به گزارش بازار، این مصوبه حقوق گمرکی را از ۴ درصد به یک درصد کاهش میدهد. بر اساس توضیحی که مهدی طغیانی داد، برای کالاهایی که مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانیشان کمتر از ۱۰ درصد است، سود بازرگانی صفر میشود و حقوق گمرکیشان هم از ۴ درصد به یک درصد کاهش پیدا میکند.
در لایحه تغییر ضرایب حقوق ورودی که با دو فوریت به مجلس فرستاده شده، دولت میخواهد از افزایش قیمت مواد اولیه، ماشین آلات یا قطعاتی که بر زندگی مردم تأثیر دارد، جلوگیری کند.
سیدرضا فاطمیامین وزیر صمت، امروز به خبرگزاری صدا و سیما گفت که این لایحه بخشی از برنامههای دولت برای مقابله با تورم است و کاهش حقوق گمرکی به نفع تولید در کشور خواهد بود.
به گفته یک عضو کمیسیون اقتصادی، تغییر حقوق گمرکی کاهش نزدیک به ۲۸ هزار میلیارد تومانی برای دولت دارد که دولت میخواهد با فروش اوراق و استفاده از منابع دیگر این کسری را جبران کند.
احمد امیرآبادی گفت که کمیسیون اقتصادی با دولت شرط کرده تصویب این لایحه، باید قیمتها را به نسبت کاهش تعرفه گمرکی کاهش دهد و وزیر صمت پاسخ داده این اتفاق میافتد.
با این حال نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات گفته این لایحه تأثیر چندانی بر تورم ندارد؛ محسن زنگنه توضیح داد با تورم حدود ۵۰ درصدی در کشور، اثر کاهش درصد حقوق گمرکی بر تورم کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی کمتر از یک درصد و برای کالاهای غیر اساسی حداکثر حدود ۳ درصد است.
زنگنه گفت که اگر انتشار اوراق یا استقراض از بانک مرکزی برای جبران کسری ۲۸ هزار میلیارد تومانی دقیق اجرا نشود، اثر تورمی بیشتری خواهد داشت.
دولت در حالی تعرفه حقوق گمرکی را کاهش داده که پیشتر با حذف ارز ترجیحی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی، این دریافتی را با ارز نزدیک به ۲۶ هزار تومان محاسبه میکرد اما حالا با افزایش قیمتهای ناشی از این تغییر، میخواهد حقوق گمرکی را با ارز ترجیحی دریافت کند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی گفت که این کمیسیون لایحه تغییر ضرایب حقوق ورودی را به اتفاق آراء تصویب کرده؛ شهباز حسنپور ابراز امیدواری کرد این لایحه فردا در دستور کار نشست علنی قرار بگیرد.
نظر شما