۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۵
کشاورزی قراردادی الزام تحقق الگوی کشت است
نایب‌ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:

کشاورزی قراردادی الزام تحقق الگوی کشت است

اوسطی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: یکی از مطالباتی که در بخش کشاورزی وجود دارد و باید تحقق پیدا کند توجه به الگوی کشت بوده و کشاورزی قراردادی یکی از الزامات آن است.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، پرویز اوسطی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، در خصوص لزوم اجرای کشاورزی قراردادی و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی، گفت: کشاورزی قراردادی در بسیاری از کشورها توسعه پیدا کرده و میانگین اجرای آن ۴۰ درصد است اما متاسفانه در کشور ما تنها ۱درصد از زراعت بر اساس قرارداد انجام می‌شود و از میانگین جهانی بسیار عقب هستیم.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از مطالباتی که در بخش کشاورزی وجود دارد و باید تحقق پیدا کند الگوی کشت بوده و کشاورزی قراردادی یکی از الزامات آن است، ادامه داد: برای اجرای کشاورزی قراردادی از نظر فنی و تکنولوژی مشکلی وجود ندارد اما به سازوکارها و مشوق‌هایی نیاز داریم تا محصولات بر اساس توان سرزمینی مناطق مختلف کشور کشت شوند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه محصولات کشاورزی باید بر اساس مزیت‌های اقلیمی، مزیت‌های صادراتی و نیاز داخلی کشت و تولید شوند، عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم کشاورزی قراردادی را آغاز کرده‌ و در حوزه تولید گندم، کلزا و برخی محصولات اساسی اقداماتی انجام شده است.

وی با بیان اینکه کشاورزی قراردادی باید به نحوی اجرا شود تا در سال‌های آینده به میانگین جهانی دست پیدا کنیم، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت و توان زیرساختی موجود در کشور تشکل‌ها، صنایع تبدیلی و صنایع تکمیلی می‌توانند با کشاورزان وارد پروسه کشاورزی قراردادی شوند.

اوسطی با تاکید بر اینکه صنایع تولید ماکارونی در قالب کشاورزی قراردادی و خرید تضمینی برای توسعه سطح زیر کشت گندم دوروم با خرید تضمینی اقدام کرده‌اند، عنوان کرد: از گذشته اساس کار کارخانه‌های تولید قند نیز کشاورزی قراردادی در زمینه کشت چغندر بوده است.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، افزود: در برخی از محصولات مانند نهاده‌های دامی شامل ذرت، سویا و جو وابستگی داریم، در قالب کشاورزی قراردادی در بازه زمانی کوتاه مدت می‌توانیم ضریب وابستگی به واردات آنها را کاهش دهیم.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با توجه به محدودیت منابع آبی، کشاورزی قراردادی یک اولویت است، عنوان کرد: در حال حاضر محصولاتی مانند هندوانه مازاد نیاز کشور تولید و نهایتا صادر می‌شوند درحالی که ارز حاصل از صادرات آنها با میزان مصرف آب آن همخوانی ندارد.

کد خبر: ۱۲۵٬۰۷۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha