۷ تیر ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۰
قیمت سیمان؛ ۳۶ هزار تومان در بورس کالا، ۸۰ هزار تومان در بازار آزاد
سخنگوی وزارت صمت اعلام کرد

قیمت سیمان؛ ۳۶ هزار تومان در بورس کالا، ۸۰ هزار تومان در بازار آزاد

قالیباف، سخنگوی وزارت صمت گفت: با عرضه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تنی سیمان، قیمت این محصول در بورس کالا به ۳۶ هزار تومان در هر پاکت رسید.

به گزارش بازار، امید قالیباف در خصوص افزایش قیمت سیمان در هفته‌های اخیر با توجه به گرم شدن هوا و مشکل تامین برق کارخانجات توضیحاتی ارائه کرد. مشروح این گفتگو بدین شرح است:

در حال حاضر قیمت سیمان چقدر است و چه تدبیری در وزارت صمت برای این قیمت گذاری اندیشیده شده است؟
با عرضه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیمان در بورس کالا در روز یکشنبه ۵ تیرماه ۱۴۰۱، با وجود تقاضای ۸۲۰ هزار تنی قیمت کاهش پیدا کرد و به ۳۶ هزار تومان در هر پاکت رسید، همچنین سیمان فله از ۸۰۰ هزار تومان برای هر تُن به ۵۶۰ هزار تومان رسید، که اگر بخواهیم معادل پاکتی ۵۰ کیلو رو حساب کنیم، قیمت ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان می‌شود که کاهش قیمت محسوسی را نشان می‌دهد.

چهار میلیون تن سیمان در شبکه توزیع رسوب کرده بود که باید به سرعت عرضه می‌شد و گرنه مشمول تعزیرات بود، همین عرضه نشدن باعث شد میزان شفافیت در بورس کالا کاهش پیدا کند برای اینکه این سیمان رسوب شده رو تحریک کنیم که وارد شبکه توزیع شود میزان شفافیت رو هم بالا بردیم که کسانی که سیمان خریداری و توزیع کردند بتوانند مجدداً از بورس خریداری کنند، نه کسانی که انبار کردند، زیرا این افراد به صورت خودکار از فهرست تقاضا حذف شدند البته از روز یکشنبه ۵ تیر ماه روال به سابق برگشت و سیمان به صورت عادی معامله شد.

یعنی عرضه و تقاضا متناسب شده؟
۶۰ درصد سیمان در تاریخ ۵ تیر ماه عرضه شد و تقاضا هم وجود داشت و کسانی که هفته قبل سیمان را پیش خرید کرده بودند با پیش‌بینی کاهش قیمت، سفارش خرید خودرا باپرداخت خسارت لغو کردند.

این افزایش قیمت ارتباطی با قطعی برق نداشت؟
قطع برق از صنعت سیمان شروع شد و تا هفته پیش این مشکل را داشتیم که باعث عرضه کم و افزایش قیمت شد.

قطع برق مشکلش حل شده؟
وزارت نیرو قولی داده مبنی براینکه از این هفته با برنامه ریزی انجام شده تولید شرکت‌های سیمانی در بخش‌هایی پرمصرف از شب تا صبح انجام شود و قسمت‌هایی که نیاز به برق کمتری دارند طبق روال قبل فعالیت روزانه خود را ادامه دهند که با این روند توانستند به فعالیت خود بدون کاهش تولید ادامه دهند.

این کاهش قیمت به بازارهای جهانی هم ارتباط داشته، برخی می‌گفتند با توجه به بارش‌های موسمی در چین ساخت و ساز کم شده و قیمت سیمان در بازار جهانی روند نزولی داشته و ممکن است با نیاز بیشتر جهانی قیمت سیمان در کشور ما افزایشی شود؟
با توجه به گرانی انرژی در دنیا و اینکه صنعت سیمان یک صنعت انرژی بر است احتمال افزایش قیمت سیمان وجود دارد و ممکن است در یک کشور به دلایلی تقاضا پایین بیاید، اما بعید می‌دانم که ما شاهد کاهش قیمت باشیم. همچنین در روزهای آینده اتفاقاتی در صنعت سیمان در راستای کاهش قیمت و در حوزه وزرات صمت خواهیم داشت، اما از طرفی شاهد تورم هم از سمت تولید کننده و تقاضا هستیم و که دیگر دست وزارت صمت نیست. تورم عمومی است که سیمان را هم در بر می‌گیرد.

آیا قیمت سیمان در کشور ما متناسب با قیمت جهانی است و اینکه ما یارانه به این صنعت می‌دهیم و سیمان در ایران ارزان‌تر است؟
بله، سیمان در کشور ما ارزان و تمایل شرکت‌ها برای صادرات خیلی بیشتر است، سال ۱۴۰۰ حدود ۱۴ میلیون تن صادرات سیمان به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار داشتیم که اگر این شرط را که اول نیاز داخل تامین شود و بعد صادرات انجام شود را برمی داشتیم، قطعا خیلی از شرکت‌های تولید کننده مایل بودند صادراتشان را افزایش دهند، بازار منطقه برای سیمان ایران بازار خوبی است و اختلاف قیمت هم داریم بنابراین این کشش و انگیزه وجود دارد.

با این وضعیت آیا با قاچاق سیمان هم مواجه هستیم؟
سیمان به خاطر وزن زیاد قاچاق پذیر نیست ضمن اینکه صادراتش آزاد است و مشکلی برای صادرات قانونی وجود ندارد مگر اینکه کشوری که می‌خواهد سیمان ما را وارد کند چنان تعرفه‌ای ببندد که قاچاق رو توجیه پذیر کند، اما به صورت عادی کسی سیمان را قاچاق نمی‌کند، چون مرزها عموما کوهستانی است و به هر حال گرفتاری‌های حمل و نقل دارد.

کد خبر: ۱۵۸٬۹۳۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha