۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۵
ضرورت ایجاد بازارچه های عرضه مستقیم طلا در آذربایجان غربی| تکاب قطب طلای کشور
در گفتگو با بازار عنوان شد؛

ضرورت ایجاد بازارچه های عرضه مستقیم طلا در آذربایجان غربی| تکاب قطب طلای کشور

ارومیه- فعالیت ۳ معدن طلای بزرگ خاورمیانه، به همراه وجود ۶۶ معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر تکاب را به قطب معادن و طلای کشور تبدیل کرده است.

بازار؛ گروه استان ها: آذربایجان غربی استانی با موقعیت خاص جغرافیایی، مرزهای مشترک به استان‌های صنعتی و کشورهای همسایه، منابع داخلی و زیرزمینی سرشار، از توانمندی‌های بالایی برخوردار است، همچنین در زمینه ذخایر و تولید عنصر ارزشمند طلا جز رتبه برتر کشور قرار گرفته و نام استان زرخیز را در کنار تولید محصولات با کیفیت کشاورزی و صنایع تبدیلی به یدک می‌کشد

این استان از لحاظ تنوع و غنای مواد معدنی، رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده و ۵۲ نوع از ۶۸ ماده معدنی شناسایی شده در کشور در این استان شناسایی شده که ۲۰ نوع آن در مرحله اکتشاف و ۳۱ نوع در مرحله بهره برداری است.

ضرورت ایجاد بازارچه های عرضه مستقیم طلا در آذربایجان غربی| تکاب قطب طلای کشور

تکاب جزو ۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته در کشور
در حال حاضر شهرستان تکاب جزو ۳۱ شهرستان کمتر توسعه‌یافته در کشور به شمار می‌رود، بنا به فرموده مقام معظم رهبری معادن و صنایع معدنی بهترین جایگزین برای نفت است که باید بیشتر از گذشته مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد تا بتوانیم از اقتصادی متکی به نفت فاصله گیریم.

بالا بودن آمار بیکاری، نبود زیرساخت‌های توسعه‌ای در بخش راه، درمان، بهداشت و آموزش از مهم‌ترین مشکلات پیش روی تکاب بوده که ناشی از یک عقب‌ماندگی تاریخی است و در حال حاضر از ۶۶ معدن سنگ این شهرستان تنها ۲۶ معدن با جذب هزار و ۲۰۰ نیروی کار فعال است که با توجه به نیاز بالای منطقه به اشتغال جوابگو نیست.

با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور و گسترش ابعاد تحریم‌های ظالمانه بین‌المللی، ایجاب می‌کند توسعه معدن و صنایع معدنی به‌عنوان یک ضرورت جدی مورد پیگیری قرار گیرد و با اتکا به این بخش، از شرایط دشوار کنونی گذر کنیم.

ضرورت رقابتی کردن بازار در عرصه معادن به خصوص طلا
معاون امور معدنی سازمان صمت آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت معادن تکاب در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد:  معدن طلای آق دره تکاب که یکی از معادن بزرگ طلای خاورمیانه محسوب می‌شود بیش از ۵ میلیون تن ذخیره قطعی دارد که در واحد استحصال و فرآوری این معدن ۷۰۰ کیلوگرم طلا با عیار ۹۹۹.۹ گرم در تن تولید می‌شود.

پریسا عابدپور افزود: معدن طلای زره شوران تکاب هم ۲۷.۵ میلیون تن ذخیره کانسنگ طلا با عیار ۴ گرم در تن دارد، معدن باریکای ربط سردشت هم دارای ۷۶۳ هزار تن کان سنگ طلا با عیار طلای ۸/۱ گرم است که این معادن با اندیس‌های معدنی قابل توجه موقعیت استان به لحاظ تولید فلزات گرانقیمت را به نحو چشمگیر تقویت می‌کند.

وی با بیان اینکه با رونق فعالیت های معدنی و استخراج مواد معدنی موجود در کشور که هنوز شناسایی نشده اند، گفت: راه اندازی واحدهای فرآوری مواد معدنی مواد اولیه صنایع در کشور علاوه بر جلو گیری از واردات مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور از خروج ارز نیز نقش آفرینی می کند که علاوه بر آن قیمت تمام شده محصولات تولید شده نیز کاهش چشمگیری خواهد داشت.

معاون امور معدنی سازمان صمت آذربایجان غرب تصریح کرد: رقابتی کردن بازار درعرصه صنعت و معدن و به‌ویژه در بخش طلا در استان نیاز اصلی برای زمینه سازی صادرات و تجارت با کشورهای همسایه است.

عابدپور خاطر نشان کرد نگاه نو در عرصه بین المللی به سمت استفاده از مواد اولیه در پهنه‌ای جدید و کالای صنعتی است و امید می‌رود با ایجاد زیر ساخت‌های لازم از جمله جاده و راه، ایجاد بازارچه‌های عرضه مستقیم و کارگاه‌های مجتمع فنی و تخصصی در استان این نیاز به حد بهینه ارتقا یابد.

ضرورت ایجاد بازارچه های عرضه مستقیم طلا در آذربایجان غربی| تکاب قطب طلای کشور

آذربایجان غربی ظرفیت کسب رتبه های جهانی طلا و نقره را دارد
وی ادامه داد:همچنین وجود مواد معدنی استراتژیک همچون باریت، تیتان، سیلیس، مس، آهن بخصوص معادن طلا که علاوه بر فعالیت ۳ معدن طلا در استان که جزو معادن بزرگ خاورمیانه محسوب می شوند در شهرستان‌های ماکو، سلماس، شاهین دژ و محدوده‌های دیگری از شهرستان تکاب رگه‌های معدنی طلا و نقره یافت شده که در صورت بهره برداری از این معادن، آذربایجان غربی به رتبه‌های جهانی در تولید طلا و نقره دست می‌یابد.

عابد پور در خصوص نبود صنایع پایین‌دست و خام فروشی در بخش معادن طلای تکاب عنوان کرد:هم‌اکنون بیش از ۳۸ درصد تولید طلا در این شهرستان انجام می‌شود ودر حال حاضر ۴۰ درصد انباشت طلای کشور در تکاب است ولی به دلیل نبود صنایع مربوطه و خروج منابع مالی استخراج معادن طلا از شهرستان همچنان شاهد محرومیت و فقر اقتصادی در این منطقه هستیم.

معاون امور معدنی سازمان صمت آذربایجان غربی در معادن طلای تکاب استخراج به‌صورت «کان سنگ» انجام‌گرفته و واحدهای فرآوری استحصال به‌صورت کنسانتره و شمش گیری وجود دارد، ادامه داد: عدم انجام مطالعات اکتشافی عمقی برای پتانسیل‌یابی مواد معدنی، عدم وجود زیرساخت‌های مناسب و متناسب از قبیل راه دسترسی، اتصال به شبکه برق‌رسانی، عدم وجود واحدهای فرآوری برای بهره‌مندی از ارزش‌افزوده مواد معدنی فرآوری شده، مخالفت و ممانعت‌های ایجادشده از جانب برخی ارگان‌های دولتی و ممانعت و محدودیت‌های محلی از مهم‌ترین مشکلات این بخش به شمار می‌رود.

فعالیت ۶۶ معدن دارای پروانه معتبر در تکاب
عابدپور از استخراج سالیانه ۶۶۰ هزار تن کانسنگ طلا از معدن آق دره و ۳۷۵ هزار تن از معدن زره شوران خبر داد و گفت: معدن طلای «زرشوران» تکاب بزرگ‌ترین معدن طلای خاورمیانه به شمار می‌رود که ۳۰ درصد از ذخایر طلای کشور در آن نهفته است و در حال حاضر حدود ۷۰۰ نفر در این معدن و کارخانه طلای آن مشغول به کار هستند.

وی با اشاره به وضع موجود معادن تکاب گفت: در حال حاضر در این شهرستان ۶۶ معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با ذخیره قطعی بیش از ۴۸ میلیون تن انواع مواد معدنی فعالیت می کنند، معادن فعال این شهرستان سالانه با استخراج ۲ میلیون و ۲۷۸ هزار تن انواع مواد معدنی زمینه اشتغال مستقیم را برای یک هزار و ۳۹۰ نفر فراهم ساخته اند.

خروج مواد معدنی به شکل خام از استان و کشور ضربه اساسی بر بنیان‌ها و درآمدهای اقتصادی استان و حتی کشور وارد می‌کند که در این زمینه جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی جهت ایجاد ارزش افزوده برای استان ضروری است.

هم اکنون در آذربایجان غربی ۱۸۴ محدوده اکتشافی دارای پروانه اکتشاف معتبر، ۴۳ معدن دارای گواهی کشف و ۴۹۲ معدن به بهره برداری با ایجاد اشتغال برای ۵ هزار و ۲۲۴ نفر فعال است.

با توجه محرومیت چندین ساله تکاب با وجود ظرفیت های معدنی بی شمار توجه دولت سیزدهم در این منطقه ضروری است.

کد خبر: ۱۱۴٬۴۵۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha