به گزارش خبرنگار بازار، غلامحسین شافعی عصر سه شنبه در جمع صادرکنندگان مازندران با اشاره به مشکلات عنوان شده در حوزه صادرات از سوی رئیس و نمایندگان بخش خصوصی اتاق بازرگانی این استان، اظهار داشت: در دهه های گذشته بسیاری از این بحث ها شده است و صحبت هایی که سه سال پیش در چنین جمعی عنوان شد با صحبتهای امروز فرق زیادی ندارد، وقتی مشکلات تکرار می شود یعنی اینکه وضعیت تغییری پیدا نکرده است و طبیعتا مشکلی حل نشده است.
وی بیان کرد: وقتی خیلی کنکاش می کنیم به این نتیجه می رسیدم که همه سیاستگذاران و تصمیم گیران به ریشه مشکل توجه نمی کنند و این دیوار فرسوده را هر که می آید رنگی میزند و می رود، اما دیوار روزی ریزش می کند؛ این حل مشکل نیست و مشکل با رنگ زدن حل نمی شود.
شافعی به نداشتن هدف در حوزه اقتصادی اشاره کرد و گفت: اگر همین فردا بگویند همه تولیدکننده ها از مالیات معادف هستند و به ازای هر دلار صادراتی مبلغی جایزه می دهیم، این مشکل را حل نمی کند چون هدف نداریم و به جای آن به ابزارهای هدف چسبیدیم و اهدافی که عنوان می کنیم نیز فرسایشی است.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: اشکال بزرگ دیگر که به قوت خود باقی است این است که هیچ وقت مشکلات را به موقع حل نمی کنیم و می گذاریم آنقدر بماند که به سختی بتوانیم آنها را حل کنیم.
این مسئول با بیان اینکه دو مشکل دیرینه در صادرات داریم و نمی دانم کی حل می شود، یکی را بحث صادرات عنوان کرد و گفت: اکثر برنامه ریزان این اعتقاد را دارند که اگر چیزی اضافه داریم را باید صادر کنیم اما صادرات و تولید برای صادرات به هر طریقی را اعتقاد ندارند و به محض اینکه چیزی در داخل کم میشود؛ ستاد تنظیم بازار شمشیر را به گرده صادرات می گذارد.
شافعی مشکل دیگر را در حوزه صنعت عنوان و تصریح کرد: در کل کشور صنایعی که در طول سالهای گذشته مخصوصاً بعد از انقلاب را اگر بررسی کنیم می بینیم که میزان ارزوری آنها بیشتر از ارزآوری است. رئیس اتاق ایران گفت: هنوز تکلیف معلوم نشده است که سیاست تولید برای جایگزینی واردات قابل قبول است یا خیر.
وی ادامه داد: هر دولتی که می آید، امیدهای تازه ای می آورد و این دولت هم امیدهای تازه ای آورده است. اکنون فرصت آزمون و خطا نداریم و باید سعی کنیم که این امیدهای تازه پژمرده نشود و آینده را متفاوت بسازیم.
شافعی در پایان گفت: گرچه مشکلات زیادی وجود دارد اما اکنون گوش شنوا مقداری بیشتر شده است. اگر دولت به کمک بخش خصوصی نیاید و زیرساختها و موانع را برطرف نسازد نمی توانیم ارزآوری زیادی داشته باشیم. وظیفه ما در هر صورتی جز تلاش چیز دیگری نیست.
نظر شما