به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، بازار آهن در هفته گذشته به طور کلی در ثبات و آرامش بود و غیر از نوسانات جزئی در برخی محصولات فولادی، نرخ روز آهن آلات تغییر چندانی نداشت و اگر اتفاق جدیدی در بازارهای داخلی و خارجی رخ ندهد هفته جاری نیز اوضاع به همین منوال خواهد بود.
بازار ارز هم از ابتدای هفته با حفظ کانال ۳۱ هزار تومانی نوسانات محدودی داشت، اما در پایان هفته کمی افزایشی شد، به طوری که قیمت دلار روز پنجشنبه کانال ۳۱ هزار تومانی را رد کرد و در بازار آزاد حدود ۳۲ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. شاید بتوان دلیل صعودی شدن نرخ ارز در پایان هفته را به سفر اخیر جو بایدن به خاورمیانه و اخبار حواشی مذاکرات احیای برجام نسبت داد.
تحلیل روزانه بازار آهن و فولاد
در اوضاع آرام بازار آهن و فولاد، قیمت روز میلگرد آجدار نوسانات متعددی را تجربه کرد، به طوری که علاوهبر کاهش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی در برخی از شرکتها و ثبات در بسیار از کارخانهها، افزایش ۵۰ الی ۱۰۰ تومانی را نیز در شماری از مبادی فروش تجربه کرد. به طور کلی میتوان گفت در یک ماه اخیر قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴، به حدود ۱۷ هزار و ۵۳۷ تومان رسید که بیانگر کاهش هزار و ۴۵۳ تومانی نرخ این محصول است.
قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی روز پنجشنبه در غالب شرکتها ثبات داشت اما در یک ماه اخیر این محصولات با کاهش تقریبی ۶۲۹ تومانی همراه بودند، همچنین نرخ روز پروفیل و قیمت روز لوله داربستی، گازی و ... نیز مانند سایر محصولات فولادی با ثبات همراه بودند، اما به طور کلی در یک ماه گذشته نرخ پروفیل از ۲۵ هزار و ۵۷۱ تومان به ۲۳ هزار و ۳۵۰ تومان کاهش پیدا کرده است.
قیمت روز تیرآهن هم کم و بیش در نوسان بود به طوری که در بخش کیلوفروشی علاوهبر افزایش ۵۰ تومانی در چند شرکت، مابقی کارخانهها ثبات قیمت داشتند، همچنین در بخش کیلوفروشی نیز در کنار ثبات غالب کارخانهها، حدود ۲۰ الی ۴۰ هزار تومان شاخههای پرفروش کارخانه ذوب آهن اصفهان با کاهش قیمت همراه بود.
قابل ملاحظه است که نرخ مقاطع فولادی در بازار تقریبا ثابت اعلام شد اما روز سهشنبه نرخ شمش و اسلب با کمی افزایش قیمت همراه بود، با این حال احتمال دارد با توجه به اوضاع بازار جهانی و عدم افزایش نرخ مواد اولیه و نرخ سوخت، در هفته جاری نیز روال بازار با ثبات همراه باشد.
همچنین تعطیلی روز دوشنبه نیز به سکون بازار آهن دامن میزند به طوری که طبق اطلاعیه Fastmarket که متال بولتن زیرمجموعه آن است، بهدلیل تعطیلی عید قربان و غدیر در بازارهای کشورهای مسلمان اخبار قابل توجهی نیست و بازارها اغلب بدون تغییر و نوسان هستند.
در این میان کاهش تقاضا برای فولاد، نرخ سنگ آهن را به زیر ۱۰۰ دلار رسانده است که عمدهترین دلایل آن تزلزل اقتصاد چین و بحران در بخش املاک این کشور به شمار میرود؛ البته شیوع مجدد کرونا و اعمال قرنطینه گسترده، جنگ اوکراین و افزایش تورم نیز خود مزیت بر علت است که خسارتهای زیادی به این صنعت وارد کرده است.
هر چند کشور ما به دلیل تحریمها چندان از عوامل جهانی تأثیر نمیگیرد اما کاهش صادرات محصولات فولادی و ارزآوری کشور و همچنین گسترش رکود در بازار فولاد از تبعات این عوامل است؛ زیرا با کاهش صادرات مردم فشارهای بیشتری را متحمل میشوند، تورم بیش از پیش افزایش مییابد و در نتیجه رکود تشدید میشود که این امر به کاهش گردش پول و فلج شدن بازارها منتهی میشود.
براساس گزارشها امروز حدود یک میلیون و ۵۳۹ هزار و ۳۸۰ تن محصولات فولادی در بورس کالا عرضه میشود که شامل محصولاتی از قبیل ناودانی، میلگرد، شمش بلوم، تیرآهن، سنگ آهن و ... است. گفتنی است از این میزان حدود ۳۷ هزار و ۲۰۰ تن به عرضه شمش اختصاص دارد که نرخ پایه آن ۱۵ هزار و ۴۲۱ تومان در نظر گرفته شده است.
نظر شما