۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۵
حنای جنوب کرمان با برند یزد صادر می شود
یادداشت؛

حنای جنوب کرمان با برند یزد صادر می شود

کرمان- سود حنای جنوب کرمان به دلیل نبود امکانات زیرساختی به جیب دلالان می رود و با برند دیگر استان ها صادر می شود، این مطلب بخشی از یادداشت الهام پی پر فعال رسانه ای است که برای بازار ارسال کرده است.

بازار؛ گروه استان ها، الهام پی پر: بزرگترین تولیدکننده حنای مرغوب در کشور جنوب کرمان است. اما کشاورزان حناکار این منطقه به دلیل نداشتن کارخانه فرآوری و بسته بندی، محصول خود را به استان های همجوار ارسال می کنند. بانوان جنوب کرمان با دست خود محصول تولیدی حنا را از مزارع جمع آوری و خشک می کنند. رودبارجنوب بیشترین میزان تولید حنا را در استان کرمان به خود اختصاص داده و می توان از این شهرستان به  عنوان قطب تولید حنای کشور نام برد اما جای تعجب دارد که هنوز برداشت حنا در این منطقه به شکل سنتی انجام می شود.

فرآوری و بسته بندی این محصول معطر و پرطرفدار اغلب در استان یزد انجام می شود. محصولی که می تواند فرآوری اش نیز سود خوبی را به جیب کشاورزان منطقه سرازیر کند آن هم کشاورزانی که در محرومترین منطقه کشور زندگی می کنند.

حنای رودبارجنوب در کشور جایگاه مرغوب ترین و با کیفیت ترین حنا را به خود اختصاص داده و طرفدارانی از کشورهای اروپایی و... دارد. کاربرد این محصول در مصارف آرایشی، بهداشتی و دارویی زیاد است و بخش عظیمی از این محصول خوشبو پس از بسته بندی به دیگر کشورها صادر می شود.

عدم وجود زیرساخت های فرآوری
متخصصان جنوب کرمان می گویند عدم وجود دستگاه خشک کن و همچنین ابزار لازم برای داشتن یک بسته بندی شکیل در کنار کمبود بذر اصلاح شده هم اکنون از عمده ترین مشکلات حناکاران کرمانی محسوب می شود.

انگار نبود این زیرساخت ها باعث شده تا دلالان نیز از موقعیت استفاده لازم را ببرند و در زمان برداشت با قیمتی ناچیز محصول کشاورزان را به اصطلاح بزخر کرده و سود خوبی را به جیب بزنند

انگار نبود این زیرساخت ها باعث شده تا دلالان نیز از موقعیت استفاده لازم را ببرند و در زمان برداشت با قیمتی ناچیز محصول کشاورزان را به اصطلاح بزخر کرده و سود خوبی را به جیب بزنند.

البته در بخش کشت نیز صنایع مکانیزه وجود ندارد و کار کاشت، داشت و برداشت حنا در رودبار را به شدت سخت کرده است.

این محصول علاوه بر آنکه مورد توجه ویژه زنان است در بخش دارویی نیز برادری خود را به اثبات رسانده و متخصصان طب سنتی معتقد هستند که این محصول برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله زخم های روده و معده، اسهال خوبی، اگزما، بیماری های پوستی و...مورد استفاده قرار می گیرد.

یزدی ها بزرگترین صادرکننده حنا در کشور به شمار می روند این در حالی است که هیچ برگ حنایی در این استان کویری کاشته نمی شود ولی سودهای میلیاردی را نصیب آنها می کند.

تجار یزدی توانسته اند به اهمیت این محصول پی ببرند و با راه اندازی کارخانجات و صنایع حناسایی، بسته بندی و ...حنای جنوب کرمان و حتی دیگر استان ها را با برند خود به دیگر کشورها صادر کنند.

تاکنون کشورهای آذربایجان، افغانستان، آلمان، امارات متحده عربی، انگلستان، ایتالیا، عراق، فرانسه، روسیه، کشورهای آسیای شرقی و چندین کشور دیگر مقصد صادرات حنا از ایران بوده‌اند.

رشد اقتصادی با صادرات گیاهان دارویی
توسعه کاشت گیاهان دارویی می تواند کمک بزرگی به رشد اقتصادی کشور و استان کرمان کند اما این مقوله مانند دیگر بخش ها همچنان در جنوب کرمان مغفول مانده است.

صادق صدق گو پژوهشگر حوزه برنامه‌ریزی و توسعه نیز چندی قبل در یکی از مصاحبه های خود با تأکید بر این‌که آمار سازمان‌ بهداشت جهانی گویای این است که بیش از ۷۵ درصد مردم کشورهای در حال توسعه نیازهای اولیه بهداشتی و درمانی خود را با استفاده از گیاهان دارویی و مواد طبیعی مرتفع می‌کنند، تصریح کرد: در سال‌های اخیر استفاده از داروهای گیاهی و سنتی در کشورهای صنعتی و توسعه‌یافته نیز به‌شکل چشم‌گیری افزایش‌یافته تاکید کرده که طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی امروزه میزان تجویز داروهای گیاهی در انگلستان، بلژیک، فرانسه و آلمان حدود ۸۰ درصد است و حنا نیز گیاهی است که از آن برای بهبود و درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شودو خواص آن نیز به اثبات رسیده است.

در سالهای اخیر متوجه شدیم که نمی توانیم بر درآمدهای نفتی تکیه کنیم و باید در دیگر بخش ها خود را قوی کنیم و رشد صادرات غیر نفتی و گیاهان دارویی از جمله حنا که از ظرفیت بسیار خوبی نیز برخوردار است می تواند چهره محروم رودبارجنوب و دیگر شهرستان های همجوارش را تغییر دهد.

در هر صورت اکنون که تمرکز بر روی صادرات محصولات غیرنفتی در کشور بالا رفته مسئولان استان باید به این مقوله نیز توجه کنند تا با استفاده از ظرفیتی که در استان در اختیار داریم به سوی شکوفایی اقتصادی پیش برویم. محصولی با این حجم از کیفیت ارزش سرمایه گذاری را دارد و نیازمند ارائه تسهیلات به افرادی که می توانند و خواستار آن هستند در این زمینه فعالیت کنند هستیم هر چند ورود افراد سرمایه گزار نیز به این بخش می تواند امید زیاد را به دل کشاورزان خطه رودبارجنوب بتاباند.

کد خبر: ۱۲۶٬۴۸۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha