به گزارش خبرنگار بازار؛ شهرستان بهار یکی از قطب های کشاورزی استان همدان است که در بخشهای زراعی، دامی و صنایع تبدیلی موفق عمل کرده و از شهرستان های پیشرو استان همدان است.
امروز و در راستای معرفی توانمندی های کشاورزی شهرستان بهار، تور رسانه ای بازدید از واحد دامداری «سهند دام» در روستای کریم آباد و واحد مرغداری ۵۰ هزار قطعه ای در روستای چپقلو با حضور خبرنگاران برگزار شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در این بازدید گفت: تامین به موقع نهاده های دامی حلقه اول از زنجیره تولید دام و طیور کشور است و سیاست ها در راستای رفع مشکلات تولید کنندگان و بهبود شرایط بازار است.
علی دولو اضافه کرد: پلاک گذاری و هویت گذاری دام در استان همدان از سال ۹۸ آغاز شده و همچنان ادامه دارد و بیش از ۹۰ درصد دامهای استان هویت گذاری و دارای شناسنامه شدهاند.
وی برنامه ریزی برای تامین نهاده ها، تولید و تامین نیاز غذایی و جلوگیری از خروج بی رویه دام را از مزیتهای پلاک گذاری و هویت گذاری دانست.
شرایط خشکسالی کشور باعث به وجود آمدن مشکل نهادههای دامی شده زیرا بخش عمده واحدهای دامی که از مراتع و علوفه استفاده میکردند به نهاده های وارداتی وابسته شده اند
وی عنوان کرد: شرایط خشکسالی کشور باعث به وجود آمدن مشکل نهادههای دامی شده زیرا بخش عمده واحدهای دامی که از مراتع و علوفه استفاده میکردند به نهاده های وارداتی وابسته شده اند همچنین واردات نیز شرایط خاصی داشته ولی با این وجود دولت در تلاش بوده نهادها را تامین و وارد کند و امسال ۲۰۰ هزار تن نهاده وارد استان شده و در بین دامداران توزیع شده است.
دولو افزود: در راستای جلوگیری از خام فروشی و افزایش کیفیت نهاده های دامی و کاهش درصد انحرافات، این نهاده ها به صورت خوراک آماده و کنسانتره در اختیار تولید کننده قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: شرکت پشتیبانی نیز در خرید دام با قیمت تضمینی مصوب همکاری دارد و همچنین مقدار مازاد گوشت قرمز در سطح استان به خارج از استان عرضه می شود.
سالانه ۳۲ هزار تن گوشت قرمز، بیش از ۴۵ هزار تن گوشت سفید، ۲۱ هزار تن تخم مرغ و ۳۴۵ هزار تن شیر در استان همدان تولید می شود
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان به تولیدات دامی استان همدان اشاره کرد و گفت: سالانه ۳۲ هزار تن گوشت قرمز، بیش از ۴۵ هزار تن گوشت سفید، ۲۱ هزار تن تخم مرغ و ۳۴۵ هزار تن شیر در استان همدان تولید می شود.
وی تاکید کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته، هیچ گونه مشکلی در تامین گوشت مرغ در استان همدان نداریم و با تعیین و تنظیم تعداد جوجه ریزی و برآورد نیاز استان به صورت روزانه توانستیم مجموعه موفقی داشته باشیم و مرغداری ها باید طبق جدول زمانبندی شده مرغ را به کشتارگاه ارسال کنند.
وی اعلام کرد: در استان همدان به صورت ماهانه دو میلیون و ۲۰۰ قطعه جوجه ریزی صورت می گیرد و از ابتدای آبان تا کنون نیز یک میلیون و ۲۰۰ هزار جوجه ریزی صورت گرفته و در راستای تنظیم بازار، به طور متوسط روزانه ۱۱۰ تن مرغ در دو نوبت صبح و عصر در سطح استان همدان توزیع می شود.
مدیر عامل شرکت سهند دام نیز در حاشیه این بازدید گفت: این واحد در حال حاضر با ۱۴۰۰ راس دام فعالیت می کند و برای ۹ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
رضایی اضافه کرد: در این واحد بر اصلاح ژنتیک تاکید شده و پروسه چهارساله را طی می کنیم تا دامها از لحاظ زایش، وزن گیری و مقاوم بودن به نژاد مطلوب کشور برسند.
قیمت بالای خوراک دام برای دامداران مشکلساز شده است و ما قادر به خرید جو، کاه و یونجه به مقدار زیاد نیستیم
وی افزایش ناگهانی قیمت نهادههای دامی را از مشکلات اساسی برشمرد و گفت: قیمت بالای خوراک دام برای دامداران مشکلساز شده است و ما قادر به خرید جو، کاه و یونجه به مقدار زیاد نیستیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار نیز گفت: با توجه به ظرفیت شهرستان بهار؛ فعال کردن واحدهای راکد موجود در شهرستان و به ظرفیت رساندن واحدهایی که زیر ظرفیت اسمی کار می کنند و ایجاد واحدهای جدید و جذب سرمایهگذاری ها از اصولی ترین اهداف جهاد کشاورزی شهرستان بهار است.
عبدالحسین اکبری اضافه کرد: جهاد کشاورزی در صدور مجوزهای مورد نیاز و تخصیص اعتبارات و نقدینگی به واحدهای جدید هماهنگیهای لازم را انجام می دهد.
وی اعلام کرد: در سطح شهرستان بهار ۱۲۰ هزار راس دام سبک و ۳۸ هزار راس دام سنگین وجود دارد که از این تعداد به ترتیب ۹۳ هزار و ۶۰۰ راس دام سبک و ۲۰ هزار و ۵۵۰ راس دام سنگین هویت گذاری شده است.
تامین علوفه مورد نیاز برای واحدهای دامی با توجه به شرایط خشکسالی با مشکل مواجه شده که امیدواریم برای تامین نهاده های دامی برای واحدها تلاش بیشتری صورت گیرد و سهمیه افزایش یابد
اکبری عنوان کرد: تامین علوفه مورد نیاز برای واحدهای دامی با توجه به شرایط خشکسالی با مشکل مواجه شده که امیدواریم برای تامین نهاده های دامی برای واحدها تلاش بیشتری صورت گیرد و سهمیه افزایش یابد و با توجه به کمبود علوفه بخشی را در قالب نهادههای دامی تامین کنیم.
وی اعلام کرد: در شهرستان بهار سالانه ۲۸۰۰ تن گوشت قرمز، ۳۹ هزار تن شیر، ۴۵۰۰ تن تخم مرغ و ۱۰۰ تن عسل تولید می شود و ۶۸ واحد مرغ گوشتی فعال در شهرستان بهار وجود دارد که ۱۵ هزار تن گوشت مرغ و ۳۳۰ تن گوشت ماهی و ۵۲۲ تن گوشت شترمرغ و بوقلمون به صورت سالیانه تولید می شود.
گنبدانی مالک مرغداری نیز گفت: مرغداری ۵۰ هزار قطعهای از سال ۸۷ با اشتغالزایی هشت نفر به صورت مستقیم و پنج نفر به صورت غیرمستقیم آغاز به کار کرده است و پیشرفت قابل قبولی داشته و در هر دوره پرورشی به صورت میانگین در این مرغداری ۱۴۰ تن گوشت مرغ تولید می شود.
وی تهیه جوجه یک روزه بیش از قیمت مصوب و زمانبر بودن فرآیند دریافت نهادهها را از مشکلات واحد برشمرد و گفت: برای جلوگیری از بروز مشکل ۸۰ درصد از نهادها به صورت دولتی و ۲۰ درصد به صورت آزاد تهیه می شود.
وی با ابراز خرسندی از قیمت مصوب گوشت مرغ گفت: به دلیل افزایش قیمت نهاده ها و برای جلوگیری از متضرر شدن مرغداران، مرغ باید با قیمت منطقی به بازار عرضه شود.
نظر شما