۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۸
عوارض شائبه های ادامه قیمت دستوری خودرو!
یادداشت؛

عوارض شائبه های ادامه قیمت دستوری خودرو!

خبر افزایش ۱۵ تا ۱۹ درصدی قیمت خودرو شوک مثبتی برای بازار سرمایه بود و اگر رئیس جمهور دستور لغو آن را صادر نمی کرد شاخص یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی در دسترس بود، اما حالا خیلی ها نگرانند!

حامدشایگان؛ بازار: هفته پیش خبر افزایش ۱۵ تا ۱۹ درصدی قیمت خودرو شوک مثبتی برای بازار سرمایه بود و اگر بعد از آن دستور رئیس جمهور برای لغو این اقدام صادر نمی شد، حتما دستیابی به چشم انداز شاخص یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی درهفته پیش رو ممکن بود، اما حالا معلوم نیست چه خبر شود!  

برخی می گویند همین هفته سازمان حمایت مجوز این افزایش قیمت را به صورت رسمی صادر می کند و دولتی ها هم نوسان خود را می گیرند، برخی دیگر هم ادامه رنج خودروسازها تا موافقت دولت با افزایش قیمت را مطرح می کنند، به طور قطع این تصمیم رئیس جمهور در شرایطی که مجبور است تا پایان سال اوراق بفروشد برای بازار بسیار خطرناک است، زیرا همین چند وقت پیش بود که رئیس جمهوری از افت بازار ابراز نگرانی کرده بود و از مسئولان خواست شرایط ثبات را برای بازار ایجاد کنند.

البته نباید فراموش کرد فروشنده سهام خودرویی در روز شنبه در قیمت های بالاتر خریدار خواهند بود، زیرا به دلیل خرید های سنگین هفته گذشته از شنبه سهامداران بزرگ هیچ وقت اجازه نزول سهم ها را نخواهند داد و هر پایینی را خرید خواهند زد. از این رو سهامداران باید صبور و غیر عجلول از سهام ها سود محافظت کنند تا مزد صبوری خود را بگیرند و اسیر شائبه ها و شایئه ها و خبرهای نوسانی نشوند.

دولت چاره ای ندارد برای حذف رانت و فساد در نهایت با حذف قیمت های دستوری موافقت کند، همانطوری که ناچاره شده با حذف ارز دولتی موافقت کند، این دو بال یک اقتصاد بیمار و رانت زا است، از این رو خیلی پابرجا نمی مانند

در حال حاضر همه ما با این واقعیت روبرو هستیم که دولت چاره ای ندارد برای حذف رانت و فساد در نهایت با حذف قیمت های دستوری موافقت کند، همانطوری که ناچاره شده با حذف ارز دولتی موافقت کند، این دو بال یک اقتصاد بیمار و رانت زا است، از این رو خیلی پابرجا نمی مانند، از طرف دیگر در ایران دو قلم افت قیمت داریم و هزاران قلم رشد قیمت رخ داده یا درآستانه ای آن هستیم زیرا رشد نقدینگی در مهرماه هم فزاینده بود و از مرز ۴ هزار میلیارد تومان گذاشته است.

اما دو قلمی که افت ارزش داشته اند در سال های اخیر یکی بورس و دیگری یارانه است؛ اولی سهامداران را به فلاکت کشانده و دومی هم عملا دیگر نمی توانند بیشتر افت پیدا کند و ادامه این مسیر دولت را مکلف به پاسخگویی می کند، چراکه وقتی بازار صعودی است و قیمت همه کالاها افزایش یافته چطور باید انتظار داشته باشیم خودرویی ها گران بسازند و با ضرر بفروشند و از همه بدتر این فرایند به نفع مردم هم نبوده و بسیاری از دلالان از این وضعیت سود می برند.

کد خبر: ۱۱۷٬۰۶۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha