۹ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۸
صنعت پتروشیمی باید با برنامه‌های جهانی پیش رود
عضو کمیسیون انرژی مجلس:

صنعت پتروشیمی باید با برنامه‌های جهانی پیش رود

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: سالانه ۴۷ میلیون تن گاز معادل ۷۰ تا ۹۰ میلیون مترمکعب به پتروشیمی‌ها می‌دهیم، اما به دلیل مصرف گاز در فصول سرد، در برخی مواقع گاز کمتری به پتروشیمی‌ها داده می‌شود.

به گزارش بازار، حسین حسین زاده، عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: صنعت پتروشیمی؛ توسعه‌ای است و باید همگام با برنامه‌های جهانی پیش برویم.

وی افزود: روند رو به رشدی را در این صنعت داشته ایم، اما در بخش خوراک و سرمایه گذاری به دلیل تحریم‌ها مشکلاتی ایجاد شد.

حسین زاده گفت: سالانه ۴۷ میلیون تن گاز معادل ۷۰ تا ۹۰ میلیون مترمکعب به پتروشیمی‌ها می‌دهیم، اما به دلیل مصرف گاز در فصول سرد، در برخی مواقع گاز کمتری به پتروشیمی‌ها داده می‌شود.

وی افزود: امیدواریم با تنوع سازی خوراک پتروشیمی‌ها و توسعه پتروپالایشگاه ها، این مشکل رفع شود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: تولید ناخالص داخلی یا جی دی پی ترکیه با ۸۷ میلیون نفر جمعیت؛ ۹۸۰ میلیارد دلار است، اما ایران با ۸۳ میلیون نفر جمعیت؛ جی دی پی آن ۴۴۰ میلیارد دلار است یعنی شدت انرژی ما به ازای هر هزار دلار درآمد؛ چهار و چهار دهم بشکه است و برای هر هزار دلار تولید باید چهار و چهار دهم بشکه نفت هزینه کنیم در حالی که در ترکیه یک و یک دهم و بر اساس استاندارد جهانی این میزان یک ممیز ۲۵ صدم بشکه نفت است.

حسین زاده افزود: یارانه پنهان انرژی در سال ۸۰ میلیارد دلار است که بخشی از آن به بحث خوراک باز می‌گردد و کمر اقتصاد ما را شکسته است.

وی گفت: سالانه برای بنزین ۱۳ میلیارد دلار، گازوئیل ۱۲ میلیارد دلار و گاز ۴۴ میلیارد دلار یارانه پنهان می‌دهیم.

حسین زاده افزود: ۶۰ درصد اتلاف انرژی ما در دو وزارتخانه نفت و نیرو اتفاق می‌افتد.

وی گفت: برای جلوگیری از آسیب پتروشیمی ها، قانون تنفس خوراک و افزایش پلکانی قیمت را ارائه دادیم.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: در آینده پتروشیمی‌هایی که محصولات خود را خام یا نیمه خام می‌فروشند باید مالیات بدهند.

حسین زاده گفت: نبود توسعه زنجیره ارزش در پایین دست صنایع پتروشیمی؛ دلیل عقب بودن ما از تولید عربستان است، البته در تأمین سرمایه نیز مشکل داریم.

وی افزود: از ۹۰ میلیون تن محصولات؛ ۶۰ میلیون تن مربوط به صنایع بالادست و میزان بسیار کمی برای صنایع پایین دست و بقیه تولیدات صنایع میان دست است که با این برنامه ریزی؛ چشم انداز خوبی برای آینده پتروشیمی کشور نخواهیم داشت.

حسین زاده گفت: اکنون شرکتی که محصولات پتروشیمی را صادر می‌کند در قبال صادرات معاف از مالیات است، اما شرکت‌های تولید کننده‌ی محصولات پتروشیمی باید مالیات بدهند که نادرست است.

وی افزود: مجبور هستیم از صنایع پایین دستی پتروشیمی حمایت کنیم، زیرا ۱۵ هزار بنگاه پتروشیمی وجود دارند که بسیاری از آن‌ها کمتر از ظرفیت خود فعالیت می‌کنند و برای تولید محصول نیز باید مالیات بپردازند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: تنظیم گری بازار؛ یکی از نقاط ضعف صنعت پتروشیمی است، البته در حال تدوین اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مجلس شورای اسلامی برای حل این مسأله هستیم.

حسین زاده افزود: صنعت پتروشیمی؛ توسعه‌ای و متخصص محور است، اما در ۵۷ سال اخیر برنامه ریزی ما در این صنعت، تناژ محور بوده است و بر مبنای ارزش اقتصادی عمل نکرده ایم.

وی گفت: اکنون از تایوان و کره ۲۰۰ میلیون دلار سالانه محصولات پتروشیمی وارد می‌کنیم که حتی یک قطره نفت هم ندارند.

حسین زاده افزود: در صنعت پتروشیمی، آمایش سرزمینی رعایت نشده است و به عنوان نمونه؛ خوراک را از عسلویه به صنایع آب برِ مرکز کشور انتقال می‌دهیم و از آنجا با کامیون دوباره به بندر می‌فرستیم.

وی گفت: بر اساس این سیاست ها، طرح خط اتیلن غرب را ناموفق ارزیابی می‌کنیم.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: ۳۰ درصد ظرفیت پتروشیمی ما در مرکز کشور است که در دنیا سابقه ندارد.

کد خبر: ۱۲۶٬۷۶۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha