بازار؛ گروه آب و انرژی: جلیل سالاری معاون وزیر نفت در امور پالاش و پخش در مراسم امضای تفاهم نامه با ۵ شرکت دانش بنیان با بیان اینکه رویکرد وزارت نفت توسعه اشتغال با تمرکز بر شرکتهای دانشبنیان است، اظهار کرد: اقدامات متعددی در این راستا انجام شده که یکی از این اقدامات تشکیل شورای پژوهشی است که مسئولیت کار دانشبنیان را به خود شرکتها واگذار کردهایم و تصمیمگیری بر عهده شرکتها انجام میشود.
او با بیان اینکه توسعه شرکتهای دانش بنیان و حمایت از تحقیقات کاربردی صورت خواهد گرفت، گفت: ابتدا لازم است نیازسنجی صورت بگیرد. در این راستا ۴۰۰ موضوع را به عنوان نیازسنجی در مجموعه تولید پیشبینی کردیم که باید آنها را در معرض شرکتها قرار دهیم به گونهای که به طور مدام بازنگری صورت بگیرد.
سالاری اظهار کرد: در بند ۱۷ برنامه ششم توسعه نیز به تاسیس و تقویت شرکتهای دانش بنیان تاکید شده است، از این رو اولویتبندی انجام شده است که یکی از این مباحث توجه به ساخت بار اول بوده است. هرچند در ساخت بار اول ریسک وجود دارد که باید پذیرفته شود. زنجیره دانشبنیانها اگر شکل بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
او با تأکید بر اینکه لازم است بروکراسی حذف و برای شرکتهای دانش بنیان دلگرمی ایجاد شود، گفت: انتظار این است که طرحهای امروز به زودی از مرحله پایلوت خارج و عملیاتی شوند.
سالاری با بیان اینکه در قالب طرحهای توسعهای باید اقداماتی انجام شود، گفت: در یک مورد در ۲۰ قلم کالایی به دنبال ایجاد زنجیره بومیسازی هستیم که خروجی آن حدود ۲۵۰ میلیون دلار خواهد بود و حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر نیروی دانشگاهی دانش بنیان جذب خواهد کرد.
وی با بیان اینکه برای این مسئله باید تزریق نقدینگی صورت بگیرد و باید برای تجاریسازی مشارکت شود، گفت: در بحث تولید بار اول ریسک وجود دارد لذا باید سرمایهگذاری در این حوزه انجام شود. مسئله بعدی موضوع بهینهسازی مصرف انرژی است که برنامهریزیهای لازم نیز در این زمینه صورت گرفته است. همچنین برای تکمیل زنجیره ارزش نیز پروژههایی را در دستور کار داریم.
سالاری گفت: با یکی از مجموعههای دانشبنیان قراردادی منعقد کردهایم که حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر نیروی دانشگاهی دانشبنیان در آن جذب میشوند که بهزودی نیز از آن رونمایی خواهیم کرد.
آیین انعقاد پنج تفاهمنامه میان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با شرکتهای دانشبنیان امروز (چهارشنبه، ۲۹ تیرماه) بین شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و پنج شرکت دانشبنیان ریزسازگان تکین، ایده کاوان صنعت پردیس، پرتومبدا پرگاس (PMP)، یاور همگامان یزد و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب درباره هوشمندسازی جایگاههای عرضه سیانجی، روباتیک و ساخت روباتهای آتشنشان، تجهیزات سامانه هوشمند سوخت، تولید برجهای نور و پروژکتورهای فوق کممصرف و دیگر تجهیزات سامانه هوشمند سوخت امضا شد.
نظر شما