به گزارش بازار، غلامحسین حسینینیا در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه امروز (هفتم مرداد ماه) تهران، ضمن تسلیت فرارسیدن ایام سوگواری سالار شهیدان امام حسین (ع) اعلام کرد: هفتهای که گذشت، هفته ملی مهارت و روز گذشته هم روز ملی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای بود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: این نامگذاری های فرصت مناسبی است که همکاران در سراسر کشور با گرامیداشت این هفته و پرداختن به اهمیت موضوع مهارتآموزی برای جوانان و خانوادهها به ترویج موضوع مهارتآموزی و تبدیل آن به معارف عمومی اهتمام داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: امروز اهمیت مهارت آموزی و آموزش فن و حرفهای که منجر به ایجاد مهارتهای لازم جهت اشتغال پذیری جوانان و همه افراد جویای کار میشود، بر کسی پوشیده نیست. مهارت آموزی هنر تبدیل علم نافع به عمل صالح است؛ رسول اکرم (ص) نیز هر روز این دعا را داشتند که خدایا پناه میبرم بر تو از علمی که سودی نبخشد.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور ادامه داد: هر علمی که به عمل درآید و به دست عالمان عامل زمینه رفاه، خوشبختی و سعادت دنیا و آخرت مردم را فراهم کند، در مسیر علم نافع قرار میگیرد.
وی گفت: در سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به عنوان خادمان مردم و جوانان این افتخار را داریم که علم را به عمل درآوریم و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، باید پنجههای کارآمد را تربیت کنیم که امروز بیش از هر زمان دیگری برای سازندگی و آبادانی کشور مورد نیاز است.
حسینینیا تاکید کرد: این دستور الهی است که در سوره مبارک هود آیه شریفه ۶۱ نیز آمده است؛ خداوند شما را از زمین آفریده است و آن را مستعمره قرار داده و خواسته است تا با سعی و عمل آن را آباد کنید.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: بی تردید تلاش همه افرادی که برای مهیاسازی جوانان با ارائه آموزش های مهارتی به صورت ایثارگرایانه در حال تلاش هستند، یک عبادت و کاری مقدس است.
وی خاطرنشان کرد: چه سعادتی برای ما بالاتر از اینکه کاری کنیم تا جوانان نه تنها مورد غضب خداوند نباشند؛ بلکه مورد محبت پرودگار قرار بگیرند و خوش به سعادت جامعهای که جوانان آن مورد محبت ذات الهی باشند.
حسینینیا اظهار داشت: بنده خدا میتواند معاش و زندگی شایستهای را که متضمن آخرت و عاقبت به خیری باشد، برای خود و خانواده خود مهیا کند، به همین خاطر است که همه انبیای الهی به هنر و مهارتی آراسته و حرفه ای را پیشه کرده بودند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ما در سازمان آموزش فنی و حرفهای مفتخریم که خدمتگزار مردم و جوانان برای ایجاد شرایط اشتغالپذیری و توانمندسازی مهارتی باشیم.
وی خاطرنشان کرد: حضرت امام تاکید داشتند که دانشهای فنی مورد نیاز جوامع اسلامی را باید فراگرفت و همچنین رهبر معظم انقلاب بارها، موضوع و اهمیت مهارت آموزی را مورد تاکید قرار داده اند. رهبر معظم انقلاب نیز در بخشی از سخنان خود فرمودهاند که کشور به موازات نیاز به علم، به پنجههای کارآمد هم نیاز دارد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: همچنین رهبر معظم انقلاب در بخش دیگری از سخنان خود فرمودهاند که تبلیغ کنید تا مردم بدانند فنی و حرفه ای به چه معناست تا جوانان و نوجوانی که به دنبال ورود به فنی و حرفه ای هستند، احساس حقارت نکنند و بدانند در حال ورود به محیط علم و عمل قرار دارند.
وی توسعه مهارتها را وظیفه مسوولان دولتی دانست و گفت: هنرستان های فنی و حرفه ای و مراکز آموزش فنی و حرفه ای باید توسعه پیدا کنند. خوشبختانه در طول سال های پس از انقلاب اسلامی با تاکیدات رهبر معظم انقلاب زیرساخت های بی نظیری در سراسر کشور برای توسعه آموزش فنی و حرفه ای ایجاد شده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در سازمان فنی و حرفه ای بیش از ۶۴۰ مرکز آموزشی و پنج هزار و ۴۰۰ کارگاه برای مهارت آموزی جوانان تجهیز کردیم که به صورت رایگان اقدام به آموزش مهارتآموزی به جوانان می کنند. همچنین بیش از ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد هم در کشور وجود دارد که نقش موثری در توسعه مهارت های آموزشی دارند.
حسینینیا اظهار داشت: در دولت سیزدهم مهارتآموزی مورد تاکید ویژه ریاست جمهوری است و رییس جمهور معتقد است که پیشرفت کشور در پرتو توسعه آموزش و پروش و مهارت آموزی است؛ بر همین اساس در سفرهای پربرکتی که هیات دولت و رییس جمهور به سایر استانها داشتند، شاهد تصویب بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل و تجهیز مراکز آموزش فنی و حرفهای هستیم که این موضوع نویدبخش روزهای روشن در این زمینه است.
وی ادامه داد: در سازمان آموزش فنی و حرفه ای ضمن تلاشی که برای توسعه فرهنگ مهارت آموزی در بین جوانان داشتیم، طرح های خوبی را هم تهیه و اجرا کردیم که میتواند در این زمینه کمک زیادی را با خود به همراه داشته باشد.
حسینینیا با بیان اینکه تلاش کردهایم تا همه اقشار جمعیت فعال بالای ۱۵ سال را زیر چتر آموزش های مهارتی بیاوریم، گفت: جوانان بیکار، دانشجویان فارغ التحصیل جویای کار، زنان خانه دار، معلولان، روستاییان، عشایر و سایر اقشار آسیب پذیر همگی تحت پوشش آموزش فنی و حرفه ای کشور هستند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در این سازمان برای عملیاتی کردن شعار سال ۱۴۰۱ که توسط رهبر معظم انقلاب تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی نامگذاری شده است، توجه به مقوله آینده مشاغل را که متاثر از تکنولوژیهای روز و روند پرشتاب آن است، در دستور کار قرار دادیم و با ایجاد طرحهایی مانند طرح مهارت آموزی برای دانشجویان، زمینه را برای مهارتآموزی بیش از ۵۰۰ هزار دانشجو و فارغ التحصیل در مهارت های دانش بنیان ایجاد کردیم.
وی از آغاز توسعه مشارکت بخش خصوصی در قالب طرحی تحت عنوان «مهارت آموزی در محیط واقعی کار با کمک اصناف کشور» خبر داد و افزود: این طرح می تواند زمینه مهارت آموزی بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار جوان را در کارگاههای تولیدی و خدماتی فراهم کند که امیدواریم یک نهضت مهارتآموزی را با کمک یکدیگر داشته باشیم؛ چراکه این اتفاق یک بازی برد – برد برای همه فعالان اصناف و نیز جوانان حاضر در طرح مهارت آموزی خواهد بود.
ایجاد هزار و ۵۰۰ مرکز کارگاهی
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: همچنین هزار و ۵۰۰ مرکز کارگاهی را در کنار کارخانه و مراکز تولیدی ایجاد کردیم که زمینه مهارتآموزی هر چه بیشتر را برای کارگران شاغل در این کارخانهها ایجاد می کند؛ امیدواریم به نقطهای برسیم که هر کارخانه یک مرکز آموزش فنی و حرفهای را در درون خود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بخش دولتی و خصوصی به صورت سالانه زمینه آموزش مهارتی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را فراهم کردهاند، گفت: سال گذشته بیش از ۹۱۹ هزار نفر از افرادی که آموزش دیده بودند، در آزمون صلاحیت حرفهای شرکت کردند و قادر به کسب گواهینامه بینالمللی فنی و حرفهای بودند.
حسینینیا ادامه داد: امیدواریم با تلاش جهادگونه همکاران در بخش دولتی و خصوصی بتوانیم چتر کامل آموزش مهارتی را با کیفیت بالا و متناسب با نیاز کشور فراهم کنیم که در این مسیر نیازمند کمک دولت و مردم خیّر هستیم.
رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور ا: امیدواریم افراد خیر در کنار دیگر مسائل که همیشه در آنها پیش قدم بودند، انجام اقدامات خیر در حوزه مسائل فنی و حرفهای را در دستور کار خود قرار دهند و به تجهیز مراکز و تامین اعتباراتی که می تواند در دسترسی اقشار ضعیف و متوسط به مهارت های روز کمک کننده باشد، توجه کنند.
وی اظهار داشت: امیدواریم با کمک مسوولان و تامین نیازهای سازمان فنی و حرفه ای، اقشار بیشتری را مورد حمایت قرار دهیم تا بتوان توسعه هر چه بیشتر سازمان فنی و حرفه ای را شاهد باشیم.
نظر شما