بازار؛ گروه استانها: با آنکه رکورد جوجه ریزی طی دیماه در مازندران شکسته شد اما افزایش بی رویه قیمتها و نابسامانی در این حوزه، نگرانی مرغداران را برای جوجه ریزی در دورههای بعدی بیشتر کرده است.
۱۴ میلیون قطعه جوجه ریزی طی ماه قبل در مازندران صورت گرفت و با این حال مرغداران به دلیل افزایش بی رویه قیمت جوجه و هزینههای حمل و نقل نگرانی آینده این صنعت هستند. در حال حاضر مرغداران هر قطعه جوجه یک روزه را تا ۱۱ هزار تومان خریداری میکنند درحالی که نرخ مصوب آن بسیار پایینتر است.
عطاء الله حسن زاده مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به نابسامانی در بازار جوجه یک روزه اظهار داشت: در آذرماه سال جاری ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه و در دیماه ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی انجام شده است.
وی با بیان اینکه مرغداران برای بازار شب عید در حال برنامه ریزی هستند تا نیازهای گوشت سفید را تأمین کنند، گفت: این درحالی که در کشور ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و ۱۰ میلیون قطعه نیز از ظرفیت واردات بهره گیری میشود.
وی باعنوان اینکه ظرفیت استانی ۱۵ تا ۱۶ درصد نسبت به سهم کشوری بالاتری است، گفت: تقاضای ما در کشور ۱۶۰ میلیون قطعه است از این رو ۴۰ میلیون تقاضای باگ و اضافه داریم.
نرخ جوجه یک روزه بالا است
حسن زاده یادآور شد: با توجه به بالابودن قیمت جوجه یک روزه مشکلاتی برای مرغداران ایجاد شده است و اکنون نرخ جوجه یک روزه بیش از قیمت مصوب هفت هزار تومانی است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران خواستار ورود دستگاههای نظارتی به نرخ جوجه یک روزه شد و گفت: زمانی که مرغ بالاتر از قیمت مصوب عرضه میشود دستگاههای نظارتی وارد میشوند اما اکنون جوجه یک روزه را بالای ۷۰ درصد نرخ مصوب تهیه میکنیم.
وی گفت: مرغداران جوجه را تا ۱۱ هزار تومان خریداری میکنند و لازم است دستگاههای نظارتی در این بخش ورود داشته باشند زیرا بخشی از جوجهها در خارج از سامانه در حال توزیع شدن است.
محمد احمدی یک فعال در حوزه مرغداری استان نیز در گفتگو با خبرنگار بازار بیشترین مشکل و دغدغههای مرغداران را در روزهای جاری تهیه جوجه یک روزه ذکر کرد و افزود: قیمت جوجههای یک روزه برای عرضه در مرغداریها بسیار بالا است.
وی اظهار داشت: قیمت جوجه روزه به ۱۰ هزار و۷۰۰ تومان رسیده و این میزان بالاتر از نرخ مصوب است و هزینههای مرغداران را افزایش داده است.
احمدی با بیان اینکه روی کرایههای حمل نیز مدیریت صورت نمیگیرد، ادامه داد: کرایههای حمل دریافتی از مرغداران نیز بیش از نرخ مصوب و بارنامه است و چارهای جز پرداخت نداریم.
این فعال صنعت مرغداری با عنوان اینکه قیمت مصوب جوجه یک روزه بسیار پایینتر از نرخ کنونی و روز است، گفت: بیشتر مرغداران طی ماههای اخیر نتوانستند با نرخ و قیمت مصوب جوجه تهیه کنند.
وی خواهان توجه مسئولان امر برای رفع مشکلات فراروی شد و گفت: بی توجهی به رفع مشکلات صنعت مرغداری سبب تبعات و پیامدهای ناگواری در حوزه تولید خواهد بود.
بیش از دو هزار و ۴۰۰ واحد مرغداری در مازندران فعالیت دارد که ۱۱ درصد گوشت سفید کشور را تأمین میکند و با آنکه مرغداران برای تأمین نهادهها و جوجه دغدغه دارند اما جهاد کشاورزی مازندران معتقد است برای تأمین مرغ مشکلی نداریم
بیش از دو هزار و ۴۰۰ واحد مرغداری در مازندران فعالیت دارد که ۱۱ درصد گوشت سفید کشور را تأمین میکند و با آنکه مرغداران برای تأمین نهادهها و جوجه دغدغه دارند اما جهاد کشاورزی مازندران معتقد است برای تأمین مرغ مشکلی نداریم. مسعود احمدی معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه مشکلی در تأمین مرغ نداریم، اظهار داشت: مرغها بعد از ۴۵ روز باید به کشتارگاه ارسال شوند.
وی میزان جوجه ریزی از ابتدای بهمن تاکنون را حدود پنج میلیون قطعه ذکر کرد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
وی با اشاره به شکست رکورد ۱۰ ساله جوجه ریزی در استان، گفت: این استان نقش تعیین کنندهای در تأمین مرغ پایتخت دارد و تا شب عید نگرانی خاصی برای تأمین مرغ استان و پایتخت نداریم.
اگرچه بازار مرغ طی روزهای اخیر در مازندران آرام است اما از ان به معنای آتش زیرخاکستر تعبیر میشود و در صورت عدم رفع مشکلات و نیازمندیهای فراروی فعالان این حوزه، دوباره شاهد شتاب و رشد قیمتها در بازار خواهیم بود.
نظر شما