به گزارش بازار، قیمت آهن، قیمت پروفیل و قیمت میلگرد در بازار آهن آلات ثبات چندانی ندارد. درست است که فاکتورهایی وجود دارد که بر طبق آنها این محصولات را قیمت گذاری میکنند. اما عواملی نیز وجود دارد که همواره باعث ایجاد نوسان در قیمت اینگونه محصولات میشوند. و البته قیمت آهن، قیمت پروفیل و قیمت میلگرد تحت تأثیر بعضی پارامترهای مشترک دچار نوسان میشوند. اما شما بدون اینکه نیاز باشد از نحوه اثرگذاری این عوامل و تحلیل بازار آهن سردربیاورید، میتوانید قیمت لحظه به لحظه هر کدام از این محصولات را از سایت نیک فولاد چک کنید. با این حال در نوشتار زیر اطلاعات بسیار کاربردی و به دردبخوری درباره قیمت آهن، قیمت پروفیل و قیمت میلگرد وجود دارد.
درباره قیمت آهن!
بازار آهن آلات از جمله بازارهایی است که نوسانات آن باعث ایجاد تغییرات اساسی بر دیگر بازارها میشود. نوسانات قیمت آهن بر قیمت لیست بلند بالایی از انواع محصولاتی که در سازه های صنعتی و ساختمانی بکار برده میشوند، تأثیر دارد. پیش بینی قیمت آهنآلات برای برآورد هزینه محصولات مصرفی در پروژه های مختلف صنعتی و ساختمانی ضروری است. برای پیشبینی قیمت آهن و محصولات آهنی باید نسبت به عوامل تأثیرگذار بر این بازار اطلاعات لازم را در اختیار داشته باشید.
پارامترهای تأثیرگذار بر قیمت آهن
پارامترهای متعددی بر قیمت آهن تأثیر میگذارند، برخی از این پارامترها داخلی و برخی دیگر خارجی هستند. مهمترین این عوامل عبارتنداز:
- نرخ ارز و قیمت دلار: نرخ ارز و قیمت دلار از مهمترین عوامل ایجاد نوسان قیمت آهن است. تغییراتی که بر اساس چالشهای سیاسی و اقتصادی بر قیمت دلار اعمال میشود، باعث نوسان قیمت آهن شده و همچنین بر قیمت محصولات آهنی نیز تأثیر میگذارد.
- میزان عرضه و تقاضا: کاهش میزان تولید و عرضه مقاطع فولادی نیز از دیگر عواملی است که بر قیمت آهن آلات تأثیر میگذارد. کمبود این محصول پرکاربرد در بازار باعث افزایش قیمت چشمگیر آن میشود. گاهاً کشورهایی که قسمت عمده ای از آهن در سطح جهان را عرضه میکنند، تولیدات خود را کاهش میدهند. این امر باعث کمبود آهن و در نتیجه افزایش قیمت آن در سطح کشورهای جهان میشود.
- فصول مختلف: در فصول خاصی از سال که پروژه های ساختمانی رونق بیشتری دارند، مصرف آهن افزایش پیدا میکند. هنگامی که افزایش تقاضا برای خرید آهن اتفاق میافتد، قیمت این محصول بالا میرود.
- نرخ تورم: تورم از گزینه های داخلی است که به شدت بر قیمت آهن تأثیر میگذارد. هرچه نرخ تورم افزایش پیدا کند به دنبال آن قیمت آهن نیز افزایش پیدا میکند.
- نوسانات قیمت انرژی: انرژی در عملیات تولید آهن و محصولات اهنی نقش بسیار مهمی دارد. افزایش قیمت انرژی باعث میشود که کارخانه های تولید آهن با افزایش هزینه تولید روبرو شوند. کارخانه ها نیز برای جبران افزایش هزینه تولید مجبور به افزایش قیمت آهن تولیدی میشوند. افزایش قیمت انرژی گاه در سطح بینالمللی و گاه در سطح داخل کشور اتفاق میافتد.
- هزینه های حمل و نقل: قیمتهای ارائه شده از طرف ناوگان حمل و نقل به قیمت سوخت بستگی دارد. با افزایش قیمت سوخت و در نتیجه افزایش تعرفه های ناوگان باربری، قیمت آهن نیز افزایش پیدا میکند.
درباره بازار آهن
بازار آهن از بازارهای بزرگ و پر چالش است. یکی از پایه های اقتصاد گردش سرمایه در بازارهای بزرگ رونق بازار آهن است. هرگونه بحران که در بازار آهن به وجود بیاید، باعث ایجاد بحران در بازارهای دیگر همچون بازار مسکن و خودرو میشود. رکود و رونق بازار آهن به فاکتورهای متفاوتی بستگی دارد:
- متغیرهای کلان اقتصادی
- بحرانهای سیاسی جهانی مانند تحریم و یا جنگ
- نرخ های جهانی
- عملکرد آهن فروشان
- اوضاع اقتصادی مصرفکننده
انواع بازار آهن
بازار آهن را میتوان به دو دسته تقسیمبندی کرد:
- بازارهای محلی: آهن فروشان محلی نیاز به سرمایه های کلان ندارند. میزان تقاضای آهن در یک منطقه محدود آنقدر رقم بالایی نیست که نیاز به سرمایه هنگفت باشد. در مناطق کوچک، آهن فروشان محلی بیشتر در راستای خرده فروشی فعالیت دارند. اشخاصی که به عنوان آهن فروش در یک منطقه کوچک فعالیت دارند. بیشتر از روشهای سنتی برای فروش محصولاتشان استفاده میکنند. آهن فروشیهای محلی به طور معمول سودهی خوبی دارند. زیرا در مناطق محدود تعداد آهن فروشان کم است، در نتیجه رقابت کمتری وجود دارد.
به علاوه آهن فروشیهای محلی، تجارتهای خانوادگی هستند. این نوع کسب و کارها به وسیله افراد خانواده میچرخد و چالشهایی مانند تعدد کارکنان و ... را ندارند.
- بازارهای مدرن: دامنه فعالیت آهن فروشان بزرگ و مدرن گسترده تر از یک منطقه خاص است. آهن فروشان بزرگ و مدرن علاوه بر روشهای سنتی از روشهای اینترنتی نیز برای فروش محصولات خود بهره میبرند. این مراکز فروش آهن، بدون واسطه از نورد کاران خرید کرده و آن را به مشتری میفروشند.
خرید محصول از بورس آهن از دیگر اعمالی است که آهن فروشان بزرگ به آن مبادرت میکنند. آهن فروشیهای بزرگ و مدرن نسبت به آهن فروشیهای کوچک سود بیشتری کسب میکنند. البته چالشها و مسائلی وجود دارد که آهن فروشان بزرگ و مدرن بیشتر از آهنفروشان محلی با آن درگیر هستند. اجاره های سنگین مراکز فروش، مالیات بیشتر، هزینه انبارداری، دستمزد کارکنان، بیمه کارکنان و ... بخشی از این چالشها است.
درباره قیمتگذاری محصولات مهم در بازار آهن
کاربردیترین محصولات آهنی که قیمت آن نقش کلیدی در کم و کیف پروژه های ساختمانی و صنعتی و بازار آهن دارد عبارتنداز:
-
قیمت پروفیل
پروفیل انواع و کاربردهای بسیار متنوع و متفاوتی دارد. میزان حجمی که از مقاطع پروفیلی در سازه های صنعتی و ساختمانی بکار میرود، تعیینکننده قیمت نهایی سازه است. قیمت این محصولات بر بازارهای مسکن و خودروسازی تأثیر مستقیم دارد. داشتن اطلاعات کافی و موثق در باره قیمت و تغییرات قیمت پروفیل برای اشخاصی که در صنایع مختلف فعالیت دارند بسیار ضروری است.
عوامل تغیین کننده قیمت پروفیل
قیمت انواع پروفیل براساس مشخصه های فنی آن تعیین میشود:
- وزن: وزن اصلیترین فاکتور تعیین قیمت پروفیل است. وزن پروفیل بر اساس هر کیلوگرم آهن بدست میآید.
- طول: طول پروفیل مصرفی در یک فرمول ویژه برای تعیین حجم و در نهایت قیمت آن پروفیل مورد استفاده قرار میگیرد.
- ضخامت: ضخامت نیز از مشخصه های فنی پروفیل است، که میتواند در قیمت آن مؤثر باشد.
- کیفیت: پروفیلها با کیفیتهای متفاوتی وارد بازار میشوند، بی شک پروفیلها با کیفیت بهتر دارای قیمت بالاتری نیز هستند.
- برند: بعضی از برندها دارای تولیدات با کیفیتتری هستند. این برندها همچنین خدماتی بهتری در حین فروش در اختیار مشتری قرار میدهند. تولیدات این برندها دارای قیمت بالاتری هستند.
- فاکتورهای تأثیرگذار بر نوسانات قیمت پروفیل فاکتورهایی که برقیمت انواع پروفیل تأثیرگذار است همان فاکتورهایی است که بر قیمت آهن نیز مأثر است. ارز، تورم، بازار جهانی، عرضه و تقاضا و هزینههای حمل و نقل از جمله این عوامل است.
-
قیمت میلگرد
قیمت میلگرد که خود نوعی از پروفیل است همچون پروفیلهای دیگر به فاکتورهای عدیده ای بستگی دارد. هزینه های تمام شده پروژه ها به مقدار هزینهای که برای میلگرد مصرفی، پرداخت میشود بستگی دارد.
فاکتورهای تعیین کننده در قیمت میلگرد
فاکتورهایی که در قیمت میلگرد تعیین کننده هستند، عبارتنداز:
- وزن میلگرد: وزن میلگرد علاوه براین که در تعیین قیمت میلگرد نقش مهمی دارد، باعث میشود که بتوان حجم میلگرد مورد نیاز را نیز محاسبه کرد. بنابراین وزن اصلیترین ویژگی فنی است که در قیمتگذاری میلگرد تأثیر مستقیم دارد.
- متریال میلگرد: میلگردها را با توجه به کاربردشان از متریالهای مختلف میسازند. نوع متریال به کار برده شده بر قیمت نهایی میلگرد تأثیر گذار است.
- کیفیت میلگرد: میلگردهایی که با کیفیت بالاتری تولید و عرضه میشوند، با قیمت بالاتری نیز به فروش میرسند.
- استاندارد: استاندارد ساخت میلگرد از دیگر فاکتورهایی است که نقش مهمی در قیمت میلگرد دارد.
- نوع پوشش: میلگرها را با پوششهای متفاوت وارد بازار میکنند که این خود از عواملی است که در تعیین قیمت میلگرد نقش دارد.
- نوع آلیاژ: نوع آلیاژهای بکار فته شده در ساخت میلگرد نیز در قیمت آن بی تأثیر نیست.
- قیمت سازه: هنگامی که نرخ فروش سازه هایی که در ساختشان از میلگرد استفاده شده، افزایش پیدا میکند، به دنبالش قیمت میلگرد گرانتر میشود.
- رشد صنایع مختلف وابسته به میلگرد: رشد و یا کاهش رشد صنایعی که به تولیدات میلگرد وابسته هستند، بر قیمت این محصول فولادی تأثیر میگذارد.
- بحرانهای سیاسی و اقتصادی: گاهی کارخانه های تولید میلگرد به دنبال چالشهایی همچون بحرانهای سیاسی و اقتصادی جهانی و یا داخلی باعث میشود مواد اولیه تولید میلگرد کمیاب و یا گران شود. در اینگونه مواقع قیمت محصولاتی همچون میلگرد نیز گران میشود.
- مکان خرید میلگرد: میگرد را میتوان با دو روش تهیه کرد:
- کارخانه: اگر میلگردی که قرار است خریداری شود، دارای حجم بالایی است، بهتر است آن را مستقیم از خود کارخانه تهیه کرد. کارخانه ها محصولات خود را با قیمت پایینتری نسبت به بازار در اختیار مشتری قرار میدهند.
- بنگاهها: برای خرید میلگرد در حجم نه چندان زیاد بهتر است به بنگاه ها ومراکز فروش میلگرد مراجعه شود. بنگاه های فروش آهنآلات از جمله میلگرد، بیشتر در دسترس هستند، بنابراین هزینه حمل و نقل محصولات خریداری شده کاهش پیدا میکند.
نظر شما