۲۲ تیر ۱۴۰۱ - ۰۵:۵۸
مراقب نوسان نمادهای سمی باشید| مشکل معیشتی سهامداران خرد به خروج سرمایه دامن می زند
کارشناس اقتصادی در گفتگو با «بازار»:

مراقب نوسان نمادهای سمی باشید| مشکل معیشتی سهامداران خرد به خروج سرمایه دامن می زند

شاه ویسی، کارشناس اقتصادی گفت: دولت اعلام کرده از بازار حمایت می کند، از این رو شاخص کل بورس رشد می کند، اما شرکت های حبابی در این مدت فقط از سهامدار نوسان می گیرند پس مراقب باشید.

بازار؛ گروه بورس: نوسانات بالای نمادها در مقابل افت کم شاخص کل همچنان منجر به بروز نگرانی های بین سهامداران شده است و عده ای نمی دانند آیا ارزندگی بازار با پی بر ایی شاخص کل بورس قابل ارزیابی هست یا اینکه باید نماد را ملاک سرمایه گذاری خود قرار دهند.

یک اقتصاددان در گفتگو با خبرگزاری «بازار» با اشاره به اینکه در شرایط کنونی گفته می شود از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم شاخص کل بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است، گفت: برخی نمادها در یک سال گذشته افت بیشتری کرده اند و برخی از آن‌ها نسبت به سقف خود در سال ۹۹ تا حدود ۸۰ درصد در زیان رفته اند که این موضوع هیچ ارتباطی به شاخص کل ندارد، زیرا این سهامی که این میزان زیان دیده اند سهامی سمی هستند که در ۹۹ سوار بر موج بورس حبابی نقدینگی مردم را جذب کرده است و حالا با رشد شاخص نوسان می گیرند و با افت شاخص هم افت بیشتر می کنند و عملا رشدی در بازار فعلا نخواهند داشت.

ساسان شاه ویسی با بیان اینکه عده ای که سواد بورسی ندارد هم اکنون بیشترین زیان را در بازار دیده‌اند، افزود: در همان زمان که بازار روندی نزولی داشت برخی هم سودهای زیادی برده و بعد سرمایه خود را از بازار خارج کردند، بنابراین نمی توان گفت همه نمادها با حرکت شاخص رشد کرده اند یا آن‌هایی که در منفی ها رشد کرده اند وضعیت بنیادی مناسبی داشته اند و ... بلکه بیشتر دست های پشت پرده باعث رشد آن‌ها شده بودند و حالا مردم زیان می بینند.

او با نگاهی به تحلیل های غلطی که روی خرید سهامداران خرد تاثیر گذاشته است، تصریح کرد: سال ۹۹ با رشد شاخص کل بورس برخی تحلیل می کردند که هر سهمی از شرکت های جزو سهام عدالت خریداری شود به دلیل احتمال آزادسازی سهام عدالت در آینده سود ساز خواهد شد، اما این‌گونه نشد و عده ای در زیان فرو رفتند.

وضعیت نزولی بازار منجر به ماندن سهامدار در سهام سمی و زیان ده شده است و تا زمانی که صندوق ثبات به‌خوبی فعال نشود بازار همچنان رکودی باقی می ماند. البته باید توجه داشت ورود نقدینگی جدید به بازار عملا تاثیری بر روند نمادهای سمی و ... نخواهد داشت

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه وضعیت نزولی بازار منجر به ماندن سهامدار در سهام سمی و زیان ده شده است، تصریح کرد: از آنجایی که بسیاری از این سهامداران قدرت تحلیل مناسبی ندارد نمی توانند سهم خود را با سهامی دیگر جابه‌جا کنند به همین دلیل زیان آن‌ها فعلا باقی می ماند.

شاه ویسی با تاکید بر اینکه در بازار سرمایه ایران و حتی بورس های خارجی هیچ تضمینی برای معامله گران ندارد، اظهار کرد: تا زمانی که بازار و شرایط سیاسی و اقتصادی کشور به وضعیت ثبات نرسد سهامداران خرد باید مراقب خریدهای خود باشند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه دولت برای جبران زیان های مردم در سال های گذشته باید از صندوق توسعه ملی سرمایه جدید وارد بازار کند، اظهار کرد: در شرایط کنونی مشکل نقدینگی در بازار موج می زند و تا زمانی که صندوق ثبات به‌خوبی فعال نشود بازار همچنان رکودی باقی می ماند. البته باید توجه داشت ورود نقدینگی جدید به بازار عملا تاثیری بر روند نمادهای سمی و ... نخواهد داشت.

دولت سیزدهم قبلا اعلام کرده که از بازار حمایت می کند، بنابراین شاخص کل بورس به طور قطع به رشد خود ادامه می دهد، از این رو بازار نزول بیشتر نخواهد کرد، اما شرکت های مشکل دار هم می توانند با ابزارهایی همچون ادغام و ... به روند صعودی برگردند، هرچند این مساله می تواند زمان‌بر باشد

او با اشاره به اینکه سهامداران نمادهای مسموم باید منتظر بمانند تا ببینند چه زمانی سهام آن‌ها رشد خواهد کرد، تصریح کرد: دولت سیزدهم قبلا اعلام کرده که از بازار حمایت می کند، بنابراین شاخص کل بورس به طور قطع به رشد خود ادامه می دهد، از این رو بازار نزول بیشتر نخواهد کرد، اما شرکت های مشکل دار هم می توانند با ابزارهای همچون ادغام و ... به روند صعودی برگردند، هرچند این مساله می تواند زمان‌بر باشد.

شاه ویسی با اشاره به اینکه پیش بینی می شود بازار سرمایه تا پایان امسال به شاخص ۲ میلیون واحدی برسد، اظهار کرد: گزارش ها از وضعیت تراز تجاری ایران و درآمد حاصل از فروش نفت خام نشان می دهد که درآمدهای ارزی ایران نسبت به پیش بینی ها افزایش داشته است، در واقع صادرات غیرنفتی ایران حدود ۴۳ درصد رشد داشته و این مساله می تواند در بهبود وضعیت اقتصادی و حتی بازار تاثیر داشته باشد، زیرا دولت دیگر نیازی ندارد که مانند سال گذشته به شدت در بازار اوراق بدهی منتشر کند و به نوعی روی جریان نقدینگی بازار تاثیر بگذارد.

باید توجه داشت که هزینه های عمومی زندگی بالا رفته است به همین دلیل عده ای از سهامداران خرد بدون توجه به اینکه شرایط به سمت مثبت شدن پیش برود یا نه به پول خود نیاز دارند، به همین دلیل بازار تحت تاثیر شرایط معیشتی مردم هم قرار گرفته است

این اقتصاددان با تاکید بر اینکه وضعیت عملکردی سال قبل نشان می دهد که در شش ماهه ایران ۷ میلیارد دلار درآمد داشته اما هم اکنون پیش بینی ها حکایت از افزایش درآمد ایران به بیش از ۱۰ میلیارد دلار است، تصریح کرد: باید توجه داشت که هزینه های عمومی زندگی بالا رفته است به همین دلیل عده ای از سهامداران خرد بدون توجه به اینکه شرایط به سمت مثبت شدن پیش برود یا نه به پول خود نیاز دارند، به همین دلیل بازار تحت تاثیر شرایط معیشتی مردم هم قرار گرفته است.

شاه ویسی با تاکید بر اینکه افرادی که به سرمایه خود نیاز دارند اگر سهام هم ارزنده هم باشد آن را عرضه می کند، زیرا مجبور است برای نقدینگی آن را بفروشد، اظهار کرد: بنابراین شرایط کلان اقتصادی برای پیش بینی وضعیت آینده بورس اهمیت دارد، با این حال هر نمادی باید به صورت مجزا مورد تحلیل قرار بگیرد، زیرا در ماه های گذشته تغییر قیمت های جهانی و ... روی میزان حاشیه سود شرکت ها تاثیرات متفاوتی گذاشته است به همین دلیل برخی از آن‌ها در یک سال پیش رو سود خوبی خواهند ساخت و همین مساله منجر به جذب نقدینگی های جدیدی خواهد شد، به همین دلیل ارز این نمادها در سال جاری رشد خوبی خواهند داشت.

کد خبر: ۱۶۱٬۵۶۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha