۲۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۸
گزارش صندوق بین المللی پول، اهمیت راهبرد جهش تولید را نشان داد

گزارش صندوق بین المللی پول، اهمیت راهبرد جهش تولید را نشان داد

دکتر عباس علوی راد، تحلیلگر اقتصاد، معتقد است، دولت می تواند با تشریک مساعی سایر ارکان نظام و تکیه بر ظرفیت های عظیم اقتصاد ایران در مسیر جهش واقعی تولید گام برداشته و آسیب های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را کاهش دهد.

به گزارش بازار، دکتر عباس علوی راد، تحلیلگر اقتصاد طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود درخصوص گزارش جدید صندوق بین المللی پول نوشت: گزارش اخیر صندوق بین المللی پول (آوریل ۲۰۲۰) از چشم انداز اقتصاد جهانی به روشنی هوشمندانه بودن انتخاب راهبرد جهش تولید برای کشور از سوی رهبر معظم انقلاب را نشان می دهد.

پیش بینی صندوق بین المللی پول از سه متغیر کلیدی کلان اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۰ یعنی رشد اقتصادی، نرخ تورم و بیکاری به ترتیب منفی ۶ درصد، ۳۴/۲ و ۱۶/۳ درصد می باشد.

اگر نرخ رشد اقتصادی و نرخ تورم پیش بینی شده در سال ۲۰۲۰ در محدود نرخ های سال ۲۰۱۹ اقتصاد ایران قلمداد شود، پیش بینی حدود ۶ درصد افزایش در نرخ بیکاری نسبت به آخرین آمار رسمی اعلام شده کشور در زمستان ۱۳۹۸ بسیار نگران کننده است.

به لحاظ مبانی اقتصادی و شواهد تجربی، جهش تولید در کشور این امکان را فراهم می کند تا پیش بینی های صندوق بین المللی پول در این محدوده های نگران کننده قرار نگرفته و وسعت آثار مخرب آنها به ویژه افزایش نرخ بیکاری مهار شود.

در اوایل هفته جاری دولت ۸ میلیارد سهام شستا به ارزش حدود ۷ هزار میلیارد تومان را در قالب عرضه اولیه در بورس به فروش رساند.

از ابتدای سال ۱۳۹۹ رئیس جمهور محترم مستمراً به استقبال مردم از بورس و رونق بازار سرمایه در کشور اشاره و وزیر اقتصاد را مامور تسریع در واگذاری دارایی های دولت به مردم جهت رونق بیشتر بازار سرمایه نموده اند.

حالا باید دید دولت در ادامه تا چه حد از ظرفیت بازار سرمایه و رونقی‌که مدعی آن هستند و دیگر ظرفیت های بر زمین مانده داخلی کشور برای تحقق راهبرد جهش تولید در سال ۱۳۹۹ استفاده خواهد نمود.

بدون شک با توجه به هرم ناهمگن بازار کار ایران و وجود پدیده بیکاری چند سطحی‌(سنی، جنسی و تحصیلاتی) در اقتصاد ایران، اگر نرخ بیکاری کشور طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول به کانال ۱۶ درصد در سال جاری وارد شود مشکلات زیادی در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایجاد خواهد کرد.

به نظر می رسد دولت می تواند با تشریک مساعی سایر ارکان نظام و تکیه بر ظرفیت های عظیم اقتصاد ایران در مسیر جهش واقعی تولید گام برداشته و آسیب های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را کاهش دهد.  

کد خبر: ۱۴٬۵۹۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha