۲۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۳
ساماندهی زیرساخت های منابع آب و خاک شمال کشور با استفاده بهینه از آب سبز و رواناب ها

ساماندهی زیرساخت های منابع آب و خاک شمال کشور با استفاده بهینه از آب سبز و رواناب ها

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی بر استفاده بهینه از آب سبز و رواناب ها در اجرای طرح جامع احداث و ساماندهی زیرساخت های منابع آب و خاک شمال کشور تاکید کرد.

به گزارش بازار، فریبرز عباسی در نشست هم اندیشی طرح جامع احداث و ساماندهی زیرساخت های منابع آب و خاک شمال کشور در کرج گفت: هدف از اجرای این پروژه، استفاده بهینه از آب سبز و رواناب های استان های شمالی‌ است، زیرا حجم زیادی از رواناب ها به دریای خزر می ریزد و باید از این رواناب ها استفاده بهینه کرد.

وی هدف اصلی این پروژه را استفاده از ظرفیت آب سبز در راستای ارتقا و تامین امنیت غذایی با توجه به پتانسیل استان های شمالی کشور عنوان کرد.

عباسی در خصوص تامین اعتبار اجرای این پروژه گفت: معاونت آب و خاک از طرق مختلف پیگیر تامین اعتبار برای این طرح عظیم ملی است که بحث تهاتر نفت برای تامین اعتبار از جمله این موارد می باشد.

وی با تاکید بر مطالعات جامع پیش از اجرای طرح افزود: تاکنون اطلاعات مختلفی در خصوص اجرای این طرح جمع آوری شده است، لیکن مطالعات مختلف اجتماعی، زیست محیطی، اقلیمی و سایر موارد ذی ربط باید قبل از شروع پروژه صورت گیرد.

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی جای توسعه افقی نداریم و در این طرح باید از تجارب بین المللی و همچنین تجارب داخلی همچون طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام و سایر کلان طرح های آب و خاک در راستای افزایش کیفیت اجرای این پروژه استفاده کرد.

به گفته وی، پیشنهاد معاونت در این طرح سیاست گذاری و برنامه ریزی و نظارت عالیه است و کلیه برنامه های اجرایی به عهده استان های مشمول طرح می باشد.

وی مسایل اجتماعی موجود در طرح را مهم برشمرد و با توجه به کمبود نیروی انسانی متخصص در استان ها بر استفاده مشاور راهبردی در پیشبرد طرح مذکور تاکید کرد.

در این نشست مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی نیز با اشاره به خروج ۹/۴ میلیارد متر مکعب رواناب سه استان به دریای خزر، هدف اصلی این طرح را ذخیره و حفظ ۱/۲ میلیارد مترمکعب از این رواناب ها را در قالب ساخت آب بندان ها و سدهای لاستیکی در راستای اهداف اجرای طرح در استان های شمالی عنوان کرد.

رضا سرافرازی با اشاره به پتانسیل خوب استان های شمالی کشور، برخی از اهداف اجرای این طرح را افزایش امنیت غذایی، بهره وری منابع آب و خاک، توسعه کشت کلزا به عنوان یه محصول استراتژیک و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی را برشمرد.

وی ساختار پیشنهادی اجرایی برای اجرای این طرح عظیم ملی را تبیین کرد و از روسای سازمان جهاد کشاورزی استان های شمالی کشور خواست در این خصوص هم فکری و تشریک مساعی کنند.

بر پایه این گزارش محمد برزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان، حسن عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران و صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با باتوجه به تاکیدات وزیر جهاد کشاورزی در خصوص اجرای این طرح، بر تسریع در شروع مطالعات و اجرای پروژه مذکور تاکید و بیان کردند؛ طرح مذکور موجب پایداری تولید و جلوگیری از تغییر کاربری در اراضی کشاورزی استان های شمالی می شود

کد خبر: ۱۵۵٬۳۴۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha