بازار؛ گروه راه و مسکن: طی مراسمی با حضور مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید پروانه ساخت اولین شهرک خصوصی کشور با سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان بوشهر واگذار شد.
بنابراین گزارش، مساحت فاز اول این شهرک ۲۳ هکتار است که دارای کاربریهای مسکونی، تجاری، آموزشی، انتظامی، بهداشتی و درمانی، فرهنگی، مذهبی، جهانگردی، حمل و نقل و انبارداری، فضای سبز و... است. سرمایهگذار بخش خصوصی به عنوان شهرکساز موظف به محصور کردن شهرک طی ۶ ماه از زمان صدور پروانه بهرهبرداری است.
شرکت عمران شهرهای جدید در زمان حاضر با هدف پشتیبانی از سیاستهای توسعه مسکن کشور و همچنین مدیریت تقاضا در اقشار مختلف اجتماعی، در ۱۴ استان کشور، ۴۶ شهرک را در دستور کار دارد.
شهرکهای مذکور با نقش مسکونی و با اهداف مشخص و مطالعات کامل امکانسنجی و مکانیابی تهیه شدهاند و بهصورت تقریبی بیش از ۶۵۹ هزار نفر را در خود جای خواهند داد.
بر اساس اعلام وزارت راه ۷۰ درخواست احداث شهرک توسط بخش خصوصی و عمومی به ستاد شهرکسازی رسیده است.
علیرضا جعفری مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید در خصوص اعطای پروانه ایجاد اولین شهرک بخش خصوصی خبر داد و گفت: بعد از ۱۵ سال پیگیری که مالک بخش خصوصی در شهرستان برازجان در استان بوشهر برای اخذ پروانه بهرهبرداری شهرک خلیج فارس انجام داده بود و با پیگیریهایی که ما در چند ماه اخیر برای تسریع در صدور پروانه انجام دادیم، امروز شاهد اعطای پروانه بهرهبرداری شهرک بخش خصوصی از سوی وزیر راه و شهرسازی به سرمایهگذاری و مالک بخش خصوصی هستیم.
وی افزود: ایجاد شهرکهای مسکونی بر اساس الگوی توسعه شهرکهای کارآمد و مطلوب زیستگاه شهری، یکی از اهداف و برنامههای شرکت مادر تخصصی شهرهای جدید است و این اقدامات میتواند ظرفیت مسکنهای خودمالکی را فعال و مشارکت بخش خصوصی را در توسعه و عمران کشور رقم بزند و ما امیدواریم این آغازی باشد بر صدور درخواست پروانهها در سامانه جدیدالتاسیس برای متقاضیانِ زمینهای بالای ۱۰ هکتار و خارج از محدودههای شهری (https://shahrak.ntdc.ir/). در ۱۰ روزی که از راهاندازی این سامانه میگذرد، بالغ بر ۷۰ درخواست در آن ثبت شده است.
جعفری درباره کم و کیف اجرای این طرح گفت: وقتی پروانه یک شهرک صادر میشود، اولین پیامد آن جذب سرمایهگذاری برای آن است. همین شهرک «خلیج فارس» در استان بوشهر بالغ بر ۵۰۰۰ میلیارد تومان جذب سرمایهگذاری دارد که مدیریت آن با بخش خصوصی خواهد بود. یقینا مشارکت بخش خصوصی در چنین طرحهایی میتواند فرصت جذب سرمایههای اقتصادی در قطعاتِ زمینهای مربوطه را خواهد داشت. به طور مثال ما در این پروژه بالغ بر ۴۳ هکتار زمین را خواهیم داشت. در کنار آن فرصت اشتغالآفرینی به وجود خواهد آمد که در همین طرح بالغ بر ۱۵۰۰ نفر را به صور مستقیم مشغول به کار میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با ابراز امیدواری نسبت به رفع مشکل اشتغال در شهرستان برازجان با اجرای طرح یادشده در حوزه مسکن، عنوان کرد: در نگاه برنامهریزی و طراحی این شهر، الگوی شهرهای ایرانی - اسلامی و نیز توجه به هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نوین و مدیریت انرژی و ایجاد رقابت برای شرکتهای دانشبنیان مد نظر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: نکته مهم در ایجاد شهرهای جدید، مدیریت بهرهوری زمین است، چرا که اگر ما برای مدیریت زمینهای خارج از محدوده شهر برنامهریزی نکنیم، این فضاها دستخوش سکونتگاههای غیررسمی و بعضا غیرقانونی قرار میگیرد که با استفاده از این ظرفیت، ما امیدواریم چهره فضاهای خارج از فضای محدوده شهری ما در قالب ساماندهی زمین و ساخت و سازها، به صورتی مناسب درآید.
جعفری با بیان اینکه ما اولین پروانه بهرهبرداری شهرک بخش خصوصی را اعطا میکنیم، درباره کم و کیف تفاهمنامه منعقده هم گفت: بر اساس این تفاهمنامه، کاربریهای مختلف اعم از مسکونی، خدماتی، تجاری، اداری، آموزشی، فضاهای معابر و ... توسط بخش خصوصی اجرا میشود و با توجه به اینکه طرح، فازبندی شده است، هر سال شاهد افتتاح و بهرهبرداری از فازهای جدید پروژه باشیم. با توجه به اینکه بخش خصوصی با حساسیت بالا و ویژهای در حوزه مدیریت و سرمایهگذاری و اقتصاد پروژه فعالیت خواهد کرد، امیدواریم هر سال شاهد بخشهای مختلفی از این پروژه باشیم و ظرف ۶ سال کل پروژه به بهرهبرداری برسد.
نظر شما