بازار؛ گروه بورس: به تازگی سازمان بورس و ارواق بهادار سه مدل برای جبران زیان دو ای تی اف دولتی را برای بازگشت به ارزش ذاتی شان مطرح کرده است که بر مبنای آن اشخاص غیردولتی سهامدار این صندوقها باید بتوانند در صندوقها اعمال رأی کنند. همچنین سبد سهام را تغییر داده و بازارگردان نیز داشته باشند در حالی است که پیش از این در سبد سهام صندوق پالایش یکم تنها چهار نماد شتران، شپنا، شبندر و شبریز و در سبد سهام صندوق دارایکم نمادهای وبملت، وبصادر، وتجارت، اتکام و البرز وجود داشته است. همچنین امکان فروش واحدهای ممتاز این صندوقها در یک مزایده و واگذاری آن به بخش خصوصی برای جذب نقدینگی بیشتر، یکی دیگر از پیشنهادهای مطرح شده در این خصوص است.
یک کارشناس بورس در گفتگو با خبرنگار بازار با تایید این موضوع که در حال حاضر این ای تی اف با مشکلات زیادی مواجه است، گفت: به طور قطع تغییر ترکیب شرکت های زیر مجموعه این دو ای تی اف می تواند تا حدودی در ارزندگی این صندوق ها موثر باشد، زیرا در شرایط کنونی شرکت های زیر مجموعه از یک گروه در هر یک از این صندوق ها قرار دارد به همین دلیل رفتار این صندوق و شرکت های زیر مجموعه یکسان است.
عظیم ثابت افزود: به طور قطع تغییر در کرسی های تصمیم گیری این ای تی اف هم می تواند در بهبود عملکرد آنها موثر باشد، اما تا زمانی که دولت تصمیم گیر اصلی برای این صندوق هاست عملا وضعیت چندان مساعدی نخواهد داشت هرچند شرکت های تشکیل دهنده این ای تی اف ها از ارزندگی مناسبی برخوردار هستند.
در شرایط کنونی از نظر تکنیکال پالایش یکم خط روند نزولی خود در محدوده قیمت ۷ هزار تومان را رو به بالا شکسته در حالی که پالایشی ها روند نزولی خود را آغاز کرده اند و این مساله با توجه به اینکه عشقی رئیس جدید سازمان بورس اقدامات دولت قبل درباره این ای تی اف را مخرب خوانده به نظر می رسد این پالایشی روند رو به رشدی را خواهد داشت، زیرا عشقی در حال حاضر باید رفتاری متضاد با روسای بورس دولت روحانی از خود نشان دهد.
نظر شما