توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری با همکاری انجمن‌های علمی
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور مطرح کرد

توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری با همکاری انجمن‌های علمی

ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در نشست سالیانه اعضای حقوقی انجمن مهندسی شیمی ایران گفت: زیست‌بوم فناوری و نوآوری را در قالب همکاری مشترک با انجمن‌های علمی توسعه می‌دهیم.

به گزارش بازار، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در این نشست با بیان این‌که در این حوزه آمادگی داریم تا در قالب یک سازوکار و همکاری مشترک با انجمن‌های علمی، زمینه را برای توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری فراهم کنیم، ادامه داد: این سازوکار با مسئولیت دوسویه و تعامل مشترک انجمن‌ها، تعریف می‌شود و برای آغاز می‌توان با انجمن مهندسی شیمی که یکی از موفق‌ترین انجمن‌های علمی کشور است و ظرفیت‌ها خوبی دارد، این همکاری را توسعه دهیم.

وی با بیان این‌که بخش قابل‌توجهی از نیازهای محصول و فناوری در حوزه شیمی به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و ظرفیت‌های علمی موجود داخل کشور، قابل تأمین است، ادامه داد: در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، حجم ارزبری و واردات بسیار زیادی داریم که بخش عمده این واردات، مواد شیمیایی است که فناوری آن‌ها به دهه‌های ۵۰ و ۶۰ میلادی برمی‌گردد. تولید و فراوری بسیاری از این مواد، حتی پیچیدگی فناورانه ندارد و می‌توان با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، این نیاز را تأمین کرد.

وی با تأکید بر این‌که باید چرخه دانش تا محصول در حوزه‌های مختلف شکل بگیرد ادامه داد: خوشبختانه این چرخه در حوزه شیمی به‌خوبی فعال شده است، اما در بسیاری از حوزه‌های راهبردی مانند کشاورزی، تا نقطه مطلوب فاصله بسیار زیادی داریم. کشاورزی بیش از ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی کشور را شکل می‌دهد یا در حوزه زمین‌شناسی که با وجود ظرفیت‌های خارق‌العاده معدنی، ضعف‌های زیادی در خلق ارزش‌افزوده و اشتغال وجود دارد. شرکت‌های بسیار خوبی در حوزه زیست‌فناوری داریم که بخش عمده‌ای از فعالان آن، فارغ‌التحصیلان مهندسی شیمی هستند. به نظر می‌رسد که این زیست‌بوم در حوزه مهندسی شیمی به‌خوبی شکل‌گرفته است و وظیفه خود را حمایت از این ظرفیت می‌دانیم.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، ارزیابی، قیمت‌گذاری فناوری و قراردادها را سازوکارهای قابل شکل‌گیری در قالب شرکت‌ها دانست و گفت: ازآنجایی‌که این مباحث ماهیت تجاری دارد، باید یک سازوکار در انجمن تعریف شود. نمونه‌های بین‌المللی موفق در حوزه انجمن‌ها وجود دارد و بخشی از آن توسعه فعالیت انجمن است و اعضای انجمن که از شرکت‌های توانمند هستند، می‌توانند به رشد و توسعه این انجمن کمک می‌کنند و ما نیز در این مسیر آمادگی داریم تا حمایت‌های لازم را صورت دهیم.

تقدیر از پیش‌کسوتان مهندسی شیمی

در ادامه نشست سالیانه اعضای حقوقی انجمن مهندسی شیمی، با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، از پیش‌کسوتان حوزه مهندسی شیمی از جمله پژوهشگران برجسته و استادان دانشگاه توانمند قدردانی شد.

کد خبر: ۱۵۲٬۱۲۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha