۹ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۷
بخش کشاورزی تحمل افزایش قیمت تراکتور را ندارد| ۳۰ هزار متقاضی در صف خرید قرار دارند
گفتگوی تفصیلی بازار؛

بخش کشاورزی تحمل افزایش قیمت تراکتور را ندارد| ۳۰ هزار متقاضی در صف خرید قرار دارند

تبریز- رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: بخش کشاورزی تحمل افزایش قیمت تراکتور را ندارد و ۳۰ هزار متقاضی در صف خرید قرار دارند.

بازار؛ گروه استان ها: محمدجواد عسکری درحاشیه نظارت میدانی از کارخانه تراکتورسازی تبریز در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه ۳۰ هزار متقاضی در صف خرید تراکتور قرار دارند، بیان کرد: در ابتدای سال جاری محصولات شرکت تراکتورسازی حدود ۳۰ درصد افزایش قیمت داشت و فضای شکننده بخش کشاورزی تحمل افزایش مجدد قیمت تراکتور را ندارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: امروز از نزدیک ظرفیت‌ها و قابلیت‌های این واحد تولیدی را دیدیم، اقدامات ارزشمندی صورت گرفته و ظرفیت بالقوه ای وجود دارد.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس یازدهم ادامه داد: امنیت غذایی در بین کشورهای دنیا دارای اهمیت است و به امنیت ملی گره خورده است در کشور ما نیز علی رغم وجود قابلیت‌ها، از ظرفیت بخش کشاورزی به خوبی استفاده نشده، با استفاده از ظرفیت این حوزه می‌توانیم در زمینه ارزآوری فضای خوبی را ایجاد کنیم.

کفه ترازوی قیمت گذاری محصولات به نفع کشاورزان است
وی با تاکید بر اینکه متأسفانه به اقتصاد مقاومتی و رونق و جهش تولید عمل نشده است، تصریح کرد: می‌توان گفت تحریم‌ها برای کشور ۲۰ درصد مشکل ایجاد کرده است، اما ۸۰ درصد مشکلات موجود ناشی از سو مدیریت است.

وی با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی برای ما دارای اهمیت است و باید در این حوزه در قالب نقشه راه حرکت کنیم، عنوان کرد: رویکرد کمیسیون کشاورزی رو به جلو بوده و تاکنون طرح‌های خوبی تصویب کرده ایم، این طرح‌ها شامل طرح امنیت غذایی نیز می‌شود در این طرح مباحثی در زمینه صدور اسناد اراضی و تأمین سوخت ادوات کشاورزی مدنظر قرار گرفته شده و بسیاری از کاستی‌ها را رفع می‌کند.

در گذشته قیمت محصولات با نگاه بالا به پایین در شورای اقتصادی تعیین می‌شد، اما با اقدام کمیسیون کشاورزی در حال حاضر شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی تشکیل شده که در آن کفه ترازو به نفع کشاورزان است

عسکری افزود: در گذشته قیمت محصولات با نگاه بالا به پایین در شورای اقتصادی تعیین می‌شد، اما با اقدام کمیسیون کشاورزی در حال حاضر شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی تشکیل شده که در آن کفه ترازو به نفع کشاورزان است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قصد داریم فضا را به گونه‌ای پیش ببریم که کشاورزان با میل و رغبت فعالیت کنند، گفت: در حال حاضر نیازمند تراکتور با قدرت موتور بالا هستیم، حدود ۳۰ هزار متقاضی خرید تراکتور در صف قرار گرفته اند، با وجود این شرایط اما باید مازاد تولید صادر شود.

نمی توان قیمت تراکتور را با برگزاری یک نشست تعیین کرد
وی با تاکید بر اینکه در زمینه قیمت تراکتور نشست‌های زیادی در کمیسیون کشاورزی مجلس تشکیل شده است، ادامه داد: در ابتدای سال جاری محصولات تراکتورسازی حدود ۳۰ درصد افزایش قیمت داشتند، جهش قیمتی مجدد به کشاورزان آسیب جدی وارد می‌کند.

عسکری با اشاره به اینکه در زمینه تعیین قیمت تراکتور نمی‌توان با برگزاری یک نشست اظهارنظر کرد، گفت: روز یکشنبه هفته آینده با حضور دستگاه‌های متولی، مدیرعامل تراکتورسازی، نمایندگان استان آذربایجان شرقی، وزرای جهاد کشاورزی و اقتصاد، مدیرعامل بانک مرکزی و بانک‌های عامل نشستی در زمینه تأمین اعتبار مورد نیاز کارخانه تراکتورسازی برگزار می‌شود.

انگیزه کشاورزان در حال از بین رفتن است
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متأسفانه با بروز برخی مشکلات، انگیزه کشاورزان در حال از بین رفتن است.

وی ادامه داد: به جهت توسعه بخش کشاورزی باید در راستای مطالبات بر حق کشاورزان و تولیدکنندگان این بخش بتوانیم ماشین آلات کشاورزی به ویژه تراکتور مورد نیاز را تولید کرده و در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

وی با بیان اینکه میزان تولید کارخانه تراکتورسازی تبریز با میزان نیاز جامعه کشاورزی همخوانی ندارد، گفت: با وجود ایجاد ظرفیت‌های خوبی در این زمینه، نیاز جامعه کشاورزی فراتر از این میزان می‌باشد.

۳۰ هزار نفر کشاورز یا تولیدکننده متقاضی دریافت تراکتور هستند
وی با بیان اینکه در حال حاضر طبق آمار حدود ۳۰ هزار نفر کشاورز یا تولیدکننده متقاضی دریافت تراکتور می‌باشند، ادامه داد: این در حالی است که میزان ظرفیت تولیدی مجموعه تراکتورسازی ایران در تبریز در حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار دستگاه می‌باشد از این رو کمک و پشتیبانی از این مجموعه از طریق اعطای اعتباراتی که در سطح کشور وجود دارد چه از طریق اعتبارات ملی و صندوق توسعه ملی یا بانک‌ها ضروری به نظر می‌رسد.

قیمت دستگاه‌های تولیدی در حال حاضر مورد گله مندی کشاورزان و نیز شرکت تراکتورسازی تبریز به عنوان تولیدکننده است

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ به طور خاص به این مجموعه توجه شده و تصمیم بر اختصاص اعتبارات خاصی گرفته شده است، گفت: قیمت دستگاه‌های تولیدی در حال حاضر مورد گله مندی کشاورزان و نیز شرکت تراکتورسازی تبریز به عنوان تولیدکننده است لذا از طریق اختصاص اعتبارات خاص باید فضایی ایجاد شود که هم تراکتور با قیمت مناسب به دست کشاورزان و بهره برداران برسد و هم فضای تولیدی دچار مشکل و خسران مالی نگردد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در کارخانه تراکتورسازی ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها پای کار آمده، اما از آن حمایت نشده است، ادامه داد: فضای بخش کشاورزی به واسطه بی‌تدبیری‌ها در گذشته شکننده شده و سفره مردم و کشاورزان کوچک‌تر شده است، از سوی دیگر دست‌های پشت پرده در حوزه نهاده‌های دامی، چالش ایجاد می‌کند.

برگزاری جلسه با وزیر صمت

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: کمیسیون کشاورزی در حال تهیه طرح‌هایی در حوزه رونق صادرات، جلوگیری از زمین خواری و واگذاری اراضی است.

عسکری بیان داشت: ارزیابی‌های میدانی بازدید امروز حاکی از آن است که زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های بالقوه موجود در تراکتورسازی تبریز، قابلیت‌های بسیار بالایی است و افزایش میزان تولید و فراهم نمودن فضای صادرات قطعاً امکان پذیر می‌باشد از آنجایی که تراکتورسازی تبریز یک برند بین المللی است ضرورت دارد از ظرفیت‌ها و پشتیبانی‌های مالی کشور برای افزایش تولید استفاده گردد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در راستای افزایش قیمت تراکتور حتماً جلساتی با وزیر صمت و دستگاه‌های متولی برگزار خواهد شد تا دغدغه کشاورزان در ارتباط با این موضوع برطرف شده و از ظرفیت تراکتورسازی تبریز در اقصی نقاط کشور در بخش کشاورزی استفاده گردد.

کد خبر: ۱۲۶٬۸۷۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 7
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • بهروز IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
      3 0
      سال ۱۳۹۹ثبت نام کردم واسه ترکتور هنوز خبری ازتحویل تراکتور نشد.که نشد
      • مهدی IR ۲۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
        1 1
        داداش ما پنج ساله نوشتیم تزه اسال اسممون در اومده اونم با این افزایشا
    • IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۱
      6 1
      این سایت باز کنین تراکتور بیاد دست ما کشاورزا شما که چه بخوایم چه نخوایم گرونش میکنین
    • IR ۰۱:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۱
      0 2
      الان حدود چهارساله ماثبت نام تراکتور کردم اما هنوز تراکتور تحویل ندادند بدون وسیله کار و راندمان کشاورزی پیش نمی ره
    • IR ۰۵:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۱
      5 2
      واردات تراکتور ازاد کنید اگر دولت جهادکشاورزی
    • م IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۱
      0 3
      کشاورز و دامدار جماعت وضعش توپه نه مالیاتی نه چیزی تراکتور و قسط بندی کنید بدید بهشون دیگه
    • رضا محمدی IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
      0 0
      خلایق هر چه لایق . تا وقتی به اخلال گران اقتصادی به زبان ادب سخن شود . آش همان آش و کاسه همان کاسه . متآسفم .