به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، بازار آهن و فولاد در نخستین هفته مرداد ماه با ریزش نرخ آهن آلات توأم بود که تا پایان هفته روندی ثابت و آرام به خود گرفت و تنها در شمار محدودی از شرکتها کاهش نسبی قیمت روز اهن آلات مشاهده شد.
بازار ارز نیز نسبتا ثابت بود و در مرز ۳۲ هزار تومان نوسانات جزئی را تجربه کرد. روز پنجشنبه هر دلار آمریکا در بازار آزاد حدود ۳۱ هزار و ۹۰۰ تومان مبادله شد.
تحلیل روزانه بازار آهن
با پایان هفته نوسانات کاهشی بازار آهن نیز کمی آرام گرفت و اکثر محصلات فولادی میل به ثبات داشتند، به همین ترتیب نرخ روز میلگرد آجدار عمدتا ثابت اعلام شد و در چند شرکت نیز کاهش ۵۰ الی ۳۰۰ تومانی مشاهده شد. در یک ماه گذشته که بازار در مسیر ریزش قیمتها قرار داشت قیمت میلگرد ۱۴ نیز با کاهش ۸/۴ درصدی که رقمی حدود هزار و ۳۸۲ تومان است، از ۱۷ هزار و ۷۳۷ تومان به ۱۶ هزار و ۳۵۵ تومان رسید.
قیمت تیرآهن نیز تقریبا به همین منوال بود به طوری که در بخش کیلوفروشی قیمتها عمدتا ثابت بود و در بخش شاخهفروشی نیز در کنار ثبت در برخی شرکتها، کاهش ۲۰ الی ۳۰ هزار تومانی شاخههای پرفروش تیر ذوب آهن اصفهان نیز مشهود بود؛ نوسانات قیمت تیرآهن کیلویی در یک ماه گذشته نسبتا روندی افزایشی داشت، به طوری که از ۱۸ هزار و ۴۳۲ تومان به ۱۸ هزار و ۵۲۵ تومان رسیده است.
قیمت روز نبشی و ناودانی روز پنجشنبه تقریبا در کلیه شرکتها بدون تغییر بود؛ اما در یک ماه گذشته روندی کاهشی داشته است. به این صورت که انواع نشبی با کاهش ۷/۱ درصدی که رقمی معادل ۲۷۸ تومان است، از ۱۹ هزار و ۳۲ تومان به ۱۷ هزار و ۷۵۴ تومان ریزش داشته است. ناودانی ایرانی نیز به همین منوال بوده و در یک ماه اخیر با ده درصد ریزش از کانال ۱۹ هزار و ۹۳۲ تومانی به ۱۸ هزار و ۱۰۷ تومان رسیده است.
قیمت روز لوله داربستی، گازی، صنعتی و ... و انواع قوطی پروفیل نیز روز پنجشنبه عمدتا ثابت اعلام شدند اما در یک ماه گذشته این محصولات نیز ریزش قیمت داشتند، به طوری که پروفیل ضخامت ۲ از کانال ۲۴ هزار و ۵۰ تومانی به ۲۱ هزار و ۶۲۵ تومان رسیده است که حدود ۱۱ درصد و رقمی معادل ۲ هزار و ۶۲۵ تومان برآورد شده است.
همانطور که از آمارها به دست میآید روند کلی بازار در یک ماه گذشته عمدتا نزولی بود و در پایان هفته گذشته نوسانات کاهشی بازار متوقف شد. مبحثی که در چند رو گذشته بسیار مورد توجه قرار گرفته افزایش دوباره نرخ بهره فدرال رزرو است زیرا این امر خواه ناخواه کلیه بازارهای جهان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
براساس گزارشها اثرات کوتاه مدت افزایش ۰/۷۵ درصدی نرخ بهره بانک مرکزی که تقریبا در بسیاری از بازارهای مالی نیز پیشخور شده بود به تابلوهای سبز شاخص بازارهای سهام منجر شد اما اثرات بلندمدت آن مقولهای کاملا متفاوت است.
همچنین براساس آمار نرخ شمش صادراتی ایران به حدود ۴۴۰ الی ۴۶۰ دلار رسیده است که با کاهش چشمگیر تقاضای مصرفی و رکود ساختوسازها به افت تقاضای سرمایهای در بازار داخلی و در بین تجار منجر شده است.
در ابتدای سال با افت نرخ جهانی فولاد، اکثر تجار ضرر و زیان زیادی را متحمل شده و از تورم روزافزون کشور جاماندند که دلیل اصلی آن را میتوان در هیجانات کاذبی که به واسطه انتشار اخبار قطعی برق و مهندسی عرضه و قیمتها جویا شد که روندی معکوس با بازارهای جهانی داشت.
آمارها حاکی از آن است که امروز حدود ۶۰۰ هزار تن محصول فولادی در بورس کالا عرضه میشود که شامل محصولاتی اعم از شمش بلوم، ناودانی، تیرآهن، سنگ آهن، آهن اسفنجی و ... است. براساس آمار حجم عرضههای امروز کاهش چشمگیری داشته است به طور مثال حجم شمش بلوم حدود ۳۵ هزار و ۲۰۰ تن برآورد شده که بیانگر کاهش ۸ درصدی این محصول است، گفتنی است نرخ پایه این محصول نیز ۱۴ هزار و ۵۳۵ تومان در نظر گرفته شده است.
تنظیم بازار با تعیین ضرایب محصولات
حسامالدین والی کارشناس فولاد اظهار کرد: برای نرخ میلگرد و شمش ضریب ۱۱ درصدی تعیین شده که به نظر میرسد بهتر است برای سایر محصولات نیز چنین ضرایبی تعیین شود، زیرا این امر به سامانبخشی و ایجاد نظم و تعدیل در بازار منجر میشود.
وی در ادامه بیان کرد: این درخواست از سوی انجمن فولاد به وزارت صمت ارسال شده است که درصورت اجرایی شدن شاهد سامان در بازار فولاد و آهن خواهیم بود.
این کارشناس فولاد تصریح کرد: تا پیش از این ضریب نرخ محصولات اعمال میشد که آن را حذف کردند ولی اگر دوباره اعمال شود و این ضرایب عادلانه تعیین شده باشد، به حل برخی مشکلات و اختلافات منجر خواهد شد.
نظر شما