به گزارش بازار، سید حسین حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در نشست خبری امروز که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد، در رابطه با اعطای شیلاتکارت به تولیدکنندگان و آبزیپروران اظهار کرد: به منظور ایجاد سرمایه در گردش و در امتداد طرح دامدارکارت، شیلات کارت با سقف ۲۰۰ میلیون تومان، با نرخ ۱۲ درصد و بازپرداخت یک ساله برای تولیدکنندگان این صنعت در نظر گرفته شده است.
وی افزود: تسهیلات ۱۵ درصد تا سقف ۸۰۰ میلیون تومان و ۱۸ درصد نامحدود برای مزارع پرورش بزرگ و بسیار بزرگ هم در نظر گرفته شده است.
حسینی با بیان اینکه ذخایر را به چند دسته ذخایر تحت فشار، پایدار، برداشت نشده و کمتر برداشت شده تقسیم کردهایم، تصریح کرد: برای افزایش صید آبزیان صید از ذخایر برداشت نشده عمیق را در دستور کار داریم که در این زمینه از تکنولوژی لازم هم برخوردار هستیم.
رئیس سازمان شیلات ایران خاطرنشان کرد: ۷۰۰ هزار تن در حوزه صید و صیادی تولید داریم و حرکت به سمت ذخایر برداشت نشده و کمتر برداشت شده و ایجاد تکنولوژیهای نوین در صید ماهیهای مرکب از جمله فانوس ماهیها و... این عدد را در افق ۱۴۰۴ به یک میلیون و ۶۰ هزار تن خواهد رساند.
وی ادامه داد: استفاده از ذخایر عمیق آبزیان مشترک با کشورهای همسایه در دریای عمان تا به امروز مورد غفلت قرار گرفته بود که در دولت سیزدهم مورد توجه قرار دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حوزه آبزیپروری علاوه بر بهرهوری و افزایش تولید در شرایط موجود، ۵۵۳ هزار تن تولید در حوزه آبهای شیرین و ۵۸ هزار تن میگو در آبهای شور و لب شور داریم. برای این که بتوانیم به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید برسیم باید به سمت آبزیپروری در دریا و استفاده از ظرفیت زیستی کشور یعنی سواحل حرکت کنیم.
وی در رابطه با خوداتکایی در تولید تخم چشمزده ماهی قزلآلا عنوان کرد: برنامهریزی شده است که تا افق ۱۴۰۴ بتوانیم ۹۳ درصد از نیاز خود را در داخل کشور تولید کنیم.
حسینی در زمینه صادرات آبزیان نیز گفت: سال گذشته با ۱۹ درصد رشد به ۱۶۶ هزار تن صادرات معادل ۵۵۴ میلیون دلار رسیدیم که در افق ۱۴۰۴ قصد داریم تا ۶۶۰ هزار تن صادرات را افزایش دهیم که حدود ۲.۴ میلیارد دلار ارزش آن خواهد بود و میتواند در بحث ارزآوری برای کشور هم موثر واقع شود.
وی با اشاره به دلایل افزایش قیمت آبزیان بعد از مردمیسازی یارانهها گفت: با وجود اینکه بخش آبزیان جزو کالاهای اساسی قرار نداشته و برای تنظیم بازار آنها دولت دخالتی ندارد؛ شیلات به دنبال حمایت از تولیدکنندگان این بخش است.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: در شرایطی که سایر محصولات پروتئینی تسهیلات و ارز ترجیحی دریافت نمیکنند، شرایط رقابت برای تولیدات شیلاتی بهبود یافته است.
وی با اشاره به تشکیل کمیته برای توسعه سواحل مکران گفت: کمیته اختصاصی برای توسعه شیلاتی سواحل مکران تشکیل شده است که برنامههای خوبی در این زمینه دارد.
حسینی در پایان عنوان کرد: سرانه مصرف آبزیان در کشور سالانه ۱۳ کیلوگرم است و متوسط سرانه مصرف آبزیان در دنیا ۲۰ کیلوگرم است که در افق ۱۴۰۴ قصد داریم سرانه مصرف را به این عدد برسانیم.
نظر شما