارهای رسمی از میزان دقیق خسارت وارد شده منتشر نشده اما به گفته «مجتبی شادلو»، عضو هیات مدیره باغداران کشور و رئیس هیات مدیره اتحادیه باغداران تهران آنچه مسلم است این است که میزان خسارات بالا و عمیق بوده است و باید امیدوار باشیم که خسارت در همین حد باشد و جاری شدن سیل ادامه دار نباشد.

عمق خسارت های وارد شده به حدی است که در چارچوب تعهدات بیمه کشاورزی نیست، چون بیمه کشاورزی هم چارچوب و محدودیت هایی دارد و پرداخت غرامت سقف دارد

خسارتهای وارد شده در حد چارچوب تعهدات بیمه کشاورزی نیست

شادلو عضو هیات مدیره باغداران کشور در پاسخ به این سوال که کدام محصولات باغی بیشترین خسارت را دیده اند به خبرنگار بازار گفت: کلیه محصولات در مناطقی که سیل رخ داده آسیب دیده و چون غالبا در نوار سردسیر رخ داده بیشترین خسارت ها به محصولات باغی همچون آلو، هلو و شلیل ها وارد شده است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که این اتفاق چه تبعاتی برای بازار و کشاورزان دارد، گفت: در واقع زیان اصلی متوجه کشاورزان است و باغداران بسیار لطمه دیده اند. به عبارتی محصولات باغی نزدیک به زمان برداشت بوده و لذا قطعا امسال به شدت آسیب خورده است.

شادلو با بیان اینکه درختان آسیب دیده برای تولید سال آتی نیز دچار کم باری می شوند، افزود: با این وجود ایران به قدری تنوع محصول و وسعت تولید دارد که بازار به مشکلی نمی خورد و بازار تامین است. اما مشکل اصلی برای تولیدکنندگان و کشاورزان است که یک فاجعه عظیم برای آنها رخ داده است.

عضو هیات مدیره باغداران کشور همچنین در پاسخ به این سوال که آیا بیمه کشاورزی می تواند تامین کننده خسارت وارد شده باشد یا خیر، گفت: عمق خسارت های وارد شده به حدی است که در چارچوب تعهدات بیمه کشاورزی نیست. چون بیمه کشاورزی هم چارچوب و محدودیت هایی دارد و پرداخت غرامت سقف دارد.

اگرچه درصد بیمه شدگان در مناطق مختلف متفاوت است اما طور کل بین ۲۰ تا ۲۵ درصد مزارع و باغات بیمه است

تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد مزارع و باغات کشور بیمه شده است

وی ادامه داد: حتی اگر بیمه بخواهد به صورت ۱۰۰ درصد غرامت بپردازد، میزان غرامت در قبال هزینه های تولید و درآمد باغ قابل توجه نیست اما به هر حال گوشه ای از ضررهای وارد شده را می گیرد.

شادلو خاطر نشان کرد: از سوی دیگر مساله ای که وجود دارد این است که بسیاری از کشاورزان بیمه نیستند به طوری که بر اساس آنچه گفته می شود اگرچه درصد بیمه شدگان در مناطق مختلف متفاوت است اما طور کل بین ۲۰ تا ۲۵ درصد مزارع و باغات بیمه است.

وی همچنین در خصوص عوامل موثر بر پایین بودن درصد بیمه در بخش کشاورزی اظهار داشت: در بحث بیمه کشاورزی، کشاورزان همواره نسبت به شرایط پرداخت غرامتها و زمان پرداخت غرامت ها اعتراضاتی دارند و بیمه هم میزان قطعی غرامت و خسارتهای وارد شده را پرداخت نمی کند و این یکی از مشکلات اصلی بین کشاورزان و صنعت بیمه است.

وی ادامه داد: از آن طرف هم صنعت بیمه نیز حرف هایی دارد و می گوید هر سال بیشتر از درآمد خسارت پرداخت می کند.

شادلو تصریح کرد: در واقع موضوع اصلی این است که بیمه کشاورزی مثل بیمه های خودرو، آتش سوزی و دیگر بیمه ها کاری متعادل نیست. چون بخش کشاورزی همیشه با تهدیدها، ریسک ها و چالش ها همراه است و لذا صنعت بیمه هم چندان تمایل ندارد با جدیت وارد این قضیه شود که یک معادله ای تعریف شود که در آخر هم برای او سودی نداشته باشد.

دولت باید در نگاه حمایتی که به کشاورزی دارد صندوق بیمه را توانمند سازد که بتواند صنعت بیمه در حوزه کشاورزی یک صنعت فراگیر و عموم باشد

نگاه حمایتی دولت به کشاورزی کشور حیاتی است

وی در پاسخ به این سوال که چه باید کرد که میزان بیمه شده باغات و مزارع کشور افزایش یابد، گفت: دولت باید در این قضیه قطعا با نگاه حمایتی وارد شود و به هر شکلی که می تواند کشاورزی کشور را حفظ کند. بخصوص اینکه شاهد هستیم درگیر شدن اوکراین در جنگ پیامدهایی بسیار برای غلات و دانه های روغنی جهان در پی داشت و این نشانگر اهمیت کشاورزی است. لذا باید دولت نگاهش حمایتگر به کشارزی داشته باشد.

شادلو ادامه داد: در واقع دولت باید در نگاه حمایتی که به کشاورزی دارد صندوق بیمه را توانمند سازد که بتواند صنعت بیمه در حوزه کشاورزی یک صنعت فراگیر و عموم باشد.

صندوق بیمه کشاورزی وابسته به درآمدهای دولت هستند و اگر دولت به درستی از آنها حمایت نکند این صندوق ها هم کارایی خوبی نمی تواند داشته باشد

تعیین بودجه به صورت ویژه برای خسارات ناشی از بلایای طبیعی ضروری است

علیرضا الوندی، رئیس سازمان مردم نهاد هکا (همبستگی کشاورزی ایران) نیز در پاسخ به این خصوص به خبرنگار بازار گفت: همانطور که می دانید صندوق بیمه محصولات کشاورزی سازمانی است که با همکاری بانک کشاورزی سالها است فعالیت می کند اما مشکل اصلی که در این سازمان وجود دارد این است که غرامتی که پرداخت میشود متناسب با میزان خسارت وارد شده نیست و آن چیزی که باید تعلق بگیرد غالبا تعلق نمی گیرد.

الوندی افزود: این مشکل از این جهت رخ می دهد که صندوق ها وابسته به درآمدهای دولت هستند و اگر دولت به درستی از آنها حمایت نکند این صندوق ها هم کارایی خوبی نمی تواند داشته باشد.

وی ادامه داد: دولت باید نگاه ویژه ای به این صندوق ها داشته باشد و زمانی که بودجه را به وزارت کشور می دهد قسمتی را هم به طور خاص برای بلایای طبیعی به صندوق های بیمه کشاورزی بدهد که بتوانند با دست بازتری کار کنند. در غیر اینصورت صرفا با بیمه کرد محصولات کشاورزی، پرداخت خسارت برای این صندوق ها امکان پذیر نیست.

وزارت جهاد کشاورزی باید از توسعه کشاورزی در حریم رودخانه ها جلوگیری می کرد

عنایت الله بیابانی قائم مقام خانه کشاورزی نیز در خصوص اقدامات پیشگیرانه ای که وزارت جهاد کشاورزی می توانست برای جلوگیری از وارد شدن از این حجم خسارت به کشاورزی کشور انجام می داد به خبرنگار بازار گفت: وزارت جهاد کشاورزی پیش از رخ دادن چنین اتفاقی باید یکسری اقدامات انجام می داد که متاسفانه کاری نکرده است. از جمله اینکه باید از توسعه برنامه کشاورزی در حریم رودخانه ها جلوگیری می کرد.

بیابانی افزود: از سوی دیگر این وزارت خانه باید برای کشاورزان اطلاع رسانی می کرد اما اطلاع رسانی ها در خصوص وقوع سیل وقتی از سوی این سازمان انجام شد که دیگر سیل رخ داده بود و کار از کار گذشته بود.

کد خبر: ۱۶۵٬۰۴۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • غلامرضا DE ۲۱:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
      0 0
      کدوم بیمه کدوم پول. باغ دار ها و کشاورزان بد بخت شدند.. این بابا داره انشا میخونه. کدوم قانون تو این مملکت اجرا شده . اصلآ کو قانون.
    • رجب صفروف IR ۰۷:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
      0 0
      مسئولین محترم کی تا حالا دلشون بفکر بوده نازنین.اولویت اول پرکردن جیب و حفظ میز هست البته رفتن و گرفتن عکس یادگاری نباید فراموش سود