۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۵
کاهش تقاضا در پی افزایش تورم

کاهش تقاضا در پی افزایش تورم

براساس گزارش موجود از بازار آهن روز گذشته قیمت روزانه آهن آلات نوسان خاصی را تجربه نکرد و شاهد ثبات قیمت محصولات فولادی در بخش عمده‌ای از بازار بودیم.

 به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، براساس گزارش موجود از بازار آهن روز گذشته قیمت روزانه آهن آلات نوسان خاصی را تجربه نکرد و شاهد ثبات قیمت محصولات فولادی در بخش عمده‌ای از بازار بودیم البته تقریبا نیمی از مبادی فروش نیز به کاهش قیمت‌ها اقدام کردند.

بازار ارز نیز پس از افزایش جزئی قیمت دلار در روز دوشنبه، نوسان چندانی در روز گذشته نداشت و هر دلار آمریکا در بازار آزاد به قیمت ۳۰ هزار و ۲۸۰ تومان مبادله شد.

باتوجه به اینکه روز گذشته قیمت روز اهن عمدتا در بیشتر شرکت‌ها ثابت اعلام شد قیمت روز میلگرد نیز از این امر مستثنا نبود و تغییر چندانی در قیمت‌ها اعمال نشد، اما در بخش دیگری از بازار کاهش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی این محصول مشاهده شد.

قیمت روز پروفیل و انواع لوله نیز تقریبا در همه بخش‌ها ثابت اعلام شد و تنها تعداد انگشت‌شماری از شرکت‌ها قیمت محصولات خود را کاهش دادند. قیمت نبشی و ناودانی نیز عمدتا ثابت بود اما کاهش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی این محصول در چند کارخانه مشاهده شد.

قیمت روزانه تیرآهن در بخش کیلوفروشی کاهش ۱۰۰ تومانی را تجربه کرد و در بخش شاخه فروشی نیز کاهش ۱۰ الی ۲۰ هزار تومانی اعلام شد، اگرچه در برخی مبادی فروش افزایش قیمت تیراهن تا حدود ۵ الی ۲۲۰ تومان نیز مشاهده شد.

با آغاز فصل زمستان احتمال می‌رود بازار آهن به رکود عمیق‌تری فروبرود زیرا به دلیل کاهش ساخت‌وسازها به مراتب تقاضا نیز بیش از پیش کاهش می‌یابد به همین جهت پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل سرما بازار آهن روند فعلی را در پیش بگیرد و تغییرات قابل توجهی در آن رخ ندهد.

از سویی دیگر روز گذشته در تالار صنعتی قیمت شمش در مقایسه با آخرین عرضه کاهش جزئی را تجربه کرد که به تأثیر از آن برخی کارخانه‌ها اقدام به کاهش قیمت محصولات فولادی کردند، البته گفتنی است این جریان تأثیر چشمگیری در بازار آهن و فولاد اعمال نکرد و تغییرات قیمتی چندان قابل توجه نبود.
افزایش تورم در پی سیاست‌های غلط

به گزارش آهن پرایس مسأله‌ای که این روزها مورد توجه همه اقشار جامعه است و همه جوانب زندگی آنها را تحت تأثیر قرار داده تورم روزافزونی است که به طور گسترده همه بازارها را درگیر کرده است.

با توجه به این امر، آنچه این روزها در رسانه‌ها بحث‌برانگیز شده مسأله حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و نوع بودجه‌بندی سال ۱۴۰۱ است. یکی دیگر از این مباحث افزایش قیمت سوخت بنزین است اما سخنگوی دولت این خبر را رد کرد و گفت اگر دولت چنین برنامه‌ای داشته باشد از قبل اعلام خواهد کرد.

در هر صورت اجرای چنین طرح‌هایی بی‌شک تورم مضاعفی در پی خواهد داشت به طوری که می‌توان گفت حذف ارز ترجیحی و افزایش نرخ سوخت هرکدام حدود ۲ الی ۷ درصد تورم فعلی را افزایش خواهد داد.

این درحالی است که هر روز اوضاع اقتصادی مردم بدتر می‌شود و تعداد افراد زیر خط فقر نیز درحال افزایش است و این سیاست‌های غلط به اوضاع فعلی بیشتر دامن خواهد زد.

آنطور که در بودجه ۱۴۰۱ مشاهده شد، برای پروژه‌های عمرانی میزان بسیار ناچیزی در نظر گرفته شده است که عواقب و تأثیرات آن بر بازار فولاد نیز اظهر من‌الشمس است. ساخت سالانه یک میلیون مسکن ملی نیز به طور کامل اجرا نشده و هر روز اخبار متفاوتی حول این طرح منتشر می‌شود و به نظر می‌رسد عملیاتی شدن آن با دشواری‌هایی روبه‌رو است.

در نتیجه اگر تغییری اساسی در اقتصاد و سیاست کشور رخ ندهد افزایش تورم کماکان در همه بازارها ادامه‌دار بوده و به همین میزان تقاضا نیز در همه بازارها کاهش خواهد یافت.

مطابق متن بودجه ۱۴۰۱ میزان مالیات دریافتی حدود ۶۲ درصد افزایش پیدا کرده است، همانطور که می‌دانیم مالیات بر درآمدها تعلق می‌گیرد درحالی که براساس این بودجه‌بندی مالیات بر دارایی‌ها در نظر گرفته شده و این در شرایطی است که بخش زیادی از مردم با فقر گسترده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند.

گفتنی است مالیات بر درآمد نیز زمانی توجیه دارد که اقتصاد کشور رونق داشته و زیرساخت‌های آن نیز فراهم شده باشد ولی کشور ما به دلایل متعددی از جمله تحریم‌های گسترده دچار مشکلات اقتصادی فراوانی است.

درباره برنامه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز می‌توان بیان کرد که اجرا شدن آن به افزایش قیمت در همه بازارها از جمله بازار فولاد منجر خواهد شد و احتمالا رکودی که به‌دنبال اجرای این تصمیمات ایجاد می‌شود به مراتب بیشتر و گسترده‌تر از اثر تورم آن خواهد بود.

آنچه در شرایط فعلی جامعه منطقی‌تر به نظر می‌رسد کاهش یا حذف بودجه‌های غیرضروری برخی دستگاه‌ها است. اگر اختصاص ارز ترجیحی به برخی حوزه‌ها موجب ایجاد رانت و قاچاق شد، مشکل از نفس یارانه نیست بلکه نحوه اجرا، نظارت‌های ناکافی و اشتباه و همچنین نظام‌های چندنرخی زمینه فساد را در کشور فراهم کرده است.

به هر حال آنچه بدیهی است ادامه چنین سیاست‌هایی تورم فعلی را بیش از پیش افزایش خواهد داد و به دهک‌ها پایین جامعه افزوده و به فقر این افراد تعمق بیشتری خواهد داد.

کد خبر: ۱۲۵٬۳۳۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha