۱۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵
کرونا، صنعت هوایی امریکا را زمین گیر کرد
کمک دولت، صنعت هوایی را نجات نمی دهد؛

کرونا، صنعت هوایی امریکا را زمین گیر کرد

دولت امریکا اعلام کرده است ۵۰ میلیارد دلار از مجمو ع ۲ هزار میلیارد دلاری که برای حمایت از اقتصاد در وضعیت کرونا در نظر گرفته شده است، به شرکتهای هوایی اختصاص دارد ولی شرکتهای هوایی این مبلغ را برای نجات خود کافی نمی دانند زیرا حتی از درآمد یک فصل این صنعت هم کمتر است.

خبرگزاری بازار- به دنبال شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزهای اغلب کشورهای دنیا، صنعت حمل و نقل هوایی در جهان متحمل آسیب بزرگی شد. زیان اقتصادی شرکتهای هواپیمایی باعث شد تا بسیاری از این شرکتها برای دوره ای بین دو هفته تا یک ماه تعطیل شوند و بسیاری از نیروهای خود بخواهند که مرخصی بدون حقوق بگیرند.

دولت امریکا بعد از تصویب  بسته حمایتی ۲ هزار میلیارد دلاری اعلام کرد ۵۰ میلیارد دلار از این بسته حمایتی به شرکتهای هوایی اختصاص دارد. مبلغی که به زعم روسای شرکتهای حمل و نقل هوایی در امریکا بسیار کم است و شاید بتواند اندکی از بار مالی ایجاد شده در اثر کرونا روی این شرکتها بکاهد.

استیون مانچین وزیر خزانه داری امریکا هم  در جلسه ای که با رییس جمهور به منظور اعلام خبر اجرایی شدن این بسته حمایتی ترتیب داده بود به خبر نگاران گفت:« بحرانی که شرکتهای هوایی در نتیجه شیوع ویروس کرونا تجربه می کنند بزرگتر از بحرانی است که بعد از حادثه تروریستی یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ تجربه کردند. بررسی های ما نشان داده است در طول تاریخ بشر، صنعت هوایی هیچ گاه با بحرانی به این بزرگی روبرو نبوده است و بدون شک تنها در صورتی می تواند از این بحران عبور کند که از حمایتهای لازم برخوردار باشد.»

 بودجه حمایتی دولت از درآمد یک فصل این صنعت کمتر است

 مایک بوید، یکی از مشاوران مالی صنعت حمل و نقل هوایی ضمن انتقاد از بودجه تصویب شده برای حمایت از این صنعت به سی ان ان گفت:« ما متوجه بزرگی مشکل و آسیبی که به سلامت  انسانها و اقتصاد دنیا وارد می کند هستیم ولی باید به این مساله هم توجه داشت که ۵۰ میلیارد دلار نمی تواند  صنعت هوایی امریکا را نجات دهد. صنعتی که هم اکنون با مشکل بزرگ پارک کردن هواپیماها مواجه است و شمار اندکی از پروازها هم که انجام می شود ، کمتر از ۲۰ درصد از صندلی ها توسط مسافران اشغال شده است.»

او با اشاره به میزان درآمد صنعت هوایی امریکا گفت: «در فصل دوم سال قبل یعنی در فاصله ماههای آوریل تا ژوین، صنعت هوایی امریکا ۶۴.۴ میلیارد دلار درآمد کسب کرد ولی در فصل اول سال جاری یعنی زمانی که هنوز قرنطینه در کشور جدی نشده بود و مرزها به روب مسافران خارجی کاملا بسته نشده بود، درآمد این صنعت یا افت ۳۰ درصدی همراه بود  و انتظار می رود در فصل دوم امسال متوسط درآمد این صنعت معادل ۲۰ درصد از کل درآمد آن در مدت مشابه سال قبل باشد.»

 البته این مشکل تنها در امریکا نیست. به گزارش اتحادیه بین المللی حمل و نقل هوایی در  ماه مارس سال جاری ترافیک هوایی در دنیا ۸ درصد ترافیک هوایی در مدت مشابه سال قبل بود و میزان درآمد صنعت هوایی کاهش زیادی داشت. زیرا بسیاری از شرکتهای هوایی اقدام به کاهش تعرفه ها کردند و این مساله باعث شد تا درآمدشان با شدت بیشتری کاهش پیدا کند.

 ترافیک هوایی از فصل سوم امسال با سرعتی کند بهبود می یابد

 اما مساله مهم دیگر یافتن پاسخی برای این سوال است که مشکل چه زمانی حل می شود  و از چه زمانی می توان انتظار داشت که ترافیک به حالت عادی بازگردد؟

فیلیپ باگلی، تحلیل گر صنعت هوایی در استاندارد اند پور بر این باور است که بعد از پایان فصل دوم سال جاری، وضعیت بهبود خواهد یافت. وی در  این مورد به فاکس نیوز گفت: «فرضیه اصلی این است که ما در فصل دوم امسال شرایط سختی را در صنعت هوایی تجربه می کنیم . قرنطینه ایالتها و بسته بودن مرزهای کشور به روی مسافران خارجی  باعث می شود  تا پروازها کاهش زیادی پیدا کند  ولی از فصل سوم سال جاری وضعیت بهبود خواهد یافت. البته نه اینکه به وضعیت عادی و ایده آل بازگردیم ولی روند بازسازی  اقتصاد شروع می شود و این بازسازی کند و تدریجی خواهد بود.»

از طرف دیگر شبکه خبری سی ان ان بر این باور است اصلاح وضعیت صنعت هوایی امریکا و  در کل اقتصاد این کشور بستگی به عملکرد دولت در مواجهه با این ویروس دارد. زیر بار نرفتن دولت امریکا به اجرای طرح قرنطینه سراسری در امریکا مانعی بزرگ برای حل سریعتر این مشکل است و می تواند بر دامنه شیوع بیماری و افزایش مرگ و میر در امریکا بیفزاید و هزینه های اقتصادی را نیز بیشتر و بیشتر کند.

 کمکی که از حقوق و مزایای شش ماهه کارکنان صنعت هوایی امریکا هم کمتر است

نکته مهم دیگر نحوه تخصیص بودجه ۵۰ میلیارد دلاری به این صنعت است. در درجه اول دولت اعلان کرده است ۲۵ میلیارد دلار را به صورت پرداخت مستقیم به شرکتهای هوایی می دهد در صورتی که آنها موافقت کنند هیچ یک از نیروهای خود را  حداقل تا پایان سپتامبر سال جاری اخراج نکنند و ۲۵ میلیارد دلار هم به صورت وام در اختیار شرکتهای هوایی قرار داده می شود. این در حالیست که به گزارش اتحادیه حمل و نقل هوایی امریکا تنها در فصل دوم و سوم سال ۲۰۱۹ میلادی حقوق و مزایای بالغ بر ۷۵۰ هزار نفر شاغل در صنعت هوایی امریکا برابر با ۳۵.۲ میلیارد دلار بود و ۲۵  میلیارد دلاری که دولت به عنوان کمک مالی در نظر گرفته است حتی نمی تواند هزینه دستمزدهای این افراد را برای دوره شش ماهه ای که دولت پیشنهاد داده است تامین نمی کند.

کد خبر: ۱۱٬۴۵۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha