۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴
سرخابی ها بضاعت درآمدزایی و سودآوری دارند
رئیس سازمان خصوصی‌سازی:

سرخابی ها بضاعت درآمدزایی و سودآوری دارند

رئیس سازمان خصوصی سازی گفت:شرایط نشان می دهد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بضاعت درآمدزایی و سودآوری دارند.

به گزارش بازار، حسین قربان زاده رئیس سازمان خصوصی سازی درباره ارزش گذاری دو باشگاه سرخابی ها افزود: این دو باشگاه سه بار ارزش گذاری شدند؛ اول در سال ۹۴ که ۲۹۰ میلیارد تومان بود و آخرین بار در سال ۹۹ هم ۱۸۰۰ میلیارد تومان پرسپولیس و ۱۶۰۰ میلیارد تومان استقلال ارزش گذاری شدند.

وی گفت: برای ارزش گذاری این باشگاه ها که ویژه بودند چندین جلسه برای وحدت مبانی برگزار کردیم که اگر قرار است ارزش گذاری صورت بگیرد مبانی واحدی وجود داشته باشد که ازجمله موضوع نشان تجاری است چون بخش زیادی از ارزش این دو باشگاه را شامل می شود.

قربان زاده افزود: تا کنون در بازار سرمایه سابقه نداشت که نشان تجاری به این شیوه ارزش گذاری شود، بخش زیادی از دارایی این باشگاه ها، نشان تجاری است بود و مبانی ارزش گذاری آن با مقایسه تطبیقی و روش های نسبی نسبت به آن چه که در دنیا وجود دارد همچنین شرایط کشور با توجه به مواردی که این دو باشگاه دارند انجام شد.

وی گفت: تفاوتی که ارزش گذاری این دو باشگاه داشت این بود که مبانی کارشناسان رسمی دادگستری یکسان بود و در عین حال نسبت به ارزش گذاری نشان یا برند باید به اسنادی که توسط باشگاه ها ارائه می شود نسبت به این که در سال آینده که طرح کسب و کار تلقی می شود چقدر از این نشان تجاری امکان درآمدزایی وجود دارد و چقدر در سالیان گذشته درآمد کسب شده است، توجه کرد. بنابراین نسبت به آنچه که درآمد کسب شده و نسبت به آن چه که پیش بینی برای درآمدزایی از نشان تجاری شده است مبنایی برای ارزش گذاری قرار می گیرد و این شرایط را تا سال های آتی بر اساس روش های سودآوری و بازدهی گسترش می دهند و در نهایت به یک عددی می رسند که این عدد درباره پرسپولیس حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان و استقلال حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان است بنابراین موضوع نشان برای اولین بار بود که جلسات متعددی هم برگزار شد.

رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: مبنای یکسانی باشگاه ها داشتند و ارزش گذاری هم باید منجر به درآمدزایی از این نشان ها تجاری شود.

قربان زاده خاطرنشان کرد: اضطرار در پذیرش این دو باشگاه به این دلیل بود که اگر این اتفاق نمی افتاد این باشگاه ها فعلا وارد بورس نمی شدند بنابراین هر آن چه که این باشگاه ها برای شفافیت، آماده سازی و انضباط مالی داشتند، رسید و در بازار پایه هم درج شد.

وی تصریح کرد: مفهوم خصوصی سازی برای این است که کارآیی و بهره وری در آنجا اتفاق بیفتد.

قربان زاده گفت: حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از بدهی مالیاتی هر کدام از باشگاه ها در مسیر بخشش قرار دارد، کل زیان انباشته استقلال ۲۳۳ میلیارد تومان و پرسپولیس ۱۹۶ میلیارد تومان است.

وی افزود: سال گذشته پرسپولیس ۱۴ میلیارد تومان سود و استقلال حدود ۱۲ میلیارد تومان زیان داد که در سال ۹۸ زیان انباشته استقلال ۵۱ میلیارد تومان و پرسپولیس ۵۲ میلیارد تومان بود و در سال ۹۹ پرسپولیس به سودآوری رسید و استقلال هم کاهش زیان داشته است.
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: شرایط نشان می دهد که این دو باشگاه بضاعت درآمدزایی و سودآوری دارند.

قربان زاده افزود: زمانی که یک فروشگاه فضای مجازی توسط یک بلاگر، میلیاردها تومان در ماه یا سال درآمدزایی دارد چطور یک باشگاهی که این تعداد هوادار دارد توانایی نداشته است که از فضای مجازی خود چنین درآمدزایی داشته باشد؟ بنابراین حتماً باید تحول مدیریتی اتفاق بیفتد و این تحول مدیریتی آغاز شد و در حال طی مسیر است و این یک راه بی بازگشت است که از امروز یکشنبه شروع می شود.

قربان زاده با بیان توصیه هایی برای افرادی که اقدام به خرید سهام دو باشگاه می کنند، افزود: فردی که سهام استقلال و پرسپولیس را می خرد با دو شرکت ناآشنا مواجه نیست، حتماً از ابتدای زندگی در جریان این رقابت در زمین ورزشی بوده است بنابراین فردی که سهام را می خرد و توقع سودآوری از این سهام را دارد تا بلافاصله سهم را برای سود آن چنانی بفروشد چنین خبری نیست.

وی گفت: نکته اینجاست که اگر در گذشته افراد مبالغی را برای حمایت از دو باشگاه پرداخت می کردند الآن پولی که پرداخت می شود بابت مالکیت سهام این باشگاه هاست یعنی از این به بعد این افراد سهامدار باشگاه هستند و امکان نظارت بر سهم وجود دارد.

رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: مسیر درآمدزایی این شرکت ها به سمت اصلاح است که از موضوع درآمد محیطی، درآمد ناشی از عملکرد ورزشی دو باشگاه در لیگ داخلی و آسیایی، فروش بلیت و همچنین درآمد ناشی از حق پخش تلویزیونی است که در آینده باید در صورت سود و زیان باشگاه به عنوان درآمد عملیاتی ثبت شود.

قربان زاده گفت: درآمد عملیاتی باشگاه پرسپولیس منتهی به خرداد ۱۴۰۰ مبلغ ۱۸۸ میلیاردتومان بود که این درآمد سال گذشته حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومان بوده است یعنی بیش از یکصد میلیارد تومان اضافه شده است، همچنین درآمد عملیاتی استقلال منتهی به تیر ۱۴۰۰ مبلغ ۱۲۷ میلیارد تومان است که این درآمد در سال گذشته حدود ۴۰ میلیارد تومان بود.

وی به خریداران سهام دو باشگاه هم توصیه کرد که همه استقلال و پرسپولیس را می شناسید بنابراین در مورد این باشگاه ها با شناخت کامل تر نسبت به اطلاعاتی که در سایت کدال وجود دارد تصمیم گیری کنید، حتماً سهام استقلال و پرسپولیس برای افرادی که هوادار باشند بسیار ارزشمند است چون سهام باشگاهی را که قلبشان برای آن می تپد خریداری می کنند.

قربان زاده درباره تکلیف بقیه سهام دو باشگاه هم گفت: یک برنامه ای داریم که تا شهریور ۱۴۰۱ سهام دولت به زیر ۵۰ درصد برسد یعنی دیگر کنترل دو شرکت با دولت نباشد بنابراین برای مابقی سهام دو شرکت؛ ترکیبی از عرضه تدریجی و بلوکی باید اتفاق بیفتد.

وی افزود: رئیس جمهور از اصل این کار حمایت کرد تا سهام این دو باشگاه به مردم واگذار شود.

رئیس سازمان خصوصی سازی خاطرنشان کرد: با تصویب هیأت واگذاری، بخشی از سهام این باشگاه ها را تدریجی از فروردین تا شهریور ۱۴۰۱ واگذار می کنیم و پیشنهادهایی برای دست اندرکاران، بازیکنان، پیشکسوتان و هواداران و همچنین پیشنهادی برای عرضه بلوکی مدیریتی این باشگاه ها داریم و حتماً باید اهلیت و صلاحیت سهامدار عمده به تأیید کارگروه پایش و اهلیت سازمان خصوصی سازی برسد و دیگر برنده شدن در مزایده وجود ندارد.

قربان زاده تصریح کرد: دولت در سال آینده سهامدار خواهد بود ولی میزان استقبال روز یکشنبه از پذیره نویسی سهام این دو باشگاه مبنایی برای پیشبرد برنامه ها خواهد بود ولی قطعاً باید سهام دولت تا شهریور ۱۴۰۱ به زیر ۵۰ درصد برسد.

کد خبر: ۱۳۸٬۹۴۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha