ارمنستان مسیر مناسب برای صادرات به اوراسیا و اروپاست
رئیس اتاق کرمان:

ارمنستان مسیر مناسب برای صادرات به اوراسیا و اروپاست

رئیس اتاق کرمان می‌گوید: ارمنستان به‌واسطه تعرفه ترجیحی، مسیر مناسبی برای انتقال کالاهای صادراتی ایران به اوراسیا و اتحادیه اروپاست و باید از این مزیت استفاده کرد.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، رئیس اتاق کرمان گفت: به دلیل وجود تعرفه ترجیحی صفر ارمنستان با کشورهای همسایه و اتحادیه اروپا، این کشور می‌تواند دروازه ورود کالاهای صادراتی ایران به اوراسیا و اتحادیه اروپا باشد.

سیدمهدی طبیب زاده در نشست مجازی بررسی همکاری‌های اقتصادی کرمان و ارمنستان با حضور استاندار کرمان و سفیر ایران در ایروان افزود: باوجود ظرفیت‌های کرمان برای تجارت با ارمنستان، تاکنون استفاده چندانی از آن‌ها نشده و در ۶ ماهه سال جاری، فقط دو میلیون و ۱۰۰ هزار دلار صادرات از گمرکات کرمان به ارمنستان انجام شده است.

وی ادامه داد: از ۲۰ قلم کالای صادراتی ایران به ارمنستان ۱۱ قلم آن در کرمان قابل تأمین است و می‌توان آنها را با حجم گسترده صادر کنیم.

طبیب زاده، اظهار کرد: در سال گذشته طی تفاهم‌نامه‌ای با وزارت صنعت، معدن و تجارت، استانداری کرمان و اتاق کرمان، راه‌اندازی ۶ پایگاه صادراتی در کشورهای همسایه به‌ویژه ارمنستان و همچنین کشورهای چین، هند و روسیه به تصویب رسید که پایگاه صادراتی ارمنستان در اولویت قرار دارد.

رئیس اتاق کرمان بیان کرد: مسائل بانکی، حمل‌ونقل جاده‌ای، زیرساخت پایانه مرزی، اخذ عوارض گمرکی بالا و تقویت نشدن دیپلماسی اقتصادی ایران و ارمنستان ازجمله مشکلات فعالان اقتصادی برای تجارت با ارمنستان است.

 در ادامه این نشست استاندار کرمان گفت: اتاق کرمان ساختار بسیار قوی دارد و فعالیت‌های بنیادی در حوزه‌های اقتصادی و کمک‌های بسیاری را برای برنامه‌ریزی در اقتصاد استان انجام می‌دهد.

علی زینی وند، افزود: اتاق کرمان در بخش صادرات به‌صورت حرفه‌ای ورود کرده و پیشنهادهای خوبی برای حل مشکلات در سطح ملی ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: در استان کرمان ظرفیت‌های مالی گسترده‌ای به دلیل حضور شرکت‌های صنعتی و معدنی بزرگ وجود دارد که در شرایط تحریم‌ها بخشی از مشکلات کشور به‌واسطه شرکت‌های کرمانی در حال حل شدن هستند.

استاندار کرمان از سفیر ایران در ایروان درخواست کرد زمینه ارتباط مؤثر اتاق کرمان با اتاق ارمنستان و بخش‌های اقتصادی تأثیرگذار این کشور را فراهم کنند.

زینی وند، با تأکید بر اینکه حفظ بازارهای هدف و استمرار حضور در آن‌ها مهم‌تر از ورود به این بازارهاست، گفت: اگر کیفیت، قیمت، بسته‌بندی و استاندارد محصول و کالای صادراتی ما مناسب باشد، می‌توان بازارهای بیشتری را جذب کرد.

وی گردشگری را دیگر حوزه مناسب برای همکاری کرمان و ارمنستان دانست و افزود: جاذبه‌های گردشگری استان بسیار بکر هستند اما تاکنون آن‌گونه که باید معرفی نشده‌اند و باید از این فرصت در جذب گردشگر استفاده کرد.

در ادامه این نشست سفیر ایران در ایروان بیان کرد: هدف دولت در بخش تجارت خارجی، تمرکز بر همسایگان است که برای توسعه تجارت باید قوانین مزاحم شناسایی، مقررات متناقض اصلاح و استراتژی مدون برای صادرات تدوین شود.

عباس بدخشان ظهوری، خاطرنشان کرد: بازار ارمنستان به دلیل رقابتی بودن آن بسیار متفاوت از سایر کشورهاست و برای ورود به این بازار نیاز به تحلیل بازار، نیازسنجی و مطالعه دقیق است.

وی با اشاره به اینکه باوجود همه مشکلات تبادلات تجاری ایران و ارمنستان افزایش یافته است، افزود: دو سال گذشته ۲۷۰ میلیون دلار تبادلات تجاری ما با ارمنستان بوده که پس از در نظر گرفتن تعرفه ترجیحی صفر، این تبادلات به حدود ۳۷۰ میلیون دلار افزایش یافته است.

ظهوری، اظهار کرد: در حدود ۹ ماه گذشته جهش صادراتی ایران رکورد ۶۰ درصدی را به ثبت رسانده که صادرات به ارمنستان به‌راحتی می‌تواند به یک میلیارد دلار برسد.

سفیر ایران در ایروان گفت: حدود ۷ هزار قلم کالا مشمول تعرفه ترجیحی برای صادرات از ارمنستان به اتحادیه اروپا هستند که می‌توان از این فرصت مهم استفاده کرد.

وی ادامه داد: ایران تاکنون نتوانسته از ظرفیت مناطق آزاد برای معافیت‌های گمرکی استفاده کند و بهتر است اتاق کرمان برای آغاز فعالیت‌ها در این منطقه، دفتر تجاری خود را در منطقه آزاد ارس راه‌اندازی کند.

در ادامه این نشست معصومه سعید، مدیر توسعه بازار و بهبود فضای کسب‌وکار اتاق کرمان از راه‌اندازی پایگاه صادراتی کرمان در ارمنستان به‌زودی و اعزام هیات تجاری به این کشور تا یک ماه آینده خبر داد.

کد خبر: ۱۱۷٬۱۶۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha