۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۶
رشد ۲۳۳ درصدی پروازهای بین‌المللی نسبت به سال ۹۹
عملکرد ۹ ماهه وزارت راه در بخش حمل‌ونقل هوایی؛

رشد ۲۳۳ درصدی پروازهای بین‌المللی نسبت به سال ۹۹

بررسی عملکرد ۹ ماهه وزارت راه و شهرسازی در بخش حمل‌ و نقل هوایی از رشد ۲۳۳ درصدی پروازهای بین‌المللی نسبت به سال ۹۹ خبر می‌دهد.

به گزارش بازار، وزارت راه و شهرسازی آمار عملکرد ۹ ماهه خود در سال جاری در مدهای مختلف حمل‌ونقل را منتشر کرده است. عملکرد ۹ ماهه این وزارتخانه در بخش حمل‌ونقل هوایی بر اساس داده‌ها و اطلاعات منتشر شده توسط شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران به شرح زیر است:

تعداد نشست و برخاست در پروازهای داخلی و بین‌المللی در ۹ ماهه سال جاری به ترتیب ۲۳۵ هزار و ۹ هزار پرواز بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (داخلی ۱۸۶ هزار فروند و بین‌المللی ۲۷۰۰ فروند) به ترتیب ۲۶ و ۲۳۳ درصد افزایش داشته است.

برنامه وزارت راه و شهرسازی برای ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ نیز به ترتیب ۲۳۶ هزار و ۸ هزار پرواز بوده که درصد انطباق با برنامه به ترتیب ۱۰۰ و ۱۰۹ درصد است. با بررسی روند ۱۰ ساله نشست و برخاست هواپیما مشخص می‌شود که بیشترین میزان نشست و برخاست پروازه‌های داخلی و بین المللی به ترتیب در ۹ ماهه سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۳ به میزان ۲۷۷ و ۲۲ هزار فروند ثبت شده است. همچنین مقایسه عملکرد ۹ ماهه سال جاری با عملکرد ۹ ماهه سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۳ به ترتیب کاهش ۱۵ و ۵۹ درصدی را نشان می‌دهد.

میزان اعزام و پذیرش مسافر در پروازهای داخلی و بین‌المللی در ۹ ماهه سال جاری به ترتیب ۲۰ میلیون و ۹۲ هزار نفر و ۹۵۴ هزار نفر بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (داخلی ۱۶ میلیون و ۷۲۰ هزار نفر و بین‌المللی ۱۳۸ هزار نفر) به ترتیب ۲۰ درصد و ۵۹۱ درصد افزایش داشته است.

برنامه وزارت راه و شهرسازی برای ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ نیز به ترتبیت ۱۹ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۸۶۹ هزار مسافر بوده که درصد انطباق با برنامه به ترتیب ۱۰۴ و ۱۱۰ درصد است. با بررسی روند ۱۰ ساله اعزام و پذیرش مسافر هوایی مشخص می‌شود که بیشترین میزان اعزام و پذیرش مسافر پروازهای داخلی و بین‌المللی به ترتیب در ۹ ماهه سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۳ به میزان ۳۳ و ۳ میلیون نفر ثبت شده است. همچنین مقایسه عملکرد ۹ ماهه سال جاری با عملکرد ۹ ماهه سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۳ به ترتیب کاهش ۳۹ و ۷۱ درصدی را نشان می‌دهد.

تعداد پرواز های عبوری از فراز کشور در ۹ ماهه سال جاری ۱۱۵ هزار پرواز بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ( ۷۷ هزار فروند) ۴۹ درصد افزایش داشته است. برنامه وزارت راه و شهرسازی برای ۹ ماهه سال جاری ۱۱۰ هزار پرواز بوده که درصد انطباق با برنامه ۱۰۴ درصد است. با بررسی روند ۱۰ ساله پرواز های عبوری از فراز کشور مشخص می‌شود که بیشترین میزان پرواز عبوری در ۹ ماهه سال ۱۳۹۶ و به میزان ۳۲۰ هزار پرواز ثبت شده است. همچنین مقایسه عملکرد ۹ ماهه سال جاری با عملکرد ۹ ماهه سال ۱۳۹۶، کاهش ۶۹ درصدی را نشان می‌دهد.

گفتنی است که بخشی از کاهش در آمارهای ذکر شده نسبت به سال‌های پیش به دلیل شیوع کرونا و ایجاد رکود در صنعت هوانوردی بوده است.

همچنین بررسی عملکرد ۴۲ ساله وزارت راه و شهرسازی در حوزه هوانوردی نشان می‌دهد که تعداد ناوگان فعال هوایی کشور از ۲۵ فروند در سال ۱۳۵۷، به ۱۴۷ فروند در سال ۱۳۹۹ رسیده و ۶ برابر شده است. جابه‌جایی مسافر هوایی داخلی در سال ۱۳۵۷، ۳ میلیون نفر بوده که در سال ۱۳۹۹ این تعداد با ۴۰۰ درصد رشد به ۱۲ میلیون نفر رسیده است. تعداد جابه‌جایی مسافر بین‌المللی در این دو سال یکسان و به میزان یک میلیون نفر بوده است. تعداد پروازهای عبوری از آسمان کشور نیز از ۳۱ هزار پرواز در سال ۱۳۵۷ به ۱۰۸ هزار پرواز در سال ۱۳۹۹ رسیده و سه برابر شده است. این در حالی است که سال گذشته صنعت هوانوردی به دلیل شیوع کرونا بدترین سال در ۳۰ سال اخیر را تجربه کرد و در سال جاری، حتی آمار ۹ ماهه نیز از آمار کل سال ۱۳۹۹ بیشتر است.

در حال حاضر، ۱۶۱ فروند هواپیما و ۲۴ هزار و ۳۳۱ صندلی در ناوگان هوایی کشور فعال است. تعداد فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران نیز ۶۱ فرودگاه است که از این تعداد ۲۶ فرودگاه بین‌المللی، ۲۷ فرودگاه مرز هوایی و ۷ فرودگاه داخلی هستند. در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰، ۱۰/۸ درصد از کل جابه‌جایی مسافر داخلی بر عهده بخش هوایی بوده است.

کد خبر: ۱۲۹٬۴۷۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha