علی محمد چوپانی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهارکرد: سفر رئیس جمهور قزاقستان و هیأت اقتصادی بلندپایه به کشور انجام و در آن تفاهمنامه های خوبی به امضاء رسید.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان توضیح داد: همزمان با این سفر قطار ترانزیتی از قزاقستان وارد مرز اینچه برون شد و به سمت ترکیه و اروپا حرکت کرد که نقطه شروع خوبی برای احیای این مسیر است.
وی بیان کرد: اگر این مسیر ترانزیتی احیا شود، علاوه بر درآمدزایی دسترسی ما را به کالاهای وارداتی با سرعت بیشتر و در زمان کمتری میسر کرده و موجب رونق اقتصادی منطقه آزاد اینچه برون میشود.
چوپانی توضیح داد: قطارهایی که از سمت اوراسیا وارد ایران شده به دلیل آنکه ریل آنها عریض است باید در اینچه برون، تخلیه و بارگیری مجدد شده و با قطار نرمال به سمت ترکیه و اروپا حرکت کند در نتیجه اشتغالزایی به همراه خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان گفت: هرگونه خدمات ریلی بسته به نوع خدمت مانند تعویض بوژی، جابجایی و تخلیه کالا و حق ترانزیت مشمول دریافت فرانک سوئیس شده و به ازای هر تن در کیلومتر درآمد ارزی نصیب ایران میکند.
وی اضافه کرد: البته اگر می خواهیم پذیرای این خدمات باشیم و این محور استمرار داشته باشد باید زیرساختها را در اینچه برون فراهم کنیم تا به جابجایی ۱۰ میلیون تن کالا برسیم.
چوپانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قزاقستان و روسیه انبار غله جهان بوده و باید از این ظرفیت در کشور نهایت بهره را ببریم و با ورود کالا از طریق ریل و انتقال آن به سمت جنوب یا غرب بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان بیان کرد: دسترسی کشورهای شمالی با کشتی بوده ولی حمل کالا از این مسیر(اینچه برون) کاملاً ریلی و هزینه آن به مراتب کمتر است.
نظر شما