به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، مجید عشقی رئیس سازمان بورس، بخشی از ناپایداری شرایط بازار بورس را مربوط به تصمیماتی دانست که در سطح کلان و بدون توجه به اقتضائات و اصول حاکم بر بازار سرمایه اتخاذ می شود.
او گفت: این موضوع دیگر در اختیار سازمان بورس نبوده و لذا ضروری است با اخذ نظرات سازمان بورس در تصمیمگیریها، منافع حدود ۶۰ میلیون نفر سهامدار نیز لحاظ شود.
وی در پاسخ به برخی انتقادات در خصوص اینکه چرا بازار بورس با یک مصاحبه یا توئیت کاملا بهم می ریزد، اظهار کرد: این موضوع لزوما ایراد نیست بلکه در تمام دنیا نیز این موضوع وجود دارد. مانند همین هفته که بازار رمزارزها با بیان مطلبی از سوی چین در مورد بیت کوینها بلافاصله بهم ریخت.
تحقیق و تفحص از بازار بورس کمک به برخورد با متخلفان احتمالی
عشقی با تاکید براینکه بازار سرمایه ذاتا یک بازار ریسکی است وسود آن تضمین شده نیست، افزود: بازدهی بلند مدت بازار بورس مشکلی ندارد و روندآن مثبت است.
رئیس سازمان بورس تاکید کرد: سیل نقدینگی ورودی به بازار در سال گذشته تخریبهایی را به همراه داشت که البته باید در آن زمان کنترل میشد و اگر تخلف هایی در آن دوره صورت گرفته باید بررسی و برخورد شود. اکنون نیز بحث تحقیق و تفحص از بازار سرمایه در مجلس مصوب شده که می تواند در این زمینه بسیار کمک کننده باشد.
وی با بیان اینکه وظیفه ذاتی سازمان بورس حمایت از سهامداران خُرد و درشت است، بیان کرد: برای عمل به این وظیفه باید دو کار اصلی نظارت بر عملکرد ناشران و سلامت معاملات انجام شود که اکنون در دستور کار ما قرار دارد.
عشقی در تعریف بحث نظارت بر ناشران تصریح کرد: فعالیت شرکت های پذیرفته شده در بازار بورس و منتشرکنندگان اوراق تامین مالی و سهام در بورس باید کاملا شفاف شود و در این راستا سازمان بورس به شرکت ها اعلام کرده، باید صورت های مالی خود را در موعد مقرر و به طور صحیح تحویل دهند و در انتشار اطلاعات نیز تخلف نکرده و افشای اطلاعات را به صورت کاملتر و دقیقتر انجام دهند.
رئیس سازمان بورس اظهار کرد: نظارت بر ناشران تاکنون به درستی انجام شده و براساس آمار شش ماه گذشته تاکنون ۹۹.۵ درصد شرکت ها گزارش های خود را در موعد مقرر در سامانه کدال بارگذاری کرده اند.
وی اولویت بعدی سازمان بورس را افزایش کیفیت گزارشات دانست و گفت: اکنون سازمان بورس در حال بررسی موضوع کیفیت گزارشات است به نحوی که گزارشات اعلامی حاوی اطلاعات معنادار و صحیحی برای اتخاذ تصمیم درست از سوی سهامداران باشد.
عشقی وظیفه دیگر سازمان بورس را نظارت بر معاملات برشمرد و ادامه داد: برخی مباحث مطروحه در این خصوص در رسانهها و از سوی برخی اشخاص غیرمنصفانه و برخلاف واقع است. البته میپذیریم که یکسری نقایص در امر نظارتی بورس وجود داشته اگرچه نقص هم نیست. زیرا به یکباره بازاری با وجود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار کد فعال سهامداری به ۶۰ میلیون کد سهامداری رسید که بیشتر از ۱۵ میلیون نفر از آنها فعال هستند و طبعا باید نحوه و نوع نظارت در بازار ۲۰۰ هزار نفری با بازار ۱۵ میلیون فعال و ۵۰ میلیون سهامدار عدالت متفاوت باشد.
رئیس سازمان بورس تاکید کرد: در کنار اصلاحات ساختارهای حقوقی و قانونی، ساختار نظارتی نیز باید بصورت مستمر اصلاح شود و ما عزم جدی در خصوص اصلاح و ارتقاء ساختار نظارت بر معاملات داریم. بحث بسیارمهم دیگر در سازمان بورس پاسخگویی به سهامداران و راهنمایی آنها و ارتقای سواد رسانهای است که در دستور کار قرار دارد.
نظر شما