به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی شامگاه گذشته(۱۶ دی ماه)، با حضور در مراسم هفدهمین اجتماع بزرگ فاطمیون شهرستان کوار، دومین سالگرد شهادت شهید سردار سلیمانی و گرامیداشت سردار محمودآبادی و ۵۰۰ شهید شهرستان کوار واقع در مصلای نماز جمعه این شهرستان ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدا، سخنرانی کرد.
قالیباف در ابتدای سخنان خود ضمن تسلیت ایام فاطمیه گفت: افتخاری است برای من است که در این شب جمعه و در روز شهادت و همچنین دومین سالگرد شهید سلیمانی در جمع شما محبین اهل بیت و حضرت زهرا (س) حضور دارم واین مراسم به ذکر یاد و نام شهدا با این صفا و صمیمیت و گرمی شکل گرفته است. همچنین از تمام عزیزانی که بانی این مراسم هستند تقدیر و تشکر می کنم و دست آنها را می بوسم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هم اکنون که با استاندار نیز صحبت میکردم گفته شد که یکایک این مردمی که اینجا حضور دارند دهها مشکل و گلهمندی دارند که دغدغه هر ساعت و هر دقیقه آنها است اما وقتی که مجلس، مجلس اهل بیت و شهداست و هنگامی که موضوع انقلاب اسلامی است همه آنها کنار گذاشته میشود، همانطور که امروز در روز شهادت حضرت زهرا در کشورمان ۲۵۰ شهید با حضور مردم در سراسر این کشور تشییع شدند همان شهدایی که با کنار هم قرار گرفتن، جانشان را سر دست گرفته و برای اسلام و انقلاب و عزت واقتدار کشور جانشان را بدون هیچ بهانه با آگاهی، عقلانیت، شجاعت و اخلاص تقدیم خدا کردند.
وی افزود: این منطق، منطق شهید است؛ همین منطق شما را به اینجا آورده است و همین منطق می تواند جلوی ظلم بایستد و عزت و افتخار بیافریند. شک نکنید که همین منطق هم ما را بر مشکلات اقتصادی چیره خواهد کرد. اگر امروز بر کشورمان مشکلات اقتصادی، مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی فائق نیامدیم، بپذیریم که از منطق شهدا و امام شهدا فاصله گرفتیم، نه شما مردم بلکه ما مسئولان در هر سطحی که هستیم باورهایمان به منطق شهدا کم شده است. منطق شهدا، منطق انقلاب و منطبق با سنتهای الهی است، منطقی قوی است. منطقی که خداوند تبارک و تعالی به عنوان سنتهای خودش جاری و ساری کرده است از ابتدا تا انتها، این موضوع را همه ما باید باور کنیم.
وی ادامه داد: اگر ما امروز گرد هم آمدیم و یاد شهید سلیمانی و یاد شهدا را گرامی میداریم از جمله همه شهدای این شهرستان و همچنین یاد شهید عزیز، گرانقدر و دوست صمیمی و همرزم خودم شهید محمودآبادی برای این است که با این منطق جنگیدند، جهاد کردند و توانستند به موفقیت برسند. عزیزان روزهای اولی که جنگ آغاز شد در همین استان فارس آیا لشکری به نام ۱۹ فجر و لشکر المهدی وجود داشت؟ مگر مجموعهای به نام تیپ مهندسی امام هادی (ع) وجود داشت؟ شاید جوانها این خاطره را به یاد نیاورند حتی در دهههای اول جنگ هم چنین چیزی وجود نداشت اما جوانان این منطقه و همین شهدایی که امروز به آنها افتخار میکنیم مثل شهید سلیمانی و شهید استوار و هزاران شهید دیگر که یا مشغول تحصیل در دانشگاه یا مدرسه بودند یا کارگر، صنعت کار و کشاورز بودند و هیچ آشنایی با موضوعات نظامی و دفاعی جنگ نداشتند به میدان آمدند و از کشور دفاع کردند.
قالیباف با اشاره به اینکه امروز ۱۶ دی ماه است، تصریح کرد: در ۱۶ دی ماه ۵۹ که چند ماه از دفاع مقدس بیشتر نگذشته بود، بنی صدر به عنوان فرمانده کل قوا بود. آن زمان تعداد قابل توجهی از دانشجویان در چنین روزی در یک عملیات در جبهههای جنگ شرکت کردند و با عبور از حاشیه هویزه به اهدافشان رسیدند ولی سایر یگان هایی که باید آن زمان بیشتر پیش میرفتند موفقیتی کسب نکردنددرحالی که تجهیزات و نیروهای بیشتری نیز داشتند.
وی اضافه کرد: بنی صدر در آن زمان عنوان کرد که دیگر با حزب بعث و صدام جنایتکار نمیتوانیم بجنگیم چرا که توان جنگ و امکانات نداریم؛ در ظاهر هم حرف منطقی بود. او می گفت گردان، نیرو و تجهیزاتی که میخواهد به دشمن حمله کند باید سه برابر آنها باشد که ما در اختیار نداریم و لذا شرایط برای جنگ آماده نیست. او می گفت که ما باید زمین بدهیم و زمان بخریم یا با آنها آتش بس کرده و صلح کنیم در شرایطی که بخشی از استان های جنوب غرب کشورمان از جمله خوزستان به اشغال حزب بعث درآمده بود اما با همان شرایط سخت که شهرها و کشورمان مورد تهاجم بود و حتی بخشی نیز اشغال شده بود و از طرفی در ابتدای انقلاب بودیم و نظام محکمی هم مستقر نبود یکایک این مردم از اقصی نقاط کشور جمع شده و به سوی جبهه رفتند و در نیمه دوم سال ۵۹ به هر بخش خوزستان در جبهههای محمدیه، حمدیه، ارتفاعات الله اکبر، شوش و ... میرفتیم در همه شهر و روستاها تعدادی از مردم آمده بودند که حتی برخی از آنها لباس بسیجی و نظامی هم نداشتند و با همان کت و شلوار آمده بودند و برخی حتی یک اسلحه ساده هم نداشتند و برخی حتی خدمت سربازی هم نرفته بودند و کنار هم ایستاده بودند.
رئیس مجلس در پایان بندی این بخش از سخنان خود گفت: جالب اینجاست که در آن مقطع هم بنیصدر به عنوان فرمانده کل قوا اجازه ورود نیروهای مردمی را به جبههها نمی داد. اما کمتر از ۷ الی ۸ ماهه بعد، لشکر ۱۹ فجر شکل گرفت و پس از آن لشکر المهدی در استان فارس ایجاد شد. و از طرفی لشکر ثارالله در کرمان با همت شهید سلیمانی شکل گرفت و حضرت امام (ره) تصمیم گرفتند بنی صدر را از فرماندهی کل قوا عزل کرده و خودشان فرماندهی را به دست گیرند؛ ۴۵ روز بعد از این تغییرات و حضور مردم، عملیات حصر آبادان انجام شد و بلافاصله عملیات آزادسازی بستان (طریق القدس) شکل گرفت. پس از آن عملیاتهای فتحالمبین، بیتالمقدس انجام شد و داد آمریکا، شوروی آن زمان، فرانسه و صدام بلند شد و همه به دنبال این بودند که آتش بس کنند. تمام این اتفاقات در ۱۸ ماه رخ داد.
وی گفت: در نتیجه تغییر نگاه به مدیریت جنگ و اتکا به سنت های الهی و مردم باوری، سرنوشت کشور عوض شده و مسیر تغییر کرد. حال آیا نیروهای ما و تجهیزات ما سه برابر شدهاند یا منطق ما در جبهه درست شد؟ منطق شهادت جایگزین شد، منطق سنتهای الهی در جبهه مستقر شد. برادران، خواهران و جوانانی که آن زمان حضور نداشتید، اعتقاد داشته باشید سنتهای الهی نه تبدیل شده و نه تحویل می شوند، ما در مجلس قانونی را تصویب می کنیم که ممکن است دو سال دیگر به آن تبصرهای اضافه شود در حالی که خدا دینی که میگذارد نه تبدیل شده و نه تحویل میشود.
قالیباف خاطرنشان کرد: مهم نیست توان ما کم است یا زیاد مهم این است که همه اراده ای که داریم در کنار هم جمع کنیم، نه با عقلانیت ابزاری بلکه عقلانیت متصل به وحی، عقلانیتی که به ما یاد بدهد نیروی کمتر بر نیروی بیشتر غلبه میکند به شرطی که در آن اخلاص باشد به شرطی که به سنتهای الهی ایمان داشته باشیم البته بدانیم همان طور که شهید سلیمانی گفت هم در جبهه، هم فرهنگ عاشورا، هم فرهنگ انقلاب و تکیه بر حضرت فاطمه (س) ما را به پیروزی رساند. هیچ شکی در این موضوع نیست اما این بدین معنی نبود که جنگ ساده بود، گاهی اوقات آنقدر سخت بود که حتی تردید ایجاد می شد غافل از این که در سختیها است که صف مومنین از صف کفار جدا شده و شناخته می شوند. وقتی که مومنان امتحان می دهند خداوند تبارک و تعالی این را حق مومنین می داند و خود را در برابر مومنان متعهد کرده که به آنها پیروزی دهد. این موارد منطق شهید و سنتی الهی است، این همان منطقی است که امروز مردم را با همه مشکلات در اینجا گرد هم آورده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به مردم حاضر در مراسم یادواره شهدا اضافه کرد: خدایی که در منطق شهدا برای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی وجود داشت و با همه خطرات، استقلال و آزادی دین در کشور حفظ شد، همان خدا در اقتصاد هم هست و در این موضوع تردید نکنید. امروز در کشور ما ظرفیت ها به گونه ای است که با همه مشکلات تحریمی می توانیم به شرایط ثبات اقتصادی رسیده و رشد اقتصادی هم داشته باشیم البته من ادعای رشد ۸ درصدی ندارم اما رشد ۲ الی۳ درصدی باثبات اقتصادی در یک قدمی ما است و این ظرفیت در کشور وجود دارد ولی متأسفانه باور در بعضی از مدیران وجود ندارد.
وی ادامه داد: دو رکن مهم موفقیت و پیروزی، اتکا به سنت الهی و مردمیسازی کارها و مشارکت دادن مردم در کارها است، آیا مردمی که در دوران جنگ این گونه یگانها را درست کردند، نمیتوانند که پیشران های اقتصادی را راه اندازی کنند.
قالیباف با اشاره به صحبت های شهید سلیمانی در خصوص عدم امکانات از جمله کفش در سن ۱۳الی ۱۴ سالگی و کار کردن با پای برهنه در مزارعه عنوان کرد: چطور در سن ۲۴ سالگی با منطق شهید این فرصت برای سلیمانی و سلیمانیها فراهم شد که این استعداد در دوران دفاع مقدس آن گونه جوانه زند که وی به یک فرمانده لایق که همه ژنرالهای دنیا در مقابل فکر و اندیشه و طراحی او سر تعظیم فرود می آورند، تبدیل شود.
وی افزود: آمریکاییها با آن همه طراحی در منطقه و هزینه برای داعش و جنگ ۳۳ روزه مجبور به ترس شده و همچنین با ذلت از افغانستان خارج شدند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:با این همه ظرفیت در کشور نمیتوان یک کارآفرین در حوزه اشتغال داشته باشیم چرا که کشور در طول سال با یک برنامهریزی درست و منطق شهدا و سنت الهی اداره نمیشود. امروز جوانان برای اینکه در عرصه اقتصادی، جوانه بزنند، رشد کنند و به درختان تنومندی در علم و دانش و آگاهی برسند، میدان برای آنها بسته است و دلالان و سوداگران، کاسبان تحریم و رانت جویان با مدیریتهای غلط این فرصت را به آنها نمیدهند، نتیجه این میشود که با وجود همهی امکانات اساسی که در کشور داریم، از آنها بد استفاده میکنیم. همچنین در برخی از زمینهها با مردم صحبت نکرده و موضوعات را برای مردم مطرح نمیکنیم. چه اشکالی دارد به مردم بگوییم امروز در چه موضوعاتی اسراف زیادی داریم.
