یدالله چاشنی دل در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به تفاهمنامه هایی با سازمان های مختلف در حوزه کشاورزی از فعال بودن ۱۷ کانون در این زمینه خبر داد و گفت: ۱۰۰ هکتار از مزارع استان در برنامه همگام با کشاورز قرار دارد.
وی با اشاره به چالش های فراروی صنعت کشاورزی استان، تنوع محصولات را از جمله مسائل ذکر کرد و گفت: بسیاری از محصولات استراتژیک نیستند و هرکس هرچیزی که بخواهد و هر گونه و واریته ای را وارد می کند و می کارد بدون آنکه جزو الگوی کشت ملی باشد.
وی عدم مقاومت برابر تغییر الگوی کشت را از دیگر مسائل وچالش ها بیان کرد و گفت: در حال حاضر هر کس هر کشت ناهمخوانی را در اکولوژی مناطق انجام می دهد و عدم استفاده از تکنولوژی و سیاست های روز کشاورزی ما را سنتی کرده است.
چاشنی دل با عنوان اینکه کشاورزی سنتی نمی تواند در راستای تحقق شعار جهش تولید باشد، گفت: اگر شعار جهش تولید می دهیم باید توجه کنیم که کشاورزی سنتی نمی تواند پاسخگوی این نیاز باشد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: عدم توجه به مبارزه بیولوژیکی از دیگر چالش ها است و مازندران ۲.۵ برابر کشور سموم کشاورزی را مصرف می کند و جایگاهی برای مبارزه بیولوژیک وجود ندارد.
وی بهره نبردن از مکانیزاسیون کارآمد و بهینه شده را سبب هدررفت ۲۰ تا ۲۵ درصد محصولات کشاورزی دانست و گفت: عدم ساماندهی در وضعیت تشکل های کشاورزی سبب انحصارطلبی شده است.
نظر شما