بازار؛ گروه بین الملل: در روز شنبه بیست و دوم ابان سال ۱۴۰۰ بازار رمز ارزها قرمزپوش بود. طبق گزارش منتشر شده توسط وب سایت کوین دسک ارزش هر بیت کوین به ۶۳ هزار و ۶۹۰ دلار رسید که بالغ بر ۱.۶ درصد نسبت به روز قبل از ان کاهش پیدا کرد و ارزش هر اتریوم بعد از کاهش بالغ بر ۲.۸ درصدی به ۴۶۰۰ دلار رسید.
در این روز هر رمز ارز XRP برابر با ۱.۱۸ دلار بود که حدود سه درصد نسبت به روز قبل از آن کاهش پیدا کرد و ارزش دوج کوین با تجربه کاهش ۳.۲ درصدی به ۲۵سنت رسید.
گمانه زنی در مورد روند حرکت قیمت رمز ارزها در این روز ادامه داشت. برخی از گزارشها در مورد احتمال رشد قیمت رمز ارزها صحبت می کردند و رسیدن ان به مرز ۷۵ هزار دلار ظرف یک ماه اینده را محتمل می دانستند ولی در روی دیگر سکه احتمال افت قیمت در این بازار بود.
کوین دسک در این مورد نوشت: «احتمال اینکه قیمت بیت کوین ظرف یک هفته آتی تنزل پیدا کند وجود دارد ولی باید در نظر داشت که کف قیمتی محتمل برای این بازار ۶۰ هزار دلار است و قیمتی کمتر از ۶۰ هزار دلار را برای بیت کوین نمی توان متصور بود. از طرف دیگر سرعت کاهش ارزش اتریوم کمتر از بیت کوین خواهد بود زیرا بررسی ها نشان می دهد روند تغییرات قیمت این دو بازار متفاوت است و در هفته های اخیر سرعت رشد ارزش اتریوم بیش از دلار بود.»
کوین دسک در ادامه گزارش نوشت: «شاخص های قیمتی در بازار رمز ارزها نشان می دهد که برای دوره ای کوتاه ما شاهد ثبات نسبی قیمت و عدم تغییرات ناگهانی در بازار خواهیم بود . شاید این دوره یک تا دو هفته طول بکشد و بعد از آن دوباره تحولات بزرگ در بازار ادامه پیدا می کند.
اما در شرایطی که تغییرات قیمتی در بازار رمز ارزها بسیار مورد توجه رسانه ها قرار داشته است، تاثیر این بازار روی محیط زیست هم بار دیگر مطرح شد. در یک سال گذشته بارها در مورد تقاضای بالای برق برای استخراج بیت کوین در بازار صحبت شد و بسیاری این صنعت را برای محیط زیست نامناسب ارزیابی می کردند. این نگرانی تا انجا بالا گرفت که شرکت تسلا از پذیرش بیت کوین به عنوان پول برای فروش محصولاتش امتناع کرد و تاکید کرد تا زمانیکه سیاستی پایدار در این حوزه در پیش گرفته نشود، نمی توان بستر را برای توسعه استفاده از رمز ارزها فراهم کرد.
بعد از اجلاس زیست محیطی گلاسکو باز هم مساله الودگی های زیست محیطی ناشی از توسعه بازار رمز ارزها مطرح شد و زمینه را برای بالا گرفتن بحث در این زمینه فراهم کرد. حال سوال اینجاست که آیا می توان بازار رمز ارزها را توسعه داد و از ان در بخش های مختلف اقتصاد استفاده کرد ولی زیان های ناشی از ان استخراج و مبادله انها را در محیط زیست به حداقل رساند؟
نکته دیگری که در این روزها مطرح شده است، قانون گذاری در این حوزه و تلاش برای افزایش نظارت بر بازار رمز ارزها است. مساله ای که بازهم در روزها و هفته های اخیر مطرح شده است و کشورهای صنعتی برای برداشتن گام های موثر در این مورد تلاش کرده اند. دولت امریکا اعلام کرده است برای قانونمند سازی بازار استیبل کوین ها بسیار مصمم است و در این مسیر گام های عملی بر می دارد ولی جزییات این طرح هنوز اعلام نشده است.
نظر شما