قالیباف با بیان اینکه یکی از فرصتهایمان در کشور در حوزه معادن و انرژی است، عنوان کرد: مهترین سرمایه ما نیروهای جوان و خلاق است. امروز در حوزه فناوری و ICT و هوش مصنوعی در دنیا اتفاقات بزرگی در حال رخ دادن است و ساعت به ساعت در حال پیشرفت است، این در فضایی که ویژگیهای منحصر به فرد کشورمان، نیروهای جوانی هستند که در این بخش بالاترین ظرفیت ها را دارند اما فرصتی برای آنها مهیا نمیکنیم. اگر امروز دچار مشکل اقتصادی هستیم، این ضعف مسئولان است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مسئولان باید با مردم صحبت کنند، اظهار کرد: جمعیت حاضر در این مراسم نشان میدهد که همگی دلداده این فرهنگ هستیم و این نکته را باید بدانیم که امروز انقلابی بودن و حزباللهی بودن در این است که گره از کار مردم باز کنیم. اگر نتوانیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم برای مردم اثربخش نخواهد بود، این وظیفه ما است که در این مسیر پیش برویم و امروز به حول و قوه الهی با همه سختیهایی که وجود دارد باید بایستیم و مدیریت کنیم و مردم را هم مشارکت دهیم و سپس باورهایمان را محکم کنیم. بی تردید اگر اینگونه عمل کردیم، در یک برنامه ۵ ساله میتوانیم ثبات اقتصادی را به کشور بیاوریم به شرطی که اجازه دهیم مردم هم در عرصه تصمیمهای اقتصادی حضور پیدا کنند؛ اجازه دهیم رفاقت شکل بگیرد و استعدادها شکوفا شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز مستضعف کسی است که توان بالقوهای داشته باشد ولی فرصت و امکان بالفعل کردن آن را نداشته باشد، بیان کرد: ما باید این استضعاف را در جامعه حل کنیم و بستر و فرصت را همانند دوران دفاع مقدس برای آنهایی که سر و پا استعداد بالقوه هستند، فراهم کنیم تا شکوفا شوند؛ برای حل مشکلات و رشد جامعه این کار باید انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با وجود اینکه تصمیمهایی برای اشتغالزایی میگیریم ولی امروز یک فرد که با سرمایه خودش میخواهد شغل و کار ایجاد کند و کارآفرینی که سرمایه از خودش بوده اما مجوز به آن داده نمیشود. ما نمیگوییم هر کسی هر مجوزی خواست به او بدهیم و حتما باید مقررات، جنبههای سلامتی، امنیتی، محیط زیستی و حقوقی آن باید رعایت شود اما حرفمان این است که تمام این کارها باید در یک زمان مشخص انجام شود و به متقاضی بگوییم بله یا خیر. نمیشود برای یک کار ۵ سال زمان صرف شده و پس از آن هم به وی نگوییم که مجوز به او داده میشود یا خیر؛ آن هم در شرایطی که به دنبال کارآفرینی هستیم لذا در مجلس یازدهم تصمیم گرفتیم برای حل این مشکل قانونی را تصویب کنیم و در اجرای آن نیز مصمم هستیم.
قالیباف با اشاره به هماهنگی و همدلی میان سه قوه مقننه، قضائیه و مجریه وجود دارد، تأکید کرد: بنده بر این باور هستم که هماهنگی و همدلی خوب و لازم است اما کافی نیست. هماهنگی و همدلی وقتی کافی است که بتواند به همافزایی تبدیل شود و این همافزایی هم بتواند مشکلات مردم را حل کند. مردم باید ثمره این همدلی و هماهنگی را در باز شدن گره از کارشان مشاهده کنند اگر چنین اتفاقی رخ ندهد، هماهنگی و همدلی هم ارزشی ندارد.
وی با بیان اینکه همه مسئولان و مردم باید به میدان آمده و خودشان را شریک بدانند، تصریح کرد: ما مسئولان باید بستر را برای حضور مردم فراهم کنیم و آنها حضور پیدا کنند. بیتردید راه درست مبارزه با فساد، حضور مردم در صحنه اقتصاد است. تا زمانی که اقتصاد، دولتی و رانتی و در دست عدهای خاص باشد هر چقدر هم بخواهیم با روشهای سلبی مقابله کنیم هرگز ریشه فساد خشک نخواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما با شما پیمان بستیم، با همسنگرانمان پیمان بستیم، با شما مردمی که این فرصت را در اختیارم گذاشتهاید تا به عنوان یک روستازاده و رعیت در این مسئولیت قرار بگیرم لذا از خدا میخواهم و شما هم به حق ما دعا کنید و کمک کنید تا با همان اعتقادی که در دوران دفاع مقدس داشتیم، تلاش کرده و به دور از اختلافات و حاشیهها در بطن کار برای مردم پیش برویم. همه باید دست به دست هم دهیم و پیش برویم و مجاهدت کنیم. از خدای متعال مسئلت داریم که ما را یک لحظه به خودمان وانگذارد و توفیق بندگی را به همه بدهد تا مدیون شهدا و امام شهدا نشویم و همچنین توفیق دهد که با همراهی شما با همان فضای دفاع مقدس گره از مشکلات مردمی را که پای عزت کشورشان و دینشان ایستادند، باز کنیم، مردمانی که پشت خاکریزها سختیها را تحمل کردند که شرمنده خانواده، دوستانشان نشوند. همیشه اینگونه نیست که پدر و مادر شرمنده فرزند شوند بلکه جوانهایی هستند که گریه میکردند که روزی مادرمان با کار کردن در منزل پول جمع کرده که ما مهندس و فارغالتحصیل شویم و امروز که از کار افتاده وظیفه داریم به وی کمک کنیم اما شرمنده مادرمان هستیم؛ لذا ما مکلفیم که برای حل مشکلات جامعه تلاش کنیم.
نظر شما