به گزارش بازار، مراسم اختتامیه پنجمین همایش مجریان اشتغالزایی بنیاد برکت با حضور علی عسگری معاون اجتماعی و امور استانهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، امیرحسین مدنی معاون توسعه روستایی و مناطق ریاست جمهوری، محمد ترکمانه مدیرعامل بنیاد برکت و معاونان و مدیران این بنیاد برگزار شد.
مدیرعامل بنیاد برکت در این مراسم گفت: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» حمایت ویژه از شرکتهای دانشبنیان در دستور کار قرار گرفته است.
محمد ترکمانه تاکید کرد: دستورالعمل حمایت از شرکتهای دانشبنیان آماده شده و امسال ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت دانشبنیان تحت پوشش اقدامات حمایتی ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت قرار میگیرند.
مدیرعامل بنیاد برکت اظهار کرد: با لحاظ این موضوع که ۶ هزار شرکت دانشبنیان در کشور فعالیت دارند حمایت از ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت از این تعداد میتواند منجر به تحولات بزرگی در کشور بهخصوص در حوزه اشتغالزایی شود.
وی ادامه داد: جلسات کمیتههای دانشبنیان بنیاد برکت با پارکهای فناوری در استانهای مختلف در حال برگزاری است تا شرکتهای دانشبنیانی که آمادگی راهاندازی طرحهای اشتغالزایی را دارند شناسایی و حمایت شوند.
مدیرعامل بنیاد برکت در عین حال متذکر شد: باید در انتخاب شرکتهای دانشبنیان و اختصاص بودجه به طرحهای پیشنهادی دقت کافی شود.
ترکمانه تمرکز بر روی زنجیره ارزش را از دیگر اولویتهای بنیاد برکت در سال ۱۴۰۱ اعلام کرد و گفت: اگر در یک منطقه محروم وارد میشویم باید به دنبال اشتغال پایدار و کسبوکار مستمر باشیم تا در نهایت منجر به ثروتآفرینی در آن منطقه شود.
مدیرعامل بنیاد برکت افزود: زنجیره ارزش افزوده با توجه به پتانسیلها و استعدادهای هر منطقه باید در عرض یک تا دو سال در آن منطقه شکل بگیرد.
وی بر لزوم برنامهریزی بر روی مارکتینگ تاکید کرد و اظهار داشت: شرکت صادراتی بنیاد به ثبت رسیده و فعالیت خود را با تمرکز بر صدور محصولات کارآفرینان بنیاد به بازارهای خارجی آغاز کرده است.
ترکمانه برگزاری همایش مجریان طرحهای اشتغالزایی را فرصت مناسبی برای تبادل تجربیات دانست و بیان کرد: در این همایش کلاسهای آموزشی مناسب و کاربردی هم برگزار شد که باید از طریق فضای مجازی ادامه پیدا کند.
مدیرعامل بنیاد برکت خطاب به مجریان اشتغالزایی این بنیاد تاکید کرد: شما رهبران پیشرفت منطقهای هستید و تجربههای خوبی در میدان دارید.
ترکمانه با اشاره به برنامههای اشتغالزایی در سال ۱۴۰۱ بیان کرد: با توجه به قولی که در شورای عالی اشتغال به رئیس جمهور برای ایجاد ۳۰۰ هزار شغل دادهایم باید آماده یک کار بزرگ و جهادی باشیم.
وی ادامه داد: آییننامه تبصره ۱۶ بودجه سال ۱۴۰۱ به زودی از طرف دولت ابلاغ میشود و منابع خوبی را برای ایجاد فرصتهای کسبوکار در مناطق محروم و روستایی در اختیار بنیاد برکت قرار میدهد.
ترکمانه به مجریان توصیه کرد: با افزایش تعامل و همکاری با نهادهای استانی و بهخصوص استانداریها اتفاقات خوبی را در حوزه اشتغالزایی رقم بزنید.
لزوم اشتغالزایی در حاشیه شهرها
معاون اجتماعی و امور استانهای ستاد اجرایی فرمان امام نیز در این مراسم مجریان اشتغالزایی را رهبران اجتماعی خواند و اظهار داشت: با تاسی از داستان حضرت موسی(ع) و فرعون باید 7 اصل شخصیت دادن و هویتبخشی، تربیت نیرو، مراقبت و مداومت، شجاعت، پرورش فکری، صبر و اتصال به خدا را در کارتان لحاظ کنید.
علی عسگری از آمادگی نمایندگیهای ستاد اجرایی فرمان امام در استانها برای همکاری با مجریان خبر داد و افزود: ستاد اجرایی آمادگی فراهم آوردن امکانات لازم برای فعالیت هر چه بیشتر و بهتر مجریان و تسهیلگران برکت را دارد.
وی بیان کرد: معضل محرومیت از روستاها به حاشیه شهرها سرایت کرده است. لازم است که به حاشیه شهرها توجه بیشتری شود و مدلهای اشتغالزایی در این مناطق نیز به شکل ویژهتری به اجرا درآیند.
توجه ویژه به اقتصاد روستا
در این مراسم، همچنین معاون توسعه روستایی و مناطق ریاست جمهوری بر لزوم نگاه کلانتر به موضوع محرومیت در روستاها تاکید کرد و گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی اقدامات بسیار موثری در بخشهای زیرساختی از جمله شبکه آبرسانی، راهسازی و توزیع شبکه برق در روستاها انجام شده است و 74 سازمان و نهاد در این مناطق مشغول فعالیت هستند.
امیرحسین مدنی یادآور شد: با وجود این اقدامات همچنان شاهد خالی شدن روستاها از مردم هستیم و بهخصوص جمعیت جوانی در این مناطق نداریم.
وی با تاکید بر فعال کردن ظرفیتهای مردمی در روستاها خاطرنشان کرد: تنها مجموعهای که در حوزه اقتصاد روستا، توانمندسازی مردم، محرومیتزدایی و اشتغالزایی در روستاهای کشور به شکل واقعی و عملی فعالیت میکند بنیاد برکت است.
مدنی تصریح کرد: دغدغه مردم در روستاها اشتغال است و باید بر روی این مساله، تمرکز ویژه داشت.
گفتنی است، در پایان این مراسم از مجریان برتر اشتغالزایی بنیاد برکت تقدیر بهعمل آمد.
نظر شما