به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس در مورد پوشش درمان ناباوری بیمهها گفت: جمعیت ۸۴ میلیونی کشور، حدود ۲۶ میلیون زوج دارد که بر اساس برآوردها ۱۵ درصد زوجینی که در دوره باروری و در سنین ۱۵ تا ۴۵ سال قرار دارند٬ مشکل ناباروری دارند. بررسیهای صورت گرفته بین سالهای ۹۲ تا ۹۴ نشان میدهد که در برخی استانهای پر جمعیت کشور آمار ناباروری بیشتر و حدود ۲۰ درصد است، بر همین اساس آمارها نشان میدهد در کشور حدود سه و نیم میلیون زوج نابارور داریم که نیازمند دریافت خدمات درمان مشکلات ناباروری هستند.
درمان ناباروری در سه جزء اصلی هزینه میشود
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز افزود: درمان ناباروری در سه جزء اصلی هزینهها را شامل میشود؛ بخش اول خدمات پاراکلینیک که متخصصان زنان و اورولوژی٬ بخش دوم هزینههای دارویی که بیمهها آن را به خوبی حمایت میکنند البته به دلیل اختصاص ارز دولتی و بخش سوم خدمات جنینشناسی و اتاق عمل است که هزینههای قابلتوجهی دارد و ۴۵ تا ۵۰ درصد هزینههای درمان ناباروری معطوف به این بخش است که توسط بیمه نیروهای مسلح بهطور کامل پوشش داده میشود و امیدواریم با قانون جوانی جمعیت تمام هزینهها به طور کامل تحت پوشش سایر بیمهها قرار بگیرد.
درمان ناباروری زوجین به صورت استثنایی دیده شده است
وی در ادامه تاکید کرد: در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده؛ درمان ناباروری زوجین به صورت استثنایی دیده شده است، بر اساس این قانون وزارت بهداشت و درمان کشور موظف شده است تا زمینههای درمان ناباروری را برای زوجینی که مشکل باروری دارند، به شکل دولتی در هر استان راه اندازی کند.
رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برای تقویت این بند از قانون باید دولت؛ تربیت متخصصان زنان و فلوشیپ درمان ناباروری، تقویت شبکه مامایی، مراقبت از بارداری و تربیت پزشکان متخصص را از طریق دانشگاه علوم پزشکی در دستور کار قرار دهد و از همه مهمتر پرداخت هزینههای درمان ناباروری به صورت ۹۰ درصد از طریق بیمهها و سازمانهای بیمه گر پرداخت شود.
محمدبیگی یادآور شد: شورای عالی بیمه برای عملیاتی شدن درمان ناباروری به واسطه سازمانهای بیمهگر جلسهای تشکیل داد و کلیات بیمه ناباروری مورد بررسی قرار گرفت و در حال حاضر جلسات آن هم در حال پیگیری است و به زودی آیین نامههای آن در دستور کار قرار خواهد گرفت، ناگفته نماند قبل از ابلاغ قانون در بودجه ۱۴۰۰ اعتباراتی برای درمان ناباروری اختصاص داده شده بود که متاسفانه کمتر از ۲۰ درصد آن هزینه شده است، وزارت بهداشت به ویژه وزیر بهداشت باید توجه ویژهای به این موضوع داشته باشند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: درمان ناباروری تحت حمایت بیمهها باید هرچه سریعتر اجرایی شود، با توجه به اینکه سابقه اجرایی شدن آن در بودجه سالهای گذشته هم عنوان شده است، امیدواریم زودتر به مرحله عملیاتی شدن برسد. از آنجا که هزینه درمان ناباروری بر دوش بیمهها خواهد بود؛ تلاش میکنیم در بودجه ۱۴۰۱ اعتبارات بیشتری برای درمان آنها اختصاص داده شود.
نظر شما