به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران در دیدار با آلبرتو گونزالس کاسالس سفیر کوبا در تهران با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا در ماه آینده در تهران، پیشنهاد کرد در اتاق ایران یک مدل مشخص برای ارتقا همکار یهای اقتصادی تدوین شود و این مدل در قالب یک تفاهمنامه در اجلاس کمیسیون مشترک به امضا دو طرف برسد تا همکاریهای اقتصادی ایران و کوبا به شکل منسجمی دنبال شود.
شافعی ادامه داد: اتاق ایران پیشنهادهای سازندهای تهیه کرده تا در این کمیسیون در قالب یک تفاهمنامه میان دو کشور امضا شود. پیش از این هم متن تفاهمنامه ای میان دو کشور امضا شده بود اما با پیشنهادی که کوبا مطرح کرده است این متن اصلاح شده که در اجلاس کمیسیون مشترک به امضا خواهد رسید.
او با ابراز تأسف از اینکه دو کشور ایران و کوبا با وجود روابط عمیق سیاسی، روابط قدرتمندی در حوزه اقتصادی ندارند بیان کرد: درد مشترک ایران و کوبا تجربه تحریمهای ظالمانه از سوی آمریکاست و از آنجا که هر دو کشور در خنثی سازی و دور زدن این تحریمها تجارب خوبی دارند، استفاده و به اشتراک گذاشتن این تجارب میتواند سودمند باشد.
شافعی با تأکید بر اینکه ظرفیتهای متنوع و گسترده همکاری میان دو کشور بلااستفاده باقی مانده ادامه داد: به عنوان مثال در بخش معدن کشور کوبا در تولید نیکل در سطح جهانی پرآوازه است و ایران هم منابع غنی نیکل و کوبالت دارد که میتواند موضوع همکاری مشترک دو کشور باشد. همچنین در زمینه شیلات، صنایع غذایی و صنعت اتومبیل سازی ظرفیتهای بالقوه زیادی برای همکاری وجود دارد. ایران در صنعت قطعه سازی پیشرفتهای خوبی دارد و این حوزه هم میتواند یکی دیگر از زمینههای همکاری باشد.
رئیس اتاق ایران با تأکید بر ضرورت ایجاد زمینه مبادله اطلاعات تجاری و اقتصادی میان دو کشور گفت: تجار دو کشور فاقد اطلاعات کافی از یکدیگر و فرصتهای اقتصادی موجود در ایران و کوبا هستند که این به توسعه روابط اقتصادی آسیب زده است.
او با تأکید بر اینکه اتاق ایران و همینطور دولت به دنبال افزایش سطح روابط اقتصادی با کوبا است بیان کرد: با توجه به بهبود نسبی کرونا علاوه بر اینکه امکان مبادله اقتصادی بیشتر فراهم شده، آماده اعزام هیات های تجاری به کوبا و پذیرش این هیات ها از این کشور هستیم.
همچنین فرزاد مهرانی سرپرست امور بین الملل اتاق ایران نیز گفت: اگرچه رفع برخی موانع در مسیر توسعه روابط اقتصادی دو کشور از توان اتاق ایران و یا سفارتخانههای دو کشور خارج است اما در مورد برخی مسائل امکان تسهیل انها از سوی سفارت وجود دارد. مشکلاتی که عمدتاً از جانب تشکلهای بخش خصوصی عنوان میشوند همچون شبکه سازی، تبادل اطلاعات، صدور ویزا و ... مشکلاتی هستند که به راحتی از سوی سفارت قابل پیگیری و رفع است.
در ادامه این نشست آلبرتو گونزالس کاسالس سفیر کوبا در تهران با ابراز تأسف از اینکه روابط اقتصادی کوبا و ایران به خوبی روابط سیاسی دو کشور پیش نرفته است گفت: این روند باید اصلاح شود. کوبا آماده همکاری با ایران است. همکاری دو کشور به دور زدن بیشتر تحریمها منجر خواهد شد و این وظیفه اصلی من است.
او با بیان اینکه کوبا به کمک بخش انرژی ایران نیاز دارد افزود: همکاری در ساخت واکسن کرونا میان دو کشور تجربه موفقی بود که باید ادامه پیدا کند. ما میخواهیم در زمینه دارو همکاریهای بیشتری داشته و از تجربیات و دانش ایران استفاده کنیم. همینطور در حوزه معدن و کشاورزی، صنایع غذایی نیازمند آموزش، نوسازی کارخانجات و تجهیزات و سرمایه گذاری هستیم. به علاوه با توجه به اهمیت رسانه در دنیای امروز و نزدیکی سیاسی دو کشور مایل به همکاریهای بیشتر در این حوزه نیز هستیم.
او با اشاره به اینکه ایران از تولیدکنندگان خوب مواد غذایی است گفت: ما میخواهیم شرکتهای ایرانی در کوبا سرمایه گذاری کنند. این بازی برد-برد برای دو کشور است. چرا که کوبا میتواند پایگاهی برای صادرات محصولات ایران به امریکای لاتین باشد.
سفیر کوبا با دعوت از بخش خصوصی ایران برای شرکت در نمایشگاهی در کوبا که بیش از ۸۰ کشور دنیا در آن حاضر خواهند بود گفت: ما میخواهیم ایران غرفه بزرگی در این نمایشگاه داشته باشد تا همه محصولات خود را به نمایش بگذارد. پیشنهاد من برگزاری نمایشگاه اختصاصی در هاوانا از محصولات ایرانی است.
او با تأکید بر همکاری در حوزه گردشگری به ویژه گردشگری سلامت کفت: باید پروازهای مستقیم میان تهران و هاوانا برقرار شود. میتوانیم با پرواز چارتر ماهانه آغاز کنیم که در اولین سفر آن تجار و نمایندگان شرکتهای تجاری ایرانی مسافر آن باشند و به هاوانا سفر کنند. ما میخواهیم شرایطی فراهم کنیم که آشپزهای ایرانی به کوبا بروند و غذاهای خوب و متنوع ایرانی را به کوباییها بیشتر معرفی کنیم.
سفیر کوبا در ایران گفت: ما آمادگی دارم در بخش صدور ویزا همکاریهای بیشتری داشته باشیم و مراحل کار را آسانتر کنیم. آمادهایم ویزا کارت صادر کنیم. ویزاکارت به سرعت و سادگی هنگام پرواز به مسافرین اعطا میشود. این برای تجار و توریستهای دو کشور عالی خواهد بود.
در ادامه شافعی خطاب به سفیر کوبا در تهران گفت: باید به عنوان واقعیت پذیرفت که پایداری روابط سیاسی در سایه توسعه روابط اقتصادی ممکن خواهد بود. و دو کشور باید سطح روابط اقتصادی خود را هر چه زودتر ارتقا داده و به سطح پایداری برسانند.
او با تأکید بر اینکه ایران و کوبا در حوزه محصولات کشاورزی مکمل یکدیگر هستند بیان کرد: بسیاری از محصولات کشاورزی کوبا جز محصولات وارداتی ایران است و بسیاری از محصولات کشاورزی ایران مورد نیاز بازار کوبا هستند. و این میتواند به توسعه بیشتر همکاریهای اقتصادی دو کشور منجر شود.
رئیس اتاق ایران با تأکید بر اینکه برقراری پرواز مستقیم میان ایران و کوبا بر سطح تجارت دو کشور اثرگذار است گفت: یکی از موانع بزرگ روابط تجاری ایران و کوبا مشکل حملونقل است. برقراری پرواز مستقیم بر جذب توریست و افزایش رفت و آمد تجار اثرگذار است. بنابراین هر دو طرف باید تلاش کنند این اتفاق بیفتد.
۳۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۲
در دیدار شافعی با سفیر کوبا در تهران مطرح شد
افزایش همکاری اقتصادی ایران و کوبا نیازمند حل مشکلات حمل و نقلی است
در دیدار رئیس اتاق ایران با سفیر کوبا در تهران دو طرف بر حل مشکل حملونقل میان ایران و کوبا و ضرورت برقراری پرواز مستقیم تهران-هاوانا با هدف افزایش سطح همکاریهای اقتصادی تأکید کردند.
کد خبر: ۱۴۶٬۳۲۹
نظر شما