به گزارش بازار، نشست رئیس سازمان خصوصیسازی با اعضای اتاق بازرگانی در موضوع بررسی واگذاری پتروشیمیها، پالایشگاهها و نیروگاه ها امروز ۲۲ آبان ۱۴۰۰ در محل اتاق ایران برگزار شد.
حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصیسازی در این نشست با بیان این که در یک ماه و نیم گذشته با روسای سابق سازمان خصوصی سازی، استادان پژوهشکدهها، اندیشکده ها و مجموعههای تخصصی تامینسرمایه و بزرگان اقتصاد ۵ جلسه و نشست تخصصی برگزار کردم گفت: در این نشست ها مشخص شد که نقدهایی به رویه ها و اشکال واگذاری در فرآیند خصوصی سازی وجود داشت بنابراین سعی کردیم قبل از تجویز، یک تشخیص جامع داشته باشیم.
وی افزود: در این مدت ۸ فرآیند واگذاری از جمله اینکه چه شرکتی به فهرست واگذاری میآید و یا چه شرکتی استثنا میشود تا مرحله قیمت گذاری، ارزش گذاری، واگذاری، نظارت بر آن و حل مشکلات حقوقی را بررسی کردیم.
آقای قربانزاده گفت: اگر به خصوصی سازی اعتقاد داریم باید الزامات آن را نیز بپذیریم بنابراین باید مشخص کنیم آیا اعتقاد واقعی به خصوصی سازی داریم و یا اینکه می خواهیم به صورت ویترینی فقط در جلسات از خصوصیسازی حرف بزنیم.
وی افزود: در این مدت درحال مطالعه احکام قضایی ۲۰ پرونده چالشی هستم اما تعجب میکنم یک قاضی به جای اینکه استناد و استدلال کند در بیان احکام خود بیانیه سیاسی می نویسد.
قربانزاده گفت: آنچه که از دیدگاه و نظر سران قوا می دانم نظر آنها هم این گونه که برخی استناد میکنند نیست بنابر این رویه ها و فرآیندها باید اصلاح شود و ما باید به فرایند تحولی برسیم.
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: باید از مرحله سنتی عبور کنیم و به نظام ارزشگذاری جدیدی درباره واگذاری ها برسیم.
وی افزود: اگرچه اموال دولتی باید به قیمت واقعی به فروش برسند اما مهمتر از آن این است که بنگاه ها به یک نوع بهره وری برسند که در پی آن، رشد اقتصاد ملی اتفاق بیفتد.
آقای حسین سلاحورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست گفت: یکی از چالشها در واگذاری ها، روشهای موجود خصوصیسازی است که مشکلاتی را بعد از واگذاری به وجود میآورد.
وی افزود: در این نشست علاوه بررسی آثار و تبعات واگذاریهای انجام شده به موضوعات مورد نیاز در واگذاری پتروشیمی ها، پالایشگاه ها و نیروگاهها به بخش خصوصی واقعی پرداخته میشود.
نظر شما