۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۰۳:۵۰
شفافیت در زمینه آب بسیاری از مشکلات فعلی را برطرف می‌کند
نماینده مردم بروجن در مجلس:

شفافیت در زمینه آب بسیاری از مشکلات فعلی را برطرف می‌کند

نماینده مردم بروجن در مجلس با بیان اینکه شفافیت در زمینه آب بسیاری از مشکلات فعلی را برطرف می‌کند، گفت: بسیاری از متولیان آب کشور و برخی از مسئولین هنوز باور ندارند که تغییر اقلیم به وجود آمده است.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، امیر قلی جعفری بروجنی درباره وضعیت منابع آبی در استانهای مختلف کشور اظهار داشت: عمل درست در حوزه حکمرانی آب منوط بر شفافیت در زمینه آب است که مجلس پیگیر این مسئله است و شفافیت در حوزه آب در اختیار هیچ‌کس حتی کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس هم نیست که این خود مشکل است.

نماینده مردم بروجن در  مجلس شورای اسلامی  اظهار داشت: باید پذیرفت کشور با تغییر اقلیم رو به رو شده و چند سالی با خشکسالی مواجه است، وضعیت آبی ده سال پیش با وضعیت امروز کاملاً متفاوت است که متاسفانه بسیاری از متولیان آب کشور و برخی از مسئولین هنوز باور ندارند که تغییر اقلیم به وجود آمده لذا سیاست‌گذاری‌های آن‌ها بر اساس اطلاعات، آمار و ارقام ۱۵ سال پیش است.

وی خاطرنشان کرد: کشور ایران در یک منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده است، میانگین بارش‌ها یک سوم بارندگی جهانی است و عجیب اینکه تبخیر کشور سه برابر میانگین جهانی است، کشور به دلیل این وضعیت اقلیمی دچار محدودیت‌های منابع آب است که باید سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها بر اساس این محدودیت‌ها باشد.

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نگرش غلط در حوزه حکمرانی آب کشور، تصریح کرد: سیاست و رویکرد غلط آبی گذشته ما را به این نقطه رسانده که یکی از چالش‌های کشور مسئله آب شده است. بنابراین باید از مسیر دولت‌های قبل در خصوص منابع آبی پرهیز کرد تا دیگر شاهد چنین وضع مناسب نبود، قبل از بیان اقدامات برای موضوع آب باید گفت چه کارها را نباید کرد سپس به دنبال راهکار بود و یکی از کارهایی که نباید انجام داد و در راس است اینکه مسیر غلط دولت‌های گذشته در خصوص آب را نباید پیمود.

رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی با اشاره به حکمرانی غلط در حوزه آب، بیان داشت: مدیران حوزه آب کشور باید بدانند در حکمرانی حوزه آب تغییرات جدی اعمال شود، اولین فاکتور در حکمرانی، شفافیت در خصوص منابع و مصارف آب کشور است که باید شفاف در اختیار متولیان امر متخصصین قرار گیرد، این جزو مسائل امنیتی نیست چرا که کشور بر اساس آن منابع می‌خواهد مصارفی را تعریف کند و دومین نکته در حکمرانی آب عدالت آبی است.

وی با اشاره به عدم شفافیت در حوزه آب کشور، گفت: اگر بخواهیم در حوزه حکمرانی آب درست عمل کنیم باید در زمینه آبی شفافیت صورت گرفت که مجلس اکنون پیگیر این مسئله است. شفافیت در حوزه آب در اختیار هیچ کس حتی کمیسیون آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس هم نیست که این خود مشکل است.

عضو کمیسیون آب، کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حکمرانی یک عمل مهندسی نیست، افزود: حکمرانی آب یک عمل اجتماعی است و برای اینکه یک عمل اجتماعی صورت گیرد باید کارهایی انجام شود و مردم مشارکت داشته باشند، نمی‌توان از بالا به پایین یک دستوری داده شود و توقع انجام آن را داشت، برای مثال وقتی به دنبال تغییر الگوی کشت در فلات مرکزی هستیم باید دولت و مردم همراه باشند. وظیفه آموزش، ترویج و حمایت بر عهده دولت است و مردم باید همراهی کنند.

جعفری ادامه داد: ساختار مدیریت آب در کشور باید تغییر کند، یک طرفه ماجرا مردم هستند و باید اطلاعات کافی را داشته باشند، در حوزه آب تعارض منافع وجود دارد چرا که منابع آب با محدودیت روبرو است و بر اساس این محدودیت‌ها مدل توسعه غلط بوده است اگر اصول حکمرانی در حوزه آب کشور اصلاح نشود، تعارض منافع شدیدتر می‌شود.

کد خبر: ۱۲۲٬۴۰۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha