به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، فریدون عباسی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه گسترش دانشبنیانها، گفت: بهیقین دفاع از کشور و تولید ثروت با علم و فناوری محقق میشود. مقام معظم رهبری بر انجام فعالیتهای دانش بنیان و اشتغالزایی از این طریق تاکید دارند چراکه توجه به دانشبنیانها تولید ثروت و در ادامه اشتغال را به دنبال دارند و به صورت زنجیرهای کارخانهها بزرگ و کارگاه های کوچک راه اندازی خواهند شد.
نماینده مردم کازرون و کوهچنار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این راستا در جهت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در سال نخست مجلس یازدهم از طریق کمیسیون انرژی برای حفظ دانشگاه نفت تلاش کردیم چراکه این دانشگاه به سمت انحلال یا واگذاری به وزارت علوم پیش رفته بود در حالی که اگر وزارت علوم میتوانست کار خارقالعادهای انجام دهد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد نمیشد، بنابراین واگذاری یک دانشگاه حاکمیتی که میتواند در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به کشور خدمت کند به این تشکیلات منطقی نبود درحالی که حتی این دانشگاه میتواند دانشجوی خارجی را هدفمند جذب کرد در نهایت در سال نخست کمیسیون انرژی مانع از این واگذاری شده و موقعیت دانشگاه مذکور را با کمک دانشگاهیان و متخصصان آن تثبیت کردیم و در ادامه کمیسیون انرژی ایجاد رشتههای دانشگاهی جدید در مقطع کارشناسی ارشد را پیشنهاد کرد تا متخصصان بیشتری در حوزههای جدید به جامعه علمی و فنی کشور تزریق شوند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه دانش بنیانها در حوزه انتخابیه خود، افزود: در شهرستان کازرون مرکز فنی و حرفهای نفت، گاز و پتروشیمی ایجاد کردیم چراکه کازرون به لحاظ جغرافیایی با حوزه نفت و گاز ارتباط دارد اما با وجود داشتن چاههای نفتی آنطور که باید در این زمینه رشد نداشته است لذا از آنجا که افراد باید قبل از مشغول شدن در صنعت نفت آموزش ببیند این مرکز فنی و حرفهای ایجاد و به کمک سازمان انرژی اتمی و نفت مرکزی آنجا را تجهیز کردیم البته این تجهیزات سنگین هستند و بعضا باید با جرثقیل جا به جا شوند بنابراین در راستای تقویت دانش بنیانها این مرکز ایجاد شد.
عباسی ادامه داد: این کار با هماهنگی سازمان فنی و حرفهای کشور انجام شد و ربطی به وزارت نفت نداشت اما متاسفانه افرادی با هدف دنبال کردن اغراض سیاسی خود، این اقدام را به وزارت نفت متصل کردند چراکه این افراد که در زمینه تخریب مدیران کشور فعالیت میکنند، میخواهند بگویند؛ بنده به دلیل آنکه با آنها هماهنگ نبوده، باید تخریب شوم و به عنوان رئیس وقت کمیسیون انرژی با آقای زنگنه وزیر وقت نفت ساخت و پاخت کردهام اما اگر ایجاد یک مرکز فنی و حرفهای برای کشور به معنای این است باید بگویم؛ بله با مهندس زنگنه برای آموزش فرزندان این کشور ساخت و پاخت کردم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه افراد سیاسیکار باید از حوزه انرژی بیرون روند، گفت: البته در سال جاری برای برون انداختن این افراد و سیاستزدایی از حوزه انرژی برنامه داریم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس به دیگر اقدامات انجام شده در زمینه دانش بنیانها در حوزه انتخابیه خود اشاره کرد و افزود: در این راستا مرکز نوآوری انرژی را در دانشگاه سلمان با هدف رشد شهرستان راهاندازی کردیم تا مسائل علمی حوزه انرژی به صورت عملی دنبال شوند و دانشگاهها صرفا به صورت تئوری پیش نروند، البته خوشبختانه این مرکز نیز فعال شده و به دنبال جذب متخصصان و ظرفیتهای منطقه هستیم تا در حوزه نوآوری انرژی فعالیت کرده و به وزارت نفت، نیرو و سازمان انرژی هستهای کمک کنیم.
وی همچنین از راهاندازی مرکز نوآوری زیستی در دانشگاه آزاد حوزه انتخابیه خود خبر داد و اضافه کرد:با هماهنگی خوبی میان دولت و مجلس، مطالعاتی نیز در زمینه اشتغالزایی صورت گرفته است و از وزیر محترم نفت نیز مشورت گرفتیم تا با تبدیل متانول تولیدی برای کشور به اسید استیک، اتانول و... ارزشافزوده ایجاد کنیم چراکه اگر این مواد تولید شود در پاییندست آنها محصولات پتروشیمی رونق میگیرند بنابراین با همکاری و سرمایهگذاری شرکت شستا این حرکت پیش رفت و از پتروشیمی فناوران در زمینه مطالعات اقتصادی و صادرات آن بهره بردیم.
به گفته عباسی پارک اسید اسیتک در منطقه ویژه اقتصادی کازرون بر مبنای اصول علمی، فنی و تجاری ایجاد شده است بنابراین ضمن اشتغالزایی، محصولات جدید در حوزه متانول تولید میشود.
نماینده مردم کازرون و کوهچنار در مجلس اضافه کرد: در این راستا تولید الکترود گرافیتی برای فولادیها را نیز دنبال میکنیم که خوشبختانه شرکتهای بزرگ معدنی و فولادی کشور سهامدار یک شرکت جدید شدند تا بخشی از الکترود کشور در منطقه ویژه اقتصادی کازرون تولید شود البته این مهم مستلزم تولید ماده اولیه کُکسوزنی است اما کُکسوزنی در کشور تولید نشده است البته مطالعات انجام شده در مقیاس آزمایشگاهی در دانشگاه تهران و پالایشگاه شازند اراک بر پایه تولید کُکسوزنی از باقی مانده "برج تقطیر پالایشگاهی" -که همان وکیوم باتوم است- و از آن قیر تولید میشود، نشان میدهد از آن میتوان کُکسوزنی نیز به شرط گوگردزدایی تولید کرد.
وی ادامه داد: این واحد باید حتما کنار پالایشگاه ایجاد شود چراکه یک خروجی دارد که میتواند تبدیل به گازوئیل و بنزین شود، البته گوگردزدایی از مازوت را نیز دنبال میکنیم و در کل به دنبال ایجاد قطب کربن در کشور هستیم در این راستا مجوز یک پالایشگاه ۱۱۰ هزار بشکهای در منطقه کازرون از وزارت نفت گرفتهایم و به دنبال سرمایه گذار هستیم و به گونهای عمل کنیم که وکیوم باتوم تولید شود.
این نماینده همچنین افزود: از طرفی نتیجه مطالعات خود را به شرکت پخش و پالایش وزارت نفت دادهایم و آنها بسیار راغب هستند این گوگردزدایی انجام و این واحدها در مناطق دیگر کشور ایجاد شود و خوشبختانه موافقتنامه اولیه در اسفندماه سال گذشته بین هلدینگ غدیر و یک شرکت خصوصی به امضاء رسید و ان شاءالله در ماه آینده قرارداد آن انجام میشود تا به صورت پایلوت گوگردزدایی از مازوت را به نتیجه برسانیم.
عباسی افزود: امید است به دنبال فرمایشات مقام معظم رهبری در آینده نزدیک شاهد باشیم که شرکتهای دولتی و خصوصی به بخش تحقیقات دانشبنیانی در تمامی عرصهها بهای بیشتری دهند. توجه به دانشبنیانها در حوزه انرژی مسئله اساسی است چراکه انرژی گلوگاه رشد کشور است بنابراین دانشبنیانها باید تقویت شوند و اشتغالزایی در این حوزه به صورت گسترده امکانپذیر است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه همچنین در زمینه تولید رلههای خودرو ورود کردهایم، توضیح داد: در حالی روزانه ۱۰۰هزار تا رله خودرو لازم است که تنها ۳۰هزار تا تولید میشود به همین دلیل به کمک متخصصان دانش بنیانی طراحیهای لازم انجام شده و به زودی در منطقه کازرون رلههای خودرو در مقیاس روزانه ۳۰هزار تا تولید خواهد شد. همچنین از متخصصان در حوزه مکانیک و متالوژی برای تبدیل ضایعات آهنی و غیرآهنی منطقه کمک گرفته، تا با ایجاد کارخانه ذوب فلز و ریختهگری این ضایعات را به ارزشافزوده تبدیل کنیم تا بتوان قطعات مورد نیاز در کشور را با اهداف صادراتی تولید کرد.
نماینده مردم کازرون و کوهچنار در مجلس در پایان به مشکلات ورود شرکتهای دانش بنیانها به حوزه نفت و گاز اشاره کرد و گفت: مشکل اینجاست که به کار تحقیقی توجه نمیشود و شرکتها باید مجوز یا لایسنس را از خارجیها خریداری کنند اما الحمدالله پژوهشگاه نفت به تولید لایسنس ورود کردند و توانست کُک اسفنجی -که در صنایع آلومینیوم تولید میشود- را تولید کند اما شرکتهای نفتی باید به پژوهشگاه توجه ویژهای کند البته پژوهشگاه نیز باید خود را چابکتر کند و اجازه ندهد پروژهها گران و با تاخیر انجام شوند و شرکتها به بخش تحقیق و توسعه توجه کنند البته ممکن است هر تحقیقی به نتیجه نرسد اما دلیل نمیشود که کار تحقیقی را کنار گذاشت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه باید آزمایشگاه ملی ایجاد کرد تا تمامی دانشگاهها و مراکز تحقیقات برای انجام تحقیقات به آزمایشگاه ملی رجوع کنند، گفت: درواقع اگر بخواهیم در هر دانشگاه تجهیزات مجزا ایجاد کنیم به معنای آن است که پول خود را به غربیها دادهایم، بنابراین باید در هر چند استان چند آزمایشگاه ملی داشته باشم، همچنین باید مراکز علمی و دانشگاهها را از سیاستزدگی دور کرد.
۱۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۳:۰۱
عضو کمیسیون انرژی مجلس:
افراد سیاسیکار باید از حوزه انرژی بیرون روند
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: افراد سیاسیکار باید از حوزه انرژی بیرون روند، البته در سال جاری برای برون انداختن این افراد و سیاستزدایی از حوزه انرژی برنامه داریم.
کد خبر: ۱۴۴٬۱۵۰
نظر شما