۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۲
لزوم پرداخت بدهی دولت به واحدهای تولیدی| پای حرفمان بمانیم
گزارش خبری؛

لزوم پرداخت بدهی دولت به واحدهای تولیدی| پای حرفمان بمانیم

همدان- واحدهای تولیدی به دلیل رکود، کمبود منابع بانکی و واردات کالای قاچاق با مشکل مواجه اند حال آنکه دولت هم بدهی خود به واحد تولیدی را نمی‌دهد و پرداخت اقساط وام های کارفرمایان به تاخیر افتاده است.

بازار؛ گروه استان ها: مراسم تقدیر از کارفرمایان برتر حوزه کارآفرینی استان همدان ظهر پنج شنبه برگزار و در این مراسم مهدی درویشی از شرکت پیمانکاری نماسازان، ناصر قنبری از کارگاه مبل و منبت قنبری، عبدالمجید دیناروند از نیروگاه شهید مفتح، حمیدرضا پیری از شرکت مروارید سفید، امین پورفتح الله از شرکت داتیس و منوچهر خوش سیرت از کارگاه سفال به عنوان کارفرمایان برتر تقدیر شدند.

رئیس کمیسیون مالیاتی اتاق بازرگانی همدان در این مراسم با بیان اینکه کارگر و کارفرما صاحبان اصلی سازمان تامین اجتماعی هستند و شاید بتوان گفت از تمام هزینه‌ها و درآمدهای تامین اجتماعی ۷۰ درصد را کارفرمایان و ۲۰ درصد را کارگران پرداخت می کنند، اظهار داشت: اگر دولت حق خود را پرداخت کند کارگر و کارفرما در تنگنا قرار نمی گیرند.

علی اکبر فلاح با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور از خانواده تامین اجتماعی هستند، تاکید کرد: برای بهبود فضای کسب و کار باید به کارفرمایان کمک کرد.

کارفرمایان یکی از شرکای تامین اجتماعی محسوب می‌شوند اما جای سوال دارد که چرا باید در جایگاه متهم قرار گیرند و چنین تصور شود که قصد فرار مالیاتی دارند در حالی که این چنین نیست

وی با تاکید بر اینکه تامین اجتماعی بدون وجود کارگر و کارفرما نمی‌تواند سر پا بماند، گفت: کارفرمایان یکی از شرکای تامین اجتماعی محسوب می‌شوند اما جای سوال دارد که چرا باید در جایگاه متهم قرار گیرند و چنین تصور شود که قصد فرار مالیاتی دارند در حالی که این چنین نیست.

وی با بیان اینکه صنایع استان و فعالان اقتصادی به سبب تاثیری که از اوضاع اقتصادی کشور دارند دچار رکود شده اند و بر همین اساس باید بهبود فضای کسب و کار اولویت همه وزارتخانه‌ها به خصوص وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی باشد، اظهار داشت: کمک به حفظ تداوم فعالیت فعلی واحدهای تولیدی باید اولویت باشد.

رکود، تحریم های ظالمانه، کمبود منابع بانکی و واردات بی رویه کالای قاچاق که از سال ۸۸ به دلیل اجرای قانون هدفمندی یارانه ها شدت گرفته باعث وارد آمدن سختی و فشار به کارفرمایان شده است

فلاح عنوان کرد: رکود، تحریم های ظالمانه، کمبود منابع بانکی و واردات بی رویه کالای قاچاق که از سال ۸۸ به دلیل اجرای قانون هدفمندی یارانه ها شدت گرفته باعث وارد آمدن سختی و فشار به کارفرمایان شده است.

وی عنوان کرد: سال ۸۸ اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها مطرح شد که در پی آن شاهد گران شدن حامل‌های انرژی بودیم ضمن اینکه تغییر نرخ ارز و نبود ماشین آلات بروز فشار به تولید کننده را مضاعف کرده است.

رئیس کمیسیون مالیاتی اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه گذشته از همه اینها دولت هم بدهی خود را به واحد تولیدی نمی‌دهد و همین موارد پرداخت وام ها و اقساط کارفرمایان را به تاخیر انداخته است، گفت: خوشبختانه بنا به اعتقادی که کارفرمایان به زندگی کارگران دارند حق بیمه آنها را پرداخت می کنند.

فلاح عنوان کرد: اگر امروز سه هزار میلیارد تومان منابع برای وصول توسط تامین اجتماعی همدان تعیین شده علت آن است که این هزینه ها در حال پرداخت است.

وی با بیان اینکه فشار وصول این سه هزار میلیارد تومان یقیناً به کارفرمایان وارد می شود، گفت: حق بیمه از یک طرف و مسائل حسابرسی و پیمانها و مواردی از این دست از طرف دیگر باعث سختی کار شده و فشار به کارفرما بالا رفته و توان ایستادگی در این جنگ نابرابر کم است.

وی با بیان اینکه امروز خط مقدم جبهه همان جبهه اقتصادی و کارگر و کارفرما خط مقدم این جبهه هستند ضمن اینکه قرار گرفتن در این جبهه از حضور در جبهه جنگ تن به تن با دشمن سخت تر است، گفت: سلامت تامین اجتماعی حکم آب حیات برای کارفرما دارد چرا که به خدمات آن نیاز دارد.

موارد فراقانونی مزاحمت های ایجاد کرده است
فلاح با بیان اینکه در طول تاریخ آنقدر به این آب حیات آلودگی اضافه شده که کارها به سختی پیش می‌رود به آیین‌نامه‌ها، مصوبات و انواع و اقسام قانون اضافه شده به قانون اول تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: موارد فراقانونی مزاحمت های ایجاد کرده و هر کس قانون را به نفع خود تفسیر می‌کند.

وی به وجود بسیاری از بیمه‌شده های سایر استان ها در همدان اشاره کرد و با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از بیمه شده ها مربوط به استان‌های دیگر هستند و حالا که بازنشسته شده اند به استان همدان تحمیل شده‌اند، گفت: وصول مطالبات تامین اجتماعی نباید به کارفرمایان استان همدان فشار وارد کند.

فلاح به ماده ۴۳ قانون هیئت های بدوی اشاره کرد و با بیان اینکه این هیئت چهار نفر عضو دارد که دو نفر از تامین اجتماعی حضور دارند و همین مسئله باعث شده در رای نهایی همواره با چالش مواجه باشیم، گفت: چرا باید در استان همدان چالش ایجاد و رقم های نجومی پرداخت حق بیمه پس از پیگیری به صفر برسد در حالیکه اگر کارفرما به رای قطعی اعتراض نکند آن رای لازم الاجراست .

وی ادامه داد: کارفرمایان به تعهدات خود عمل می کنند اما نباید تحت فشار قرار گیرند و شالوده کار از هم بپاشد و تأمین اجتماعی هم باید به وصول مطالبات خود از دستگاه‌های اجرایی بپردازد.

بخشنامه‌های فراقانونی مشکلات جدی ایجاد کرده است
وی با بیان اینکه محیط گفتمان وجود دارد و موارد و مشکلات عنوان می‌شود، گفت: با این حال بخشنامه‌های فراقانونی مشکلات جدی ایجاد کرده و باید برای آنها چاره اندیشی شود.

معاون امور اقتصادی استاندار همدان نیز با بیان اینکه بحث تامین اجتماعی را اگر یک خط در نظر بگیریم یک طرف آن بخش تولید و حمایت از تولید و بخش دیگر تامین اجتماعی و مجموعه های تحت حمایت است، گفت: باید این خط را درست به هم برسانیم.

ظاهر پورمجاهد با بیان اینکه وصول دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومانی که برای تامین اجتماعی همدان تعیین شده رقم درشتی است و از عهده همدان خارج است، گفت: اگر دنبال دفاع از واحد تولیدی هستیم باید پای حرفمان بمانیم.

وی با بیان اینکه باید نگاه ما از بعد فرهنگی به جامعه ای که با آن در ارتباط هستیم تغییر کند، گفت: یک واحد تولیدی ۱۰ سال راکد بوده و حالا پس از ۱۰ سال احیا شده اما جای تعجب است که تأمین اجتماعی حق بیمه ای که در این ۱۰ سال تعطیل بوده را حساب و کتاب کرده و از احیا کننده واحد تولیدی مطالبه کرده و برای ما تعجب دارد که کجای دنیا این چنین است؟.

مشخص نیست عده ای از جان استان و واحدهای تولیدی همدان چه می خواهند و درحالی که فقط نوک بینی خود را می‌بینند مانع از توسعه استان می شوند

پورمجاهد با بیان اینکه حمایت واحدهای تولیدی اشتغال جوانان استان همدان را به دنبال دارد، گفت: مشخص نیست عده ای از جان استان و واحدهای تولیدی همدان چه می خواهند و درحالی که فقط نوک بینی خود را می‌بینند مانع از توسعه استان می شوند.

وی با بیان اینکه باید برای سرمایه گذار فرش قرمز پهن کنیم و تفکرات خود را در حمایت از سرمایه‌گذاران تغییر دهیم، گفت: نباید سد راه شد و سرمایه‌گذار را آزار داد بلکه باید اجازه دهیم کارها پیش برود.

وی با بیان اینکه باید نگاه دوراندیشانه داشته باشیم، اظهار داشت: امروز تولید نیاز به مراقبت دارد و باید فضای اشتغال برای جوانان فراهم شود و شرایطی ایجاد شود که طرح توسعه کارخانه ها به سرانجام برسد.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان همدان نیز اظهار داشت: سازمان به دوران پیری خود رسیده به‌طوری که در همدان چهار نفر بیمه‌پردازی می‌کنند و یک نفر بیمه تمام دریافت می‌کند، اما در گذشته در برابر ۲۰ نفر بیمه‌پرداز تنها یک نفر بیمه دریافت می‌کرد.

شهناز حمزه‌لوئی ادامه داد: به علاوه اینها تعدادی بیمه بیکاری در سطح کشور پرداخت می‌شود که ضریب آن در همدان نسبت به سایر استان‌ها بالاتر است.

وی با بیان اینکه هزینه‌های بیمه‌ بیکاری که تعهدات کوتاه‌مدت به‌حساب می‌آیند و مستمری‌بگیران که پرداخت بلندمدت محسوب می‌شوند جمعاً رقم بسیار بالایی می‌شود، بیان کرد: با رقم بودجه پیشنهادی و وضعیت مالی سازمان تأمین اجتماعی، استان‌ها در وضعیتی قرار دارند که باید برای درآمد و هزینه خود پاسخگو باشند.

حمزه‌لوئی ادامه داد: پیش از این ما در استان‌ها کاری با منابع نداشتیم، اما در شرایط فعلی که برای پرداخت مستمری‌ها ۶ هزار میلیارد تومان وام دریافت می‌کنند به استان‌ها فشار می‌آورند تا منابع استانی را با هزینه‌ها یکسان کنیم و از تهران پول نگیریم.

وی با تأکید بر اینکه بدهی دولت به تأمین اجتماعی ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: ای کاش تأمین‌اجتماعی را به حال خود رها می‌کردند تا در حد تعهدات خود کار کند و هزینه‌های دیگر به عهده‌اش نباشد.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان افزود: قرار است ۹۱ هزار میلیارد به اشکال مختلف به سازمان پرداخت شود که برای سال ۱۴۰۱ امیدوارانه به آن نگاه می‌کنیم.

کد خبر: ۱۳۱٬۹۶۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha