به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه در حال حاضر تأمین منابع مالی همه پروژههای کرمان با محوریت بانکها صورت میگیرد و در این زمینه منابع مالی بازار سرمایه چندان راهگشا نبوده است، گفت: کرمان سهم خوبی در بازار سرمایه دارد؛ اما نتوانسته از فرصت و منابع این بازار سهمی داشته باشد و به همین دلیل ارائه راهکارهای استفاده از بازار سرمایه در دستور کار قرار دارد.
سیدمهدی طبیب زاده در اولین نشست تخصصی واحدهای اقتصادی استان کرمان با نهادهای مالی بازار سرمایه افزود: یکی از پاشنههای آشیل کشور سیستم بانکی است و اتاق کرمان با کمک مشاوران خبره و روشهای مختلف، چگونگی استفاده از ظرفیت بازار سرمایه را بررسی خواهد کرد.
در ادامه این نشست رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و امور زیربنایی اتاق کرمان، اظهار کرد: ظرفیت مهم بازار سرمایه برای تأمین مالی پروژههای زیربنایی مغفول مانده است و اتاق کرمان در دوره نهم فعالیت هیات نمایندگان سعی دارد با مشارکت فعال بخش خصوصی و همکاری نهادهای مالی، با تعریف مدلهای متنوع تأمین مالی، زمینه را برای توسعه سرمایهگذاری در استان فراهم کند.
علی نقوی افزود: در اردیبهشتماه سال آینده همایش فرصتهای سرمایهگذاری با محوریت معرفی پروژهها و فرصتهای سرمایهگذاری دارای توجیه فنی و اقتصادی استان برگزار خواهد شد که نقش بازار سرمایه در پیشبرد عملیاتی کردن این پروژهها بسیار مهم است.
در ادامه این نشست مدیرعامل تأمین سرمایه بانک ملت گفت: تحلیلها در دنیا نشان میدهد اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۲۳ مسیر رو به رشد و بالاتر از میزان متوسط رشد بعد از بحران جهانی سال ۲۰۰۸ را طی خواهد کرد که این موضوع برای کشور ما که صادرات بر محور کامودیتیها را دارد بسیار مهم است.
روحالله حسینی با اشاره به اینکه ما سالهای متوالی شاهد تورم بودهایم، افزود: این چشمانداز بعد از رکود کرونا روند رو به رشدی را به اقتصاد کشور خواهد داد که باید با استفاده از این توسعه اقتصادی، برای بسیاری از چالشهای موجود راهحل مناسب را پیدا کرد.
وی تشکیل سرمایه ثابت در کشور را بهعنوان عامل توسعه اقتصادی بسیار کم دانست و تصریح کرد: اگرچه تسهیلات زیادی پرداخت شده و تأمین مالیها صورت گرفته اما، بخش عمده این موارد ازنظر اقتصادی سرمایهگذاری محسوب نمیشود بلکه تغییر سرمایه اموال بوده است.
حسینی، با بیان اینکه متغیرهایی مانند تحریم و رکود، موانع توسعه هستند، تصریح کرد: در سال گذشته ۲۲۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش تأمین مالی از بازار پول و بازار سرمایه بود که ۸۴ درصد از طریق بازار پول (با محوریت بانکها) و تنها ۱۶ درصد در از طریق بازار سرمایه بوده است.
وی در ادامه به تشریح انواع ابزارهای تأمین مالی پروژهها پرداخت و استفاده از ابزارهای بازار سرمایه در راستای تأمین مالی پروژههای را حول دو محور تأمین مالی مبتنی بر سرمایه و بدهی بیان کرد.
مدیرعامل تأمین سرمایه بانک ملت تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی، عرضه سهام و مشارکتهای عمومی-خصوصی را از مهمترین ابزارهای مبتنی بر سرمایه برشمرد، همچنین از ابزارهایی مانند خطوط اعتباری، تسهیلات بانکی (عقود مبادلهای، عقود مشارکتی و قرضالحسنه) و اوراق بدهی مانند اوراق مشارکت، اوراق اجاره، اوراق مرابحه و ... بهعنوان روشهای تأمین مالی مبتنی بر بدهی نام برد.
وی ادامه داد: تاکنون برای تأمین مالی بخش قابلتوجهی از بنگاههای کوچک و متوسط اقتصادی ابزارهای بازار سرمایه قابلاستفاده نبوده است لیکن از تلاشهای صورت گرفته در مسیر بهبود این شرایط ابراز امیدواری کرد.
در ادامه این نشست شهردار کرمان با بیان اینکه در شهرداریها مهمترین دارایی زمین، پروانه، املاک و مستغلات است، گفت: به نظر میرسد الگوی موفق یا نیمه موفقی در تأمین مالی پروژههای شهری با استفاده از بازار سرمایه که ساختار مشخص با مخاطبان انبوه داشته باشد، وجود ندارد.
سعید شعرباف ادامه داد: تاکنون صندوقهای مستغلات موفقی را نداشتهایم و اکثر فعالیتها در بازار سرمایه در حوزه اوراق مشارکت به دو موضوع حملونقل و بافت فرسوده محدود شده است.
وی بیان کرد: برای بازگشایی معابر وسیع مانند بلوار شهید سلیمانی که ۱۰ کیلومتر آن از بافت گرانقیمت عبور میکند و آزادسازی آن شرایط متفاوتی دارد، بایستی مدلهای تأمین مالی منطبق بر شرایط ویژه این پروژهها تبیین شود.
در این نشست جمعی از مدیران و فعالان اقتصادی استان پرسشها و مسائل خود را در جهت تشریح و تعریف مسائل و چالشهای تأمین مالی پروژههای استانی و شرایط انطباق مدلهای تأمین مالی آنها با ابزارهای بازار سرمایه مطرح کردند و مقرر شد امکان تأمین مالی این پروژهها از بازار سرمایه توسط کمیسیون سرمایهگذاری بررسی و اعلام شود.
نظر شما