به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، ناصر اسکندری با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاههای حرارتی تامین میشود، افزود: این نیروگاهها شامل واحدهای گازی، بخاری و سیکلترکیبی هستند که هر ساله در بازههای زمانی مشخصی مورد تعمیر و آمادهسازی قرار میگیرند.
وی فصول گرم سال را به عنوان روزهای اوج مصرف برق کشور معرفی کرد و افزود: آمادگی کامل نیروگاهها برای تولید برق پایدار هدف اصلی این مجموعه است؛ از این رو همه ساله پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهرماه فصل تعمیراتی نیروگاههای حرارتی آغاز شده و بایستی تا خردادماه سال بعد به پایان برسد؛ چرا که از خردادماه با افزایش مصرف برق کشور بایستی نیروگاهها آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی تاکید کرد: بسته به نوع و عملکرد، قدمت و تکنولوژی و ساعاتی که نیروگاه در مدار بوده است برای این واحدها برنامه تعمیراتی پیشبینی میشود که این اقدامات در قالب پنج سرفصل اصلی تعمیرات اساسی واحدهای بخار، تعمیرات اساسی واحدهای گازی، بازدید مسیر داغ، بازدید اتاق احتراق و تعمیرات دورهای واحدهای بخار در دستور کار قرار میگیرد.
اسکندری با تاکید بر اینکه برای فصل تعمیرات امسال نیروگاههای حرارتی ۹۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی پیشبینی شده است، گفت: این اقدامات شامل ۶۶۱ پروژه تعمیراتی است که خوشبختانه با برنامهریزی مسنجم و تلاش بیوقفه همکاران صنعت برق حرارتی روند تعمیرات بسیار به شکل مناسبی در حال پیشروی است و تاکنون ۹۶ درصد فعالیتهای مربوط به این بخش خاتمه یافته است.
وی اضافه کرد: ۶۶۱ پروژه تعمیراتی یاد شده شامل ۳۰ مورد تعمیرات اساسی در نیروگاههای بخار، ۷۹ مورد تعمیرات اساسی واحدهای گازی، ۲۶ مورد بازدید مسیر داغ، ۳۶۱ مورد بازدید اتاق احتراق و ۱۶۵ مورد نیز تعمیرات دورهای در واحدهای بخاری است که تمامی این اقدامات طبق برنامه در حال انجام بوده و امیدواریم تا پایان اردیبهشت تمامی واحدهای در حال تعمیر به چرخه تولید بازگردند و نیروگاههای حرارتی با آمادگی کامل در مدار باشند.
معاون راهبری تولید برق حرارتی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاههای حرارتی تامین میشود و با اقدامات صورت گرفته مطمئنا تابستان امسال مشکلی از جانب نیروگاههای حرارتی برای تامین برق وجود نخواهد داشت.
اسکندری خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای جهانی بین دو تا پنج درصد نیروگاهها ممکن است در زمان اوج مصرف برق به دلیل حوادث پیشبینی نشده دچار خروج اضطراری شوند که با فعالیتهای انجام شده در فصل تعمیراتی امسال امیدواریم وضعیت خروج اضطراری نیروگاههای کشور در زمان اوج بار بهتر از میانگینهای جهانی باشد.
نظر شما