۲۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۹
احتمال دستیابی به شاخص ۲ میلیون واحد
در گفتگو با کارشناس بازار سرمایه مطرح شد؛

احتمال دستیابی به شاخص ۲ میلیون واحد

حقوقی ها از اردیبهشت خرید می کنند

عرفان هودی گفت: در حال حاضر شاخص کل بورس تقریبا در محدوده کف در حال معامله است و احتمالا تا پایان سال به دو میلیون واحد هم می رسد.

بازار، گروه بورس: روز شنبه بازار با افزایش عرضه همراه شد و پایانی بسیاری از نمادها منفی هم شد، هرچند در ساعات پایای بازهم تقاضا در بازار بیشتر شد، اما در شرایط کنونی برخی از فعالان بازار معتقدند با توجه به رشدی که در ابتدای فروردین رخ داده اصلاح بازار سرمایه کاملا طبیعی هست، اما این اصلاح نمی تواند خیلی ارزشی باشد و بیشتر به صورت زمانی اتفاق می افتد. عرفان هودی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازار ضمن تایید این موضوع که بورس ابتدای امسال ۷ درصد رشد کرده و بیشتر از رشد بازار در سال گذشته بوده، از این رو اصلاح زمانی را جدی عنوان کرد، هرچند رشد شاخص تا ۲ میلیون واحد تا پایان سال را دور از ذهن ندانست.

در ادامه متن کامل این گفتگو را می خوانید؛

* در چند هفته اخیر بازار رشد خوبی را تحت تاثیر تورم و افزایش مجدد قیمت ارز داشته است، این در حالی است که سال قبل بازار رشد چندانی نداشته به همین دلیل برخی معتقدند که شاخص کل بورس دوباره می تواند اصلاح داشته باشد، نظر شما در این باره چیست؟

سال گذشته بازار سرمایه ایران رشدی ۳ درصدی داشته اما از ابتدای امسال تا امروز با وجود منفی های اخیر ۷ درصد شاخص رشد داشته و این مساله تحت تاثیر تورم و رشد قیمت دلار بوده است. در شرایط کنونی بازار نسبت به اخبار مثبت و منفی واکنش های متفاوتی دارد، برای نمونه با افزایش قیمت دلار و تورم شاخص بورس رشد می کند، از این رو در سال جاری با برجام یا بدون برجام شاخص کل بورس تا ۲ میلیون و احد هم می تواند رشد داشته باشد از این رو کف یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد قابل تصور است که هم اکنون فاصله چندانی با آن نداریم و بازار در ادامه می تواند به صورت زمانی اصلاح کند و بعد از یک استراحت دوباره روند صعودی خود را آغاز کند.

در شرایط کنونی خودرویی ها در بورس هنوز جذب نقدینگی دارند و یک تناسب بین حقیقی و حقوقی ها در بازار و این گروه وجود دارد و این مسئله حکایت از این دارد پولی که باید از بازار خارج می شد سال گذشته انجام شده و در شرایط کنونی خروج پول نداریم و حتی در وضعیت مثبت بازار، ورود نقدینگی هم داریم و شاید بتوان تاکید کرد که روند فرسایشی سال ۱۳۹۲ تا ۹۶ را دیگر نخواهیم داشت

* با توجه به اینکه در چند وقت اخیر برخی از نمادها و گروه ها بیشتر رشد داشته اند وضعیت بازار و اصلاح را چگونه ترسیم می کیند؟

در شرایط کنونی خودرویی ها در بورس هنوز جذب نقدینگی دارند و یک تناسب بین حقیقی و حقوقی ها در بازار و این گروه وجود دارد و این مسئله حکایت از این دارد پولی که باید از بازار خارج می شد سال گذشته انجام شده و در شرایط کنونی خروج پول نداریم و حتی در وضعیت مثبت بازار، ورود نقدینگی هم داریم و شاید بتوان تاکید کرد که روند فرسایشی سال ۱۳۹۲ تا ۹۶ را دیگر نخواهیم داشت و امسال بازار سرمایه می تواند به سقف قبلی هم برگردد. بنابراین اصلاح چندان زیادی در گروه خودرویی و ... هم نخواهیم داشت و روند بازار در مجموع صعودی خواهد بود به همین دلیل است که در چند وقت اخیر با وجود اینکه در کوتاه مدت رشد داشته اند بازهم تقاضای خوبی دارند.

* اگر شرایط بورس را بر مبنای دو سناریو با برجام و بدون برجام در نظر بگیریم با توجه به تاثیر نرخ ارز و واردات و صادرات و ... معاملات در آینده چگونه خواهد بود و کدام گروه ها بیشترین رشد را تجربه می کنند؟

گروه خودرویی، بانکی و حمل و نقلی با امضای برجام بیشترین فرصت رشد را دارند و در شرایط بدون برجام نمادهای کوچک که بیشتر با سفته بازی معامله می شوند رشد بیشتری خواهند داشت و البته گروه هایی مانند غذایی و دارویی هم بدون برجام رشد بیشتری خواهند داشت. همچنین درباره گروه های فلزی، معدنی و پتروشیمی می توان تاکید کرد که بیشتر تحت تاثیر قیمت های جهانی هستند برای نمونه فولاد صادرات محدودی دارد به همین دلیل بیشتر از اینکه تحریم ها و محدودیت صادرات و ... روی این نمادها تاثیر بگذارد بیشتر قیمت های جهانی در معاملات آن تاثیرگذار بوده و حتی این مساله درباره گروه های پتروشیمی و ... صادق است.

ماجرای معاملات الگوریتمی وقتی به سمت تکنولوژی می رویم چیز بدی نیست و برخی صندوق های درآمد ثابت با الگوریتم معامله می شوند و حجم معاملات خوبی هم دارند و نسبت به صندوق های که دستی معامله می شوند روند خوبی داشته اند اما جایی عدالت رعایت می شود که سیستم الگوریتم در اختیار عموم قرار بگیرد

* در شرایط کنونی که رشد بازار مبهم است خیلی ها معتقدند که سهامداران عمده و ... با بهره گیری از معاملات الگوریتمی از نوسانات کوتاه مدت سود می برند و هیچ منافعی عاید سهامداران خرد نمی شود، نظر شما در این باره چیست؟

ماجرای معاملات الگوریتمی وقتی به سمت تکنولوژی می رویم چیز بدی نیست و برخی صندوق های درآمد ثابت با الگوریتم معامله می شوند و حجم معاملات خوبی هم دارند و نسبت به صندوق های که دستی معامله می شوند روند خوبی داشته اند اما جایی عدالت رعایت می شود که سیستم الگوریتم در اختیار عموم قرار بگیرد و همه مردم در سامانه به معاملات الگوریتمی دسترسی داشته باشند

* با توجه به اینکه گفته می شود شاخص کل بورس در محدوده کف قیمتی است حقوقی ها چه زمانی سهام نمادها را جمع می کنند، در واقع از چه زمانی سهام روند رو به رشد خود را آغاز می کنند؟

در شرایط کنونی شاخص کل در محدوده کف کانال قرار گرفته است و اگر اصلاح ها بخواهد خودش را نشان بدهد به صورت زمانی اتفاق می افتد، از طرف دیگر حقوقی ها در اردیبهشت و خرداد ماه به دلیل اینکه به مجامع نزدیک می شوند سهام را جمع می کنند و اگر به روند معاملات در سال های گذشته هم نگاه کنید متوجه می شویم قفل سهم ها در اردیبهشت ماه باز شده بود، به همین دلیل این وضعیت دوباره تکرار می شود.

کد خبر: ۱۴۴٬۴۴۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • ع IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۲
      0 0
      شاخص تا یک ماه دیگه ۲میلیون واحد رد می‌کند