۳۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۱
ظرفیت تولید برق ایران متوسط ۳۷ درصد است
نایب رئیس هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق:

ظرفیت تولید برق ایران متوسط ۳۷ درصد است

نایب رئیس هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق از قراردادن تعدادی از شرکت‌های تولیدکننده برق در فهرست ابر بدهکاران بانکی انتقاد کرد.

به گزارش بازار، ابراهیم خوش گفتار نایب رئیس هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق گفت: کسانی که قبلا در بخش برق سرمایه گذاری کرده اند و قراردادهای خرید تضمینی برق داشته اند به علت تغییر نرخ ارز در چند سال گذشته و توجه نشدن به بدهی و طلب هایشان، بدهکار شده اند.

وی افزود: در برنامه ششم توسعه، هیچ سرمایه گذاری‌ای در بخش برق انجام نشد و آن‌هایی هم که قبلا سرمایه گذاری می‌کردند به علت خطر (ریسک) بالا، حاضر به سرمایه گذاری نشدند لذا مشکل قطعی برق در تابستان امسال گریبان همه را خواهد گرفت.

نائب رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق تصریح کرد: پیش بینی می‌شود مشکل کمی تولید برق تا سال‌های آینده تکرار شود مگر این که سرمایه گذاران را تشویق به سرمایه گذاری در این بخش کنیم.

خوش گفتار گفت: رشد قیمت در بخش صنعت در سال‌های گذشته ۴۵۱ درصد، در کشاورزی ۳۹۰ درصد، خدمات ۳۲۰ درصد، اما در صنعت برق فقط ۱۵۱ درصد بوده است که با توجه به این درصد پائین، کسی حاضر به سرمایه گذاری در بخش برق نیست.

وی همچنین بااشاره به اینکه وزارت نیرو تاکنون ۲۰ درصد از طلب ما را پرداخت کرده است افزود: در بخش‌هایی مثل صنعت و کشاورزی، سرمایه گذاران می‌توانند کالاها و اجناسشان را به راحتی بفروشند که این موضوع در بخش فروش برق انجام شدنی نیست، چون متولی فروش برق، وزارت نیرو است.

نائب رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق همچنین تصریح کرد: ما در بخش برق کشور، قانون کم نداریم، اما مجری قانون نداریم به عنوان مثال، در برنامه ششم توسعه بر پرداخت خسارت تاخیر تاکید شده است، اما وزارت نیرو حاضر به رعایت این فانون نیست و در این باره به دیوان عدالت اداری شکایت کرده ایم و به نفع ما حکم صادر شده است، اما وزارت نیرو آن را نیز اجرا نمی‌کند.

خوش گفتار گفت: براساس مصوبه وزارت نیرو، قبل از شروع سال می‌بایست قیمت خرید برق اعلام می‌شد، اما تا الان اعلام نشده است وقتی قانون رعایت نمی‌شود کسی حاضر به سرمایه گذاری در این بخش نیست.

وی افزود: وزارت نیرو برای شنیدن پیشنهادها و صحبت‌های سندیکا، حتی حاضر به برگزاری نشستی با اعضای آن نیست.

خوش گفتار گفت: ما هم اکنون حدود ۱۰ هزار مگاوات کمبود برق در کشور داریم که برای تامین آن می‌بایست حدود ۳ میلیارد دلار و برای قسمت توزیع و انتقال آن نیز باید همین میزان سرمایه گذاری شود تا از بحران قطعی برق در تابستان خارج شویم.

نائب رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق ایران تصریح کرد: راهکار برای تحقق این سرمایه گذاری، بازگشت به قوانین سال ۸۲ و ۸۳ است که سرمایه گذاران را تشویق به سرمایه گذاری می‌کرد.

خوش گفتار گفت: هم اکنون ۲۶ هزار میلیارد تومان از وزارت نیرو طلبکاریم و با توجه به این که وام پرداختی برای ساخت نیروگاه‌ها به مالک و سرمایه گذار نیروگاه پرداخت نشده ولی در وجه پیمانکار واریز شده، متاسفانه اسامی تعدادی از اعضای سندیکا به عنوان ابر بدهکاران بانکی رسانه‌ای شد.

وی میزان بدهی ارزی شرکت‌های عضو این سندیکا را بابت ساخت ۱۰ نیروگاه در کشور حدود دو میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: این افراد حاضر هستند سهم سرمایه گذاری خود را از نیروگاه خارج و مبلغ وام اخذ شده از بانک‌ها را به خود وزارت نیرو واگذار کنند تا این مشکل برطرف شود.

نائب رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق همچنین افزود: موقع اخذ تسهیلات ارزی به اعضای این سندیکا، دولت و بانک مرکزی تعهد دادند که قیمت رسمی ارز یورو که آن موقع ۳ هزار و ۴۰۰ تومان بود را تضمین می‌کنند، اما با جهش قیمت‌های ارز از چند سال گذشته، مصوبه فوق رعایت نشد و ملاک پرداخت، قیمت آزاد ارز تعیین شد، اما قیمت فروش برق به قیمت تکلیفی ۴۲۰۰ تومان مشخص شد که این دو موضوع با هم در تعارض هستند و این اقدام در تضاد با سرمایه گذاری می‌باشد.

خوش گفتار گفت: راهکار رفع مشکل بدهی شرکت‌های تولیدکننده برق، همان پیشنهاد وزیر سابق صمت است که تسهیلات ارزی اخذ شده، ریالی و با سود ۱۵ درصد تعیین شود و یا با همان روش و قیمتی که با سرمایه گذار خارجی برخورد می‌شود اقدام کنند.

وی افزود: هم اکنون ۱۰ هزار مگاوات کمبود تولید برق داریم که با توجه به افزایش سالانه مصرف، باید برای احداث بیش از ۲۰ هزار مگاوات اقدام کنیم، اما با توجه به مشکلات موجود، بعید است سرمایه گذار جدیدی در این حوزه انجام شود.

نائب رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق همچنین گفت: در قسمت توزیع برق از سال ۷۷ قرار بود کنتورهای دارای چند تعرفه با هدف کنترل؛ رصد و کاهش مصرف برق نصب شود که متاسفانه این موضوع نیز انجام نشد.

وی همچنین افزود: در برنامه ششم توسعه می‌بایست ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه در کشور ساخته می‌شد که فقط نیمی از آن ساخته شد.

وی گفت: با توجه به این که این سندیکا تولیدکننده ۶۰ درصد برق ایران است، اما هیچ نقشی در تصمیم گیری، صادرات، قیمت گذاری و اجرای قوانین مربوط به آن ندارد.

نائب رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق، اجرای قوانین را راه حل مشکلات فعلی صنعت برق دانست و تصریح کرد: با توجه به این که قوانین قبلی به خوبی اجرا نشده است، اما باز هم شاهد قانون گذاری جدیدی هستیم.

خوش گفتار گفت: با توجه به ابلاغ قانون اقتصاد مقاومتی در سال ۹۲ که تاکید بر افزایش صادرات برق داشت، اما متاسفانه از آن سال تاکنون، صادرات برق ایران هر سال کم و کمتر شده است.

وی همچنین افزود: اتصال شبکه برق ایران به کشورهای روسیه و آذربایجان را موجب کاهش مشکلات قطعی برقی دانست و بر اجرای فراگیر این اتصال با دیگر کشورها تاکید کرد.

نائب رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق همچنین افزود: ظرفیت تولید (راندمان) برق ایران متوسط ۳۷ درصد است که این عدد خیلی کم است و برای افزایش آن باید سرمایه گذاری زیادی انجام شود.

کد خبر: ۱۴۶٬۵۳۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